Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jsem typ, který má doma rád uklizeno. Mám ale 2,5 letého syna a půlroční holčičku, takže to prostě nejde jako kdysi. Snažím se to dělat tak, že jeden den (max. se hecnu a rozložím to na dva dny) udělám „týdenní úklid“ - utřít prach, umýt wc a koupelnu, vytřít, vysát. A každý den dělám svůj „zběžný úklid“ - ustlat postele, nádobí, posklízet roztahané věci. Hračky uklízím tak nějak asi 2× denně tím stylem, že je posbírám a nastrkám do komody, ve které má syn hračky - prostě to nacpu do toho šuplíku, do kterého se to vejde
Někdy hračky „na příkaz“ uklízí sám. Prádlo peru průběžně, mám sušičku a snažím se hned poskládat a uklidit. Někdy se to daří, jindy prádlo leží dva, tři dny a čeká. Žehlím jen manželovy košile, plenky pro malou (pár bambusových, jinak používám pampersky), kapesníky, utěrky - prostě opravdu jenom pár kousků.
Někdy mám pár dní lenoru a je to poznat
Ale snažím se mít tak nějak uklizeno průběžně, ať nemusím nárazově uklízet celý dům ze šíleného bordelu.
Já to dělám tak, že každý den udělám něco, cca na 30 minut. První den uklidit kuchyň a utřít prach, další den uklidit koupelny, třetí den vyluxovat a vytřít. Prádlo podle potřeby, obvykle mám 5-6 praček týdně a to peru i pleny. Nežehlím. Podle mě není potřeba z toho dělat drama, počítám s tím, že až budu chodit do práce, budu to dělat přes týden a o víkendu budeme všichni odpočívat.
Já i na víkendy vařím velkej kotel jídla na oba dny, abychom si užívali volna a nebyli otroky domácnosti.
Vaše starosti bych chtěla mít. Až budete dělat od půl sedmý a domů přijdete v pět, budete rády, když uvaříte…přehnaná čistota zas taky není OK. Ne že bych neuklízela, ale ráno uklízet, večer uklízet…koupelna 2× týdně, vytírám tak 1× týdně, mezitím vysávám ručním vysavačem a taky žijem…
@alena36 píše:
Vaše starosti bych chtěla mít. Až budete dělat od půl sedmý a domů přijdete v pět, budete rády, když uvaříte…přehnaná čistota zas taky není OK. Ne že bych neuklízela, ale ráno uklízet, večer uklízet…koupelna 2× týdně, vytírám tak 1× týdně, mezitím vysávám ručním vysavačem a taky žijem…
Já nevím jak vy, ale já mám 3 děti, to třetí je rok a půl starý a lítám do práce každý den. Mám svou firmu a NEZNÁM co je mateřská dovolená a nějaké courání s kočárkem po městě atd. Ale doma mít čisto chci a jistý systém mám, ale chci mít ještě lepší systém!!! ![]()
A to se v práci neflákám, dělám administrativu, komunikuji se zákazníky a poctivě s uklízečkami šůruju den co den…Rána jsou ovšem horší…
Začínám většinou na devátou, denně uklidím tak 3 domy. Můj den vypadá následnovně:
Vstát 7.00 ![]()
Udělat svačiny, snídaně, obléknout nejmenší, se všema třema kouskama jet do školy - někdy opravdu v pyžamu.
7.45 Obléknu se, namaluju, dám malé jíst, odvezu jí na hlídání a mažu do práce.
8.30 připravuji věci k práci, jedu pro všechny zaměstnance a jedem makat.
9.00 - 15.00 - mám odklizeno cca 3 domy, panelák
15.30 odvezu zaměstnance domů, jedu pro děti do školy, pro malou na hlídání
16.00 dělám úkoly, snažim se uklízet, prát, žehlit, administativa, plánování na příští den, obvolávánéí zákazníků, dělat plány ad…faktury ad
20.00 meju děti a odpadám jak slíva do postele…
Někdy se mi stane, že omarodí všechny 3 děti + zaměstnanci - jako před Vánoci, jela jsem non stop 12 hodin denně, až jsem měla svalovou horečku… ![]()
To je jednoduchý. Mám doma bordel, dokud mi nezačne překážet, pak ho trochu uklidím a jedeme dál. ![]()