Mateřská?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
29.7.15 19:30

Obávám se, že až vyčerpáš podporu, na žádný další příspěvek nárok mít nebudeš. Těhotenství žádný takový nárok nezakládá. Můžu se zeptat, proč jsi ukončovala pracovní poměr, když jsi věděla, že jsi těhotná a nemělas jinou práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.15 19:58

Termín porodu mám 25.zari a v práci jsem končila 14.ledna. Tedy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.15 19:59

V té době jsem nevěděla, že jsem těhotná a ukončení pracovního poměru nebylo mě rozhodnutí, ale sefovo, jen jsme to sepsali dohodou..

• Citovat
  • Upravit
2740
29.7.15 20:00

Dobu a výši čerpání RP může volit ten, kdo je před porodem nemocensky pojištěn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
29.7.15 20:05

@Markýza25 i do max. ochranné lhůty 180 dnů se nevejdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
30.7.15 08:09

Nevim, zda je nejaka pomoc „v tehu“, ale kdyz si zajdes na socku, reknes, v jake jsi situaci, reknes svuj prijem i s pritelem, vypises miliardu papiru a potvrzeni, tak ti treba vyjde prispevek a pridavek na bydleni apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
30.7.15 08:11

To ti tu ale nereknem my, to ti musi spocitat socka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
10.8.15 12:01

Ahoj maminky mam taky dotaz. Doufam ze nektera budete vedet. Prave jsem dodelala skolu. Nepracovala tudiz na materskou nemam narok.Ale jak je to s tim Rodicovskym prispevkem? Ten cini mesicne 7600 mam dojem. Na ten narok mam? Jestli ano tak kde to mam zarizovat. Jsem v tomhle mimo a nerozumim tomu..Nekdo mi rika ze po porodu musim sjet na urad do mista trvaleho bydliste- ten mam v Domazlicich a bydlim par let v Praze. Tudiz jsem i na pracaku hlasena v miste trv. bydliste. Opravdu to nejde zarizovat tady v Praze? Nebo by to slo?.. Dalsi dotazek je ohledne porodneho.To se taky zarizuje v miste pobytu?..Dekuji moc za rady..Termin mam 22.8. Tak abych vedela aspon neco. Abych nezarizovala vse pozde a oni mi nerekli ze je prilis pozde ze nemam narok na nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
10.2.22 10:40

Ahoj všichni,
chtěla bych se zeptat.
Jjak by to bylo v případě, že jsem teď na rodičovském příspěvku a zaměstnaná už nejsem. Měla jsem pracovní smlouvu na dobu určitou. Kdybych znovu otěhotněla. pobírala bych nějakou mateřskou nebo až tedy potom rodičák?

Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
10.2.22 11:27

@Nicol-8 Jen rodicak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...