Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahooj,
není to nic důležitého, jen mě to tak zajímá: máte systém v uklízení?
Nemyslím běžný nebo velký úklid, ten si myslím zvládám v pohodě. Myslím si, že mám relativně čisto všude - myslím tím prach a tak, ale třeba před 2 dny jsem uklízela komplet koupelnu, před chvilkou jsem ležela ve vaně a zase jsem viděla ten pocákanej kohoutek u umyvadla, zase vlasy na zemi atd ![]()
Na lince upatlané místečko od sirupu, u malé drobky na zemi, protože si něco,,ukradne" v kuchyni a přijdu na to večer, jdu si lehnout, vedle opět prádlo na žehlení (na chodbě opět plnej koš prádla špinavého
)
Nevím kde dělám chybu, nebo jestli je to normální?
![]()
Naučila jsem se teda uklízet komplet kuchyňskou linku když jdu spát, aby byla ráno čistá a pravidelně s malou uklízíme všechny hračky v pokojíčku, než jde spát ona. Ale co to ostatní? Máte v tom nějakej systém, nebo uklízíte-porovnáváte pořád dokola?
Já jsem druhým rokem na mateřské a druhým rokem mám i svou vlastní domácnost, takže se tak nějak pořád učím, snažím se mít vše dokonalé, ale nějak mi to nejde teda ![]()
Bordel v byte, stastne dite.
Uklidim, a pak se dej vule Gauneru ![]()
Ráno vstanu a uklidím kompletně byt. Večer než jdou děti spát tak opět + vytřu. Myčku během dne příp. umeju v ruce pár věcí. Nic neodkládám a dělám všechno hned, protože pak už se na to vykašlu.
U nás je to poslední dobou pořád dokola
nevím kde je chyba, ale udělám jedno jdu na druhý a můžu zase na to první. Připadám si jak magor ![]()
Jéé
To neřeš s dítětem bude doma bordel pořád, hlavně že tam nemáš pavučiny,–) Žádnej systém nemám, prostě uklidím co musím během dne a malej mi asistuje..Jak se říká bordel v bytě, štastné dítě
Kuchyň a koupelnu se záchodem myju obden (teda ne komplet včetně dlaždiček třeba, jen umyvadlo, vanu, záchod, baterie, jen vodou otřu větší plochy), vysávám několikrát denně (vysavač máme pořád vytažený v obýváku, protože mě ty drobky děsně vytáčí a děti drobí samozřejmě furt), hlavní plochy vytírám taky denně. Pořádně luxuju a vytírám jednou týdně, prach utírám jednou týdně (někdy jen jednou za dva týdny
kromě opravdu viditelných ploch). Sklo a zrcadla jsou otlapkané furt, takže ty minimálně jednou denně. Nežehlím (když se prádlo dobře pověsí, žehlení není třeba, manžel košile nenosí). Jinak samozřejmě dle potřeby.
Tak to jsem zvedava taky! Ne, u nas se porad uklizi a porad'je tady bordel. Ukizeno mam jen tehdy, kdyz nejsou doma deti a čoklíci. Taky by me zajimalo, jak casto vytirate?
@martina1988 právě že ten pocit mám taky
jediná záchrana je vypadnout ráno z bytu a vracet se až s manželem z práce tj. kolem 17 hodiny ![]()
Mam, mam krasny bordel
ale mam v tom system
protoze mit i v bordelu system je umeni.
(mam velmi zive dite) neresim to a uklizim jak to stiham a to jsem byla na poradek jo dusledna.
Mam to dost podobne a vubec to neresim, uklizim prubezne a hlavne v noci, kdy mala spinka, kdyz se mi zrovna nechce, necham to na rano. Nejsem vylozene bordelar, ale ani uklizeci a antibakterialni maniak, zkratka to bych cely den nedelala nic jinyho, neb princeznicka cely den neco rabuje, vytahuje, bordelari a kramuje a by mi z toho hrablo ![]()
@soleile To je super řešení
to začnu praktikovat a vlastně když už je pak doma i chlap tak může uklidit on ![]()
Uklidím něco a za chvilku je zase bordel, třeba minule..Ustlala jsem postel, malej měl zrovna kakao, dobrý furt remcal, že chce ještě něřešila jsem to, jedno stačí,–)Fajn pak se otočím malej kakao v posteli skleničku a že si ho teda sám udělá, když ne já,–) nemusím říkat kde všude sem ho našla, nenašla ![]()
Příspěvek upraven 09.07.14 v 22:27
Já mám ten samý problém, s velkými uklidy problém nemám..ale přes den mi to nějak udržovat nejde, jsem z toho už na palici!!! Nevím jak na to!! Když přijdu k někomu na návštěvu (neohlášená-rodiče) vždy mají čisto uklizeno, kdyby někdo k nám dorazil neohlášený, tak by mě asi piclo!
Uklízím na etapy ráno nebo dopoledne utřu prach, vysaju a vytřu podkroví většinou během toho co děcka snídají dole a to ještě stihnu chodbu a obývák udělat a pak během vaření odbíhám drhnout koupelnu nebo přeleštím kuchyň. Po obědě vysaju a vytřu zbytek co jsem nestihla a mám padlá, prádlo teď trošku šolicham
že pověším a pak poskládám, nežehlím.
Vysávám denně, dole v kuchyni i několikrát, že máme doma kotě, on chodí na kočičí záchod který má v kuchyni, ale ještě zahrabává neohrabaně, tak je to okolo, tak po něm chodím vysávát/zametat. A vytírám denně nebo ob den.
Ale když se něco nestihne, tak se s toho nehrouzím.
Jediné co doma neuklízím jsou hračky to si musí uklízet dcery samy
.
Příspěvek upraven 09.07.14 v 22:27