Máte zkušenosti s blechami?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
76049
14.9.18 13:20

to asi blechy nebudou, naše kočky něco takového neidentifikovatelného občas taky mívají, já myslím, že je to něco, jako když člověk má lupy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
100
14.9.18 13:29

Je to nějaké malé hnědé rychle se pohybující se zvířátko. Na něco jako lupy u člověka to nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
14.9.18 13:30

Do svetle nadoby dej vodu, nad ni zvedni kocku a promni ji kozich. Blesi trus jsou tmave tecky s krvi, takze pokud blechy ma, zacne se ta krev ve vode rozpoustet, tak mi to ukazoval veterinar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
14.9.18 13:33
@Marffusha píše:
Je to nějaké malé hnědé rychle se pohybující se zvířátko. Na něco jako lupy u člověka to nevypadá.

aha, tak to nevím, potom to jedině zkusit chytit, zabít a pod lupou prozkoumat, ale kdoví jestli se ti to podaří, chytat něco v kočičí srsti je dost problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.9.18 14:27

Že by kočka co žije v bytě, měla blechy, je dost nepravděpodobné. Nicméně skoč do zverimexu, kup pipetu za krk a máš veškerý problémy s hmyzem vyřešený…

• Citovat
  • Upravit
767
14.9.18 15:06

Drbat se začne, až jich tam bude rejdit víc. Rychle zlikvidovat v prvopočátku, nebo budete mít zablešeno všude. Za mně - jediný co fungovalo byl obojek Foresto. Pipety a podobný věci nezabraly vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.9.18 15:27

@Janli blechy si můžete přinést domu i na obléceni plus ten balkon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.9.18 20:07

@Marffusha jenže to je v první řadě doštípaný ten, co je přinese a než by se dostaly ke kočce, tak si toho všimnou. Přes balkon jedině od sousedů a to by muselo být takové zamoření, že by si toho opět všimli.

• Citovat
  • Upravit
10141
14.9.18 20:16
@stinga píše:
to asi blechy nebudou, naše kočky něco takového neidentifikovatelného občas taky mívají, já myslím, že je to něco, jako když člověk má lupy

Kdybys zjistila jaké „lupy“ u zvířat jsou rychle se pohybující zvířátka, tak by mě zajímalo co to je :think: .

@Marffusha píše:

Zakladatelko podle popisu bych řekla, že jsou to blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
14.9.18 21:33
@Janli píše: Že by kočka co žije v bytě, měla blechy, je dost nepravděpodobné. Nicméně skoč do zverimexu, kup pipetu za krk a máš veškerý problémy s hmyzem vyřešený…

Veterinář mi povídal, že si blechy do bytu můžete nanosit i z rohozky, na kterou si sedl zableseny pes :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
14.9.18 21:46
@Ju21na píše:
Veterinář mi povídal, že si blechy do bytu můžete nanosit i z rohozky, na kterou si sedl zableseny pes :think:

Přesně tak, my máme kočku taky jen doma, ven se nedostane a taky mi někdo přinesl blechy domů, myslela jsem,že mě trefi, kočka pokousana, pořídila jsem obojek foresto a v pohodě, nic jiného nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
15.9.18 21:52

Máte zkušenosti s blechami

Blechy to budou určitě. Také máme kočku v bytě, jde max na chodbu a bohužel jsme toto museli řešit. Kup již zmiňovaný obojek Foresto, pořizovací cena je sice vyšší cca 600-,ale funguje až 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
15.9.18 21:58

Nevím. V kožichu jsem nic nenašla. Do světlé misky s vodou nic nespadlo. Jen ještě, když jsem to viděla lezlo to velmi rychle, ale neskakalo… Ještě mě napadla že by to mohla být všenka… Kočka se nedrbe ani nekouše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
15.9.18 21:58

Dobře působí také tabletka Comfor k dostání u veterináře, stojí asi 250,–,po měsíci zoopakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
15.9.18 22:02

Naše kočka se také nedrbala…pokud jsi něco předtím viděla a bylo to hnědé, bude to blecha nebo vsenka, ale kočce do kožichu nic takového nepatří, rozhodně bych to nepodcenovala. Zadej si do googlu blechy u kočky a uvidíš.Blechy se kožichu pohybuji velmi rychle,obvykle skáčou když jsou mimo zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný