Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ono se sice už dlouho říká, že 80 % žen má zájem jen o 20 % mužů, vždycky jsem si říkal, že tak trochu přehání, přece jen většina lidí je zadaná, ale vidět to takhle natvrdo je docela šílené.
Data na obrázku pocházejí ze seznamky OKCupid, takže žádný náhodný, nepřesný vzorek 1000 respondentů, ale výsledek svajpovani mnoha milionů uživatelek seznamky.
Ve zkratce, 81 % mužů je odpad, 12 % je pouze průměr a jen 7 % lze považovat za nadprůměr. By mě zajímalo jestli podobně kriticky vnimaly muže i naše babičky a prababičky.
No ještě že podobné statistiky neexistovaly v době, kdy jsem byl puberťák, to by mě dojɛbalo.
@malachi píše: Více
Na seznamky chodi prevazne podprumerni muzi, takze jsou tyhle vysledky za me zkreslene. Seznamku jsem zkusila jednou v zivote - bylo mi 17 a takovou sbirku zoufalcu jsem uz nikde jinde nepotkala.
![]()
No to si piš, že vnímaly…
Jen byly vychovávány k tomu, že je to úplně normální a tudíž musí držet hubu a krok… ![]()
Nemohly si to dovolit, protože na nich byly ekonomicky závislé.
Vem si jen, kdy ženy konečně získaly volební právo.
Spoustu pracovních míst dostaly a osvědčily se jen díky válkám, když byl nedostatek můžu.
Když nebudeš moct vykonávat 90% prací za mzdu, nula volební právo a 10 děcek u sebe, taky se s podprůměrným a neschopným chlapem smíříš snadněji, než když můžeš mít práci jakou chceš a neomezenou svobodu.
@Gerbera001 píše: Více
Naopak si myslím, že ti neatraktivni seznamky po pár týdnech vyhodnotí jak totální ztrátu času a nikdy se nevrátí. Zatímco ti atraktivní, co tam hledají ženy na krátkodobé sexuální radovánky tam jsou 24/7. Takže ve výsledku ty čísla budou ještě horší
@Rosebery píše: Více
Hele a proč s nima jsou teď? Nemělo by být 81 % chlapů single, když je to odpad?
Teď? ![]()
Ale prosím tě, zase nemůžeš hned tak všemu věřit…
Protože snad každá, normálně smýšlející ženská, se obejde i bez toho chlapa. To všechno, je jen vaše mužské ego, které je dané už od pradávna… ![]()
Takže si zase až tak moc nefandi a jdi raději s dobou. ![]()
Když muž není na první pohled atraktivní, tak je odpad. To je tedy závěr. Místo bezduchého posouvání profilů na obrazovce dává největší smysl potkávat se tam, kde máme společný zájem, práci nebo okruh přátel.
Já jsem nikde nepsala, že 81% chlapů je odpad.
Reagovala jsem na graf. Ten vychází pouze z atraktivity. Odpad je tvůj závěr.
No za mě ona statistika skvěle reflektuje situaci. Jsem ráda, že jsou moje domněnky o kvalitě mužů podloženy daty
![]()
Tak babičky a prababičky nehodnotily nějaké nepodařené fotky focené doma v binci hned po ránu nějakou kalkulačkou. Chlapi to neřeší a fotí se často velmi nelichotivě. Ne že by to ženské taky neuměly, ale zpravidla se mnohem víc snaží a je to znát. Mě teda utvrzuje výsledek spíš v tomhle, než v čemkoliv jiném, tzn. že je neatraktivních 80 procent fotek. Přímo na ty lidi bych to zas tak nevztahovala.
Ale vždyť ty seznamky jsou takový semeniště zoufalců, že nikdo soudný nemůže brát jejich statistiky za směroplatný
vlastní zkušenost ![]()
Jenže data popisují chování lidí na seznamce, ne v reálném světě.
@Catalina123 píše: Více
Jenže co čekat od někoho, komu absolutně nezáleží ani na tom, aby potenciálního partnera nějak zaujal? Já takového člověka ihned řadím do kategorie „mimoň, líný, sociálně nevyzrálý, nezajímavý“. Pak jsou tu opačné extrémy, kdy se jedná vysloveně o lháře s AI fotkami a většinou i AI popisky. Tam si zase řeknu, že je to člověk neupřímný a neschopný napsat něco vlastními slovy. Prostě v mých očích toho inzerát řekne o člověku mnohem víc, než by chtěl, ale musí se umět číst mezi řádky ![]()