Máte systém v úklidu domácnosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
608
9.7.14 22:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
9.7.14 22:58

@soleile
to musela byt radost :)
Treba dnes chtel chlap malemu vytahat vodu z bazenku na balkone a rika mu ne ze se pujdes koupat -u nas celej den leje a neni moc teplo - malej mu to odkyval ze rozumi, rozumel ale presne naopak, samo ze se tam sel postavit a volal čach čach… RAdost s detma:D
Uklizet jen kdyz spi! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
9.7.14 22:58

Jo, systematicky zapojuji děti. Však na tom bordelu mají největší podíl. Ne, vážně, snažím se večer odcházet z uklizené kuchyně a denně si najít chvilku na bleskové proběhnutí baráku a uklizení nepořádku (pět minut v každé místnosti, nic nepřeskakovat, od ničeho neodbíhat). Praní mě baví, s tím problém nemám, co se mi tu hromadí, jsou věci na žehlení (žehlím jen minimum, takže než se mi tu toho nashromáždí tolik, aby mi stálo za to zapnout žehličku, to trvá, a pak se mi zase nechce nebo nemám čas…). Až bude prcek na světě, bude to zajímavější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
9.7.14 22:59

@Allons-y moje rec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
9.7.14 23:01

@Luca10 :mrgreen: jj a nebo to hodí těsně před dveře na záchod, což je prekérka, když tam mám všechny uklízecí přípravky, hadry a kýble :mrgreen: @Allons-y :potlesk: :potlesk: :potlesk: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak to je pecka - nové životní motto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
9.7.14 23:05

Behem tehotenstvi jsem si zvykla mit to tady porad naklizene, ted s mimcem to nastesti stiham taky, je to takovy velky spac. :mrgreen: Rano vyklidim mycku, naplnim pracku, behem dopoledne uvarim a umeju wc (to teda delam kazdy den) a koupelnu. Odpoledne chodime s malou ven, tak nakoupim, pokud je potreba. Vecer naskladam nadobi do mycky a zapnu ji, pokud je plna. Nez jdu spat, pouklidim takove ty drobnosti jako manzelovo triko pres zidli, posmrkany kapesnicek na stole atd. Luxuju, vytiram a stiram prach obden, vzdy dopoledne. Zehlim tak jednou do tydne, jak je potreba. Tenhle system ale casto narusuju, snazim se venovat male v tech chvilkach, kdy je vzhuru a zrovna nekojime, takze obcas neco vynecham. Nebo treba mame navstevu, musime k dr. apod., tak se vareni posune na vecer. Jedine, co fakt delam kazde rano pravidelne a poctive je myti toho wc.

• Citovat
  • Upravit
17630
9.7.14 23:21

Já moc neuklízím. Bordel nemám zrovna ráda, ale dá se na to zvyknout :nevim: Teď je dole bordel jako v tanku a mě to nechává naprosto chladnou. Kuchyň před spaním nemá smysl uklízet, protože tam pak nadělá manžel a nejstarší dcera, kteří mi nedají ani taliřek do myčky. Takže ráno pofackuju kuchyň a když už se na něco nedá koukat, tak to ošmudlám taky. Hračky jsou pořád všude, to je boj s větrnými mlýny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
9.7.14 23:42

Skoda, ze se neda dat k vasim komentarum „libi se mi“. V mnoha z vasich komentaru se nachazim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
9.7.14 23:43

Jej, když jsou doma děti, tak je pořád bordel, teď byly chvilku pryč a to se to tu krásně udržovalo, ale kde ty časy jsou? :lol: Spoléhám na to, že až budou starší, tak to bude lepší, ale teď je to pořád dokolečka přesně tak, jak tu píšete :lol: Na jednom konci uklidím a na druhém už se to zase „hrne“ :zed: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
9.7.14 23:46

@Luca10 teď jsem byla s mojím měsíčním mimčem taky sama doma a to ti bylo žúžo, úplně jsem odvykla :lol: Nikde rozházené hračky, skoro žádné namachané nádobí (nemám myčku, takže naše pětičlenná rodina je docela v kuchyni docela poznat :lol: ). Taky vpodstatě žádné prádlo, prostě pohoda :dance: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
9.7.14 23:53

Absolutně bez systému. Vanu myji během vlastní sprchy, když se mi chce, umyvadlo během čištění zubů také, když se mi chce, neznám žádné ‚jednou týdně‘ apod.
Luxuji, když je na zemi moc chlupů. Utírám prach, když do něj muž udělá prstem rýhu a já si všimnu. Myji nádobí, když nějaké potřebuji, nebo před příchodem muže domů, on vaří, tak to tedy potřebuje. Vytírám hned po luxování, dokud nejsou na zemi zase chlupy. To je můj systém.
Edit: jo a žehlení, to dělám, když se mi chce, prádlo nepřekáží, dokud nežehlím, nechávám prádlo viset na šňůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
10.7.14 06:30
@latunka01 píše:
Jediný systém který jsem si natloukla do hlavy, je že večer uklidim kuchyň, ať si nemusíme připravovat snídani v bordelu a připravím si prádlo do pračky, abych jí ráno jenom zapnula. Jiné veškeré pokusy o systému se míjí účinkem, je tady věčný chlív :cert: a mám i pavučiny - protože těch osmi nohých šmejdů je taky přesila, jeden den to vysaju a do rána je tu nová generace :twisted: jo a když se mi náhodou podaří mít naklizeno, tak se mi tady stejně pobleje pes :twisted:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.14 10:52

Udělejte si systém

Jednou jsem si objednala službu - vytvoření systému v domácnosti. Od té doby dodržuji a jsem v klidu. Vše furt na svém místě, uklizené. Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.7.14 11:52

Systém je základ

Mít pravidelný režim a pravidla je základ. Pokud si naplánujete, co budete dělat každý den a pak to nedodržíte, nebude to fungovat a Vaše energie je zbytečně vynaložená. Doporučuji začít malými návyky - a pokud budete schopni je pravidelně dělat, můžete přidávat.
Jak to dělám já?
Rána jsem vyhradila pravidelným činnostem, protože večery jsou pokaždé trochu jinak.
Vstávám 5:15, 5 min. na základní hygienu + velkou sklenici teplé vody s citrónem, které říkám „nakopávák“.
Pak jdu do ložnicového patra, řeším prádlo - prát, pověsit, sušička, poskládat a zařadit do skříní. Uklidím rozházené věci a celkově uklidím. V průměru mi to každý den zabere 15 min. Nic nemyju - tohle čeká na hospodyni 1× týdně.
Jdu do obytného patra, chystám si svačinu do práce, oblečení sobě a dětem, uklidím linku a jdu běhat.
Manžel dětem (5 a 9 let) nachystá snídani a svačiny a zkontroluje, že dělají své pravidelné úkoly. Co dělají děti? Dají nažrat kočce, vyskládají myčku, oblečou se a schovají si pyžámka, učesat + zuby. Mají to nakreslené na ledničce, takže i ta pětiletá ví, co má dělat a v jakém pořadí.
Když se vrátím z venku, snídaně, sprcha a v 7:15 odjíždíme všichni do práce, školy, školky.
Sedněte si k notebooku a napište si co, jak dlouho a jak často dělat.
Dělejte to důležité.
Nepodstatné věci vynechejte. Proškrtejte nesmyslnou otročinu. (Proč někdo myje umyvadlo každý den? :think: )
Ať si určíte pravidla a pravidelné činnosti jakékoliv, je klíčové je dodržovat a vyžadovat jejich dodržování každý den a být důsledný.
Přeji hodně štěstí a zejména pevnou vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.15 17:11
@ladyhelp píše:
Mít pravidelný režim a pravidla je základ. Pokud si naplánujete, co budete dělat každý den a pak to nedodržíte, nebude to fungovat a Vaše energie je zbytečně vynaložená. Doporučuji začít malými návyky - a pokud budete schopni je pravidelně dělat, můžete přidávat.
Jak to dělám já?
Rána jsem vyhradila pravidelným činnostem, protože večery jsou pokaždé trochu jinak.
Vstávám 5:15, 5 min. na základní hygienu + velkou sklenici teplé vody s citrónem, které říkám „nakopávák“.
Pak jdu do ložnicového patra, řeším prádlo - prát, pověsit, sušička, poskládat a zařadit do skříní. Uklidím rozházené věci a celkově uklidím. V průměru mi to každý den zabere 15 min. Nic nemyju - tohle čeká na hospodyni 1× týdně.
Jdu do obytného patra, chystám si svačinu do práce, oblečení sobě a dětem, uklidím linku a jdu běhat.
Manžel dětem (5 a 9 let) nachystá snídani a svačiny a zkontroluje, že dělají své pravidelné úkoly. Co dělají děti? Dají nažrat kočce, vyskládají myčku, oblečou se a schovají si pyžámka, učesat + zuby. Mají to nakreslené na ledničce, takže i ta pětiletá ví, co má dělat a v jakém pořadí.
Když se vrátím z venku, snídaně, sprcha a v 7:15 odjíždíme všichni do práce, školy, školky.
Sedněte si k notebooku a napište si co, jak dlouho a jak často dělat.
Dělejte to důležité.
Nepodstatné věci vynechejte. Proškrtejte nesmyslnou otročinu. (Proč někdo myje umyvadlo každý den? :think: )
Ať si určíte pravidla a pravidelné činnosti jakékoliv, je klíčové je dodržovat a vyžadovat jejich dodržování každý den a být důsledný.
Přeji hodně štěstí a zejména pevnou vůli.

Já Vás strašně obdivuji!!! Hodně koukám na Vaše videa a hltám všechny rady. Sama jsem před několika lety založila úklidovou firmu u nás v kraji a stále se učím. Jste mým velkým vzorem! :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: Pátrala jsem po nějakých rekvalifikačních kurzech hospodyní, ale téměř neexistují. :,( :,( :,( Ráda bych se naučila něco nového - škoda… :nevim:
Nemáte kještě nějaké vychytávky??? A tedy popravdě…vstát v 5.15 8o 8o 8o 8o 8o Bože…já všechno dělám na poslední chvíli. Ještě i děti vozík kolikrát v pyžamu do školy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To chce veliké nadšení a disciplínu! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný