Máte systém v úklidu domácnosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1429
9.7.14 22:12

Máte systém v domácnosti?

Ahooj,
není to nic důležitého, jen mě to tak zajímá: máte systém v uklízení?
Nemyslím běžný nebo velký úklid, ten si myslím zvládám v pohodě. Myslím si, že mám relativně čisto všude - myslím tím prach a tak, ale třeba před 2 dny jsem uklízela komplet koupelnu, před chvilkou jsem ležela ve vaně a zase jsem viděla ten pocákanej kohoutek u umyvadla, zase vlasy na zemi atd :zed:
Na lince upatlané místečko od sirupu, u malé drobky na zemi, protože si něco,,ukradne" v kuchyni a přijdu na to večer, jdu si lehnout, vedle opět prádlo na žehlení (na chodbě opět plnej koš prádla špinavého :roll: )
Nevím kde dělám chybu, nebo jestli je to normální? :nevim: :mrgreen:
Naučila jsem se teda uklízet komplet kuchyňskou linku když jdu spát, aby byla ráno čistá a pravidelně s malou uklízíme všechny hračky v pokojíčku, než jde spát ona. Ale co to ostatní? Máte v tom nějakej systém, nebo uklízíte-porovnáváte pořád dokola?
Já jsem druhým rokem na mateřské a druhým rokem mám i svou vlastní domácnost, takže se tak nějak pořád učím, snažím se mít vše dokonalé, ale nějak mi to nejde teda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12262
9.7.14 22:16

Mrkni na systém fly lady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
9.7.14 22:16

Bordel v byte, stastne dite.
Uklidim, a pak se dej vule Gauneru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
9.7.14 22:17

Ráno vstanu a uklidím kompletně byt. Večer než jdou děti spát tak opět + vytřu. Myčku během dne příp. umeju v ruce pár věcí. Nic neodkládám a dělám všechno hned, protože pak už se na to vykašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101

U nás je to poslední dobou pořád dokola :zed: nevím kde je chyba, ale udělám jedno jdu na druhý a můžu zase na to první. Připadám si jak magor :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505

Jéé :mrgreen: :mrgreen: To neřeš s dítětem bude doma bordel pořád, hlavně že tam nemáš pavučiny,–) Žádnej systém nemám, prostě uklidím co musím během dne a malej mi asistuje..Jak se říká bordel v bytě, štastné dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.7.14 22:19

Kuchyň a koupelnu se záchodem myju obden (teda ne komplet včetně dlaždiček třeba, jen umyvadlo, vanu, záchod, baterie, jen vodou otřu větší plochy), vysávám několikrát denně (vysavač máme pořád vytažený v obýváku, protože mě ty drobky děsně vytáčí a děti drobí samozřejmě furt), hlavní plochy vytírám taky denně. Pořádně luxuju a vytírám jednou týdně, prach utírám jednou týdně (někdy jen jednou za dva týdny :oops: kromě opravdu viditelných ploch). Sklo a zrcadla jsou otlapkané furt, takže ty minimálně jednou denně. Nežehlím (když se prádlo dobře pověsí, žehlení není třeba, manžel košile nenosí). Jinak samozřejmě dle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
9.7.14 22:20

Tak to jsem zvedava taky! Ne, u nas se porad uklizi a porad'je tady bordel. Ukizeno mam jen tehdy, kdyz nejsou doma deti a čoklíci. Taky by me zajimalo, jak casto vytirate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
9.7.14 22:20

@martina1988 právě že ten pocit mám taky :mrgreen: jediná záchrana je vypadnout ráno z bytu a vracet se až s manželem z práce tj. kolem 17 hodiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
9.7.14 22:22

Mam, mam krasny bordel :mrgreen: ale mam v tom system :mrgreen: protoze mit i v bordelu system je umeni. :mrgreen: (mam velmi zive dite) neresim to a uklizim jak to stiham a to jsem byla na poradek jo dusledna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.7.14 22:23

Mam to dost podobne a vubec to neresim, uklizim prubezne a hlavne v noci, kdy mala spinka, kdyz se mi zrovna nechce, necham to na rano. Nejsem vylozene bordelar, ale ani uklizeci a antibakterialni maniak, zkratka to bych cely den nedelala nic jinyho, neb princeznicka cely den neco rabuje, vytahuje, bordelari a kramuje a by mi z toho hrablo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
9.7.14 22:25

@soleile To je super řešení :think: to začnu praktikovat a vlastně když už je pak doma i chlap tak může uklidit on :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
9.7.14 22:26

Uklidím něco a za chvilku je zase bordel, třeba minule..Ustlala jsem postel, malej měl zrovna kakao, dobrý furt remcal, že chce ještě něřešila jsem to, jedno stačí,–)Fajn pak se otočím malej kakao v posteli skleničku a že si ho teda sám udělá, když ne já,–) nemusím říkat kde všude sem ho našla, nenašla :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.07.14 v 22:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212

Já mám ten samý problém, s velkými uklidy problém nemám..ale přes den mi to nějak udržovat nejde, jsem z toho už na palici!!! Nevím jak na to!! Když přijdu k někomu na návštěvu (neohlášená-rodiče) vždy mají čisto uklizeno, kdyby někdo k nám dorazil neohlášený, tak by mě asi piclo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219

Uklízím na etapy ráno nebo dopoledne utřu prach, vysaju a vytřu podkroví většinou během toho co děcka snídají dole a to ještě stihnu chodbu a obývák udělat a pak během vaření odbíhám drhnout koupelnu nebo přeleštím kuchyň. Po obědě vysaju a vytřu zbytek co jsem nestihla a mám padlá, prádlo teď trošku šolicham :oops: že pověším a pak poskládám, nežehlím.
Vysávám denně, dole v kuchyni i několikrát, že máme doma kotě, on chodí na kočičí záchod který má v kuchyni, ale ještě zahrabává neohrabaně, tak je to okolo, tak po něm chodím vysávát/zametat. A vytírám denně nebo ob den.
Ale když se něco nestihne, tak se s toho nehrouzím.
Jediné co doma neuklízím jsou hračky to si musí uklízet dcery samy :twisted:.

Příspěvek upraven 09.07.14 v 22:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný