Mateřská 2

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
205
6.4.16 02:40

Materska 2

Ahojte holky, mam dotaz.kdyz pujdu za par dni na materskou pred porodem tak musim nekam zajit pro papiry pro doktora, aby mi je vyplnil nebo nejaky formular ma u sebe, ktery se pak donese do prace???a mam na materskou pred porodem narok???roky odpracovane mam, ale marodim jiz od 16.11 a tp mam 26.6 a dali me vypoved k 30.12.dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8850
6.4.16 06:45

Těhotné výpověďvdat nemůžou. Nejspíš kdo měla poměr na dobu určitou, který končil koncem prosince a neprodlouzili ti smlouvu…ale jestli jsi ještě v ochranné lhůtě…no, určitě někdo poradi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.4.16 06:46

Tak za 1. v dobe neschopenky ti nemuzou dat vypoved a v tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3521
6.4.16 07:30

Jestli máš odpracované roky, tak na mateřskou máš nárok a doktor má formulář, který ti dá před porodem. Pokud jsi na nemocenské - finančně se ti nejvíce vyplatí jít na mateřskou 6 týdnů před porodem, tak si to spočítej, na kdy to vychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
6.4.16 07:50

@Lucie008 proč když je na nemocenské se vyplatí jít až 6týdnů před TP? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3521
6.4.16 07:53

@Falko11 Protože do té doby bude dostávat nemocenskou, později ji skončí mateřská a později nastoupí na rodičák. Pokud půjde 8 týdnů, přijde o dva týdny nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
6.4.16 08:05

Děkuji, jsem totiž v podobné situaci, ale ještě si chci vybrat před nástupem na MD týden dovči. Už mě ty vycházky fakt ubíjejí. Nenávidím omezený režim, kdybych opravdu nemusela, na PN jsem nenastoupila. Je obrovská škoda, že není komise, která by posoudila, zda jsou ženy na rizikovém, protože „chtějí“ anobe "opravdu musí ze zdr. důvodů. Klidně bych nechala rozhodnutí na nich, kdo chce bejt doma, protože čeká dítě, tak ať je s nemocenskou a vycházkama, ale ty co musí zůstat doma, volný režim a plat. Je to strašně nefér. Do 20TT jsem byla ok, do práce chodila a pak mě skolil zánět žil a už mě nepustili, páč mám sedavé zaměstnání. A ještě mě poučují holčiny co doma zůstaly, jakmile měly v ruce pozitivní test jak jsem hloupá, že mi to vadí bejt doma. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.4.16 08:13

@scarlet1988 výpověď Ti dát nemohli, spíš ti skončila termínovaná smlouva, ne? Jinak nárok tam je, pokud bylo poslední zaměstnání delší jak 6 m, vejdeš se do ochranné lhůty 180 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3521
6.4.16 08:19

Chápu, že ty vycházky jsou naprd. Tu dovolenou ti v práci dají? V tom případě bych to, ale nekomplikovala, na mateřskou šla 7 týdnů před a celou dovolenou si vybrala po skončení mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
6.4.16 08:37

@Falko11 moje řeč! Kdybych nemusela ležet doma s nohama hore, makala bych jak barevná…vycházky na prd, strašně omezující… já bych tak šla pracovat :( já ještě 4 týdny musím vydržet, pak přecházím na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
6.4.16 08:45

Mám na ni nárok, takže dají. Já právě můžu jít 6.5. na MD a od začátku května chci 4 dny dovči. Už toho mám plný zuby. Navíc, já nevím, asi je fuk jestli ten týden budu doma s prckem v břiše nebo pak o jeden týden déle na rodičáku. Asi jsme už tak hotová, že to neřeším. Stejně plánujeme pak ještě druhé, v zátahu při jedné době doma. Tak ten týden neřeším. @šmoulililinka taky jdeš 6.5.? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
6.4.16 08:47

@Falko11 jsem to trošku nadnesla časově :D jdu „už“ 27. 4. :D slááááva!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
6.4.16 08:53

Závist! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie