Matematický klokan

11.6.25 14:33

Matematický klokan

Chtěla bych se zeptat, zda některé z vašich dětí letos nebo v minulých letech psali Matematického klokana a kolik měli bodů. Mám syna v 7. třídě, letošního klokana napsal na 86 bodů, je to dobré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24851
11.6.25 14:46

Za Klokana dostala dcera plusové body na sš, myslím, že měla kolem 90 a byl to super výsledek, maximum je tuším 120…
průměr bude kolem 50, zagoogli, mají i své stránky…
nějaké výsledky jsou třeba i tady
 https://matematickyklokan.upol.cz/…edky2025.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.25 16:28
@Lucy75 píše: Více

Na webu UPOL jsou všechny výsledky za řadu let, vzhledem k tomu, že to v ČR zastřešují, dát se tam proto najít srovnán s jinými. Dotaz proto nechápu.

Můj potomek měl letos v 8. tř 108, ale to není nějak super výsledek. Vždyť to není ani třetí místo, tj.to ani na SŠ plusové body nejsou, resp. ne na naši.

• Citovat
  • Upravit
3391
11.6.25 16:55

Decka klokana robili ale u nas za to niesu plusove body, iba za olympiady.

Ak z toho chcete aj nieco mat tak si zisti co planovana skola akceptuje a nech idu radsej na to. Ak iba pre potesenie tak je to jedno nie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.25 17:08
@IcePlanet7 píše: Více

Na Matem. olymp. je navíc je až do 8.tr.jen okresní kolo, tedy je poměrně snadné pro nadane získat 2.-3.misto, za které body na vetsine SS jsou. V deváté třídě je na krajském kole samozřejmě už velká konkurence.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.25 17:11
@IcePlanet7 píše: Více

No, on ten Klokan je takový prostor k podvodům, vzhledem k tomu, že je jen školní kolo. Nevěřím, že jsou úplně všechny učitelky/ucitele úplně férové/i, nemá to zkrátka stejnou hodnotu jak MO. Ani bych se nedivila, kdyby to SŠ neakceptovaly.

• Citovat
  • Upravit
11.6.25 17:25
@Anonymní píše: Více

108 mi přijde super nato že je v osmičce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.25 18:37
@Veveruška56 píše: Více

No, ale v kategorii Kadet je před ním iks desítek dětí, co to mají líp, tj. to je výsldek nanic, pokud bys to chtěla někde „uplatňovat“ a sama ta soutěž není třeba tak prestižní jako MO, popř. asi i Pythagoriáda je lepší. Tam máš ta okresní a posléze krajská kola, ze kterých je i důvěryhodný diplom.

Zajímavá je Pangea, ale tam byl kluk sice 4. v kraji, ale i tak s málo body na to, aby se dostal na republikové kolo, které je asi hezké, teď zrovně bylo, to mě mrzelo - ne kvůli diplomu, ale tomu zážitku.

Klokan je jen taková srandička pro zábavu, pokud o to děti stojí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.25 18:41

Mně ten Klokan přijde prostě nedůvěryhodnej. Ty výsledky jsou takový, že na prvním místě je iks dětí ze stejné třídy. Náhoda? Nevím, jestli tak úplně věřím tomu, že zrovna sedm dětí z jedné třídy to dalo na plný počet bodů… možná, že jsou fakt tak dobrý a jsou zrovna namačkaný v jedný třídě. Možná, že jsem starej cynik.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze