Mateřská?!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
561
17.12.10 11:02

Mateřská ?!

Ahojte holky chtěla bych vás moc poprosit o radu…
Včera jsem byla na poradně a ptala se Dr. kdy bych měla nastoupit na Mateřskou, řekla mi, že si mám u sestřičky nechat vypstat poslední listeček na peníze (jsem na nemo) za prosinec a od 7.ledna bych na MD měla nastoupit (7.ledna je i datum další poradny)… Ale termín nástupu mi nevypsala ani do těh. průkazky ani mi nevypsala žádný papír… Vůbec tedy nevím co dělat ani kam se obrátit… Jinak TP mám 18.2.2011 Moc děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101545
17.12.10 11:16

Papír na mateřskou vypisuje dr. a ty ho pak neseš do práce. Takže až k ní příště půjdeš toho 7., tak ti ukončí neschopenku a vypíše ten papír na mateřskou. Jinak při termínu 18.2. můžeš na mateřskou nastoupit v rozmezí 24.12 - 7.1., kdy přesný termín určuješ ty (ne doktorka) ale je fakt, že z neschopenky je většinou nejlepší jít až ten nejpozdější termín, takže toho 7.1., co ti říkala doktorka.
A vůbec nevadí, že ten papír budeš dávat do práce až kolem toho 7., oni doplní příjem a posílají to na ČSSZ. Ta platí zpětně, takže do konce ledna má spoustu času na zpracování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.12.10 11:17
Niki22 píše:
Ahojte holky chtěla bych vás moc poprosit o radu…
Včera jsem byla na poradně a ptala se Dr. kdy bych měla nastoupit na Mateřskou, řekla mi, že si mám u sestřičky nechat vypstat poslední listeček na peníze (jsem na nemo) za prosinec a od 7.ledna bych na MD měla nastoupit (7.ledna je i datum další poradny)… Ale termín nástupu mi nevypsala ani do těh. průkazky ani mi nevypsala žádný papír… Vůbec tedy nevím co dělat ani kam se obrátit… Jinak TP mám 18.2.2011 Moc děkuji…

Ahojky,
nástup na MD je 6-8 týdnů před plánovaným TP, pokud jsi na nemocenské, tak můžeš jít až těch 6 týdnů před TP, ale lísteček ti musí vypsat sestra u gynekologa - to vypisuje jen gynekologická ordinace. Možná ti ho vypíše příší poradnu.

Pokud máš pochybnosti, můžeš se zeptat na Okresní správě soc.zabezpečení (OSSZ) v místě bydliště. Tam by ti měli říct co a jak ;-)

Hodně sil a štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101545
17.12.10 11:23
KačuliKačka píše:
Ahojky,
nástup na MD je 6-8 týdnů před plánovaným TP, pokud jsi na nemocenské, tak můžeš jít až těch 6 týdnů před TP, ale lísteček ti musí vypsat sestra u gynekologa - to vypisuje jen gynekologická ordinace. Možná ti ho vypíše příší poradnu.

I z nemocenské se dá jít 8 týdnů před TP, žádné omezení tam není, že by se muselo jen přesně těch 6 týdnů. Ale je fakt, že je ve většině případů nejlepší jít co nejpozději, krom toho, kdy třeba člověk řeší krácení dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.12.10 11:24

Moc děkuju za rady… Jsem z toho už vyřízená s těch úřádu a z toho lítaní, na první nemocenskou jsem čekala 3.měsíce to jsem si všechno oblítavala sama a ještě jim to nosila osobně… :zed: A teď jsem dostala strach ať to nedopadne stejně, jelikož jsem se tady dočetla že ten papír na MD vypisuje Dr. i třeba 4týdny předem… A navíc vůbec jsem nevěděla kam potom s ním :) Ještě jednou moc děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.12.10 11:35

A jestli bych se mohla zeptat ještě na jednu věc… Před těhotenstvím a nemocenskou jsem přešla ze zaměstnání do zaměstnání na dobu určitou… A v průběhu teď té nemocenské mi skončil pracovní poměr… I přes to mám odevzdat ten lísteček o ukončení nemocenské k tomu poslednímu zaměstnavateli? Ale ten papír na Mateřskou pak musím zanést už někam jinam ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101545
17.12.10 11:57

Počkej, to by mohlo něco měnit…
Od kdy do kdy trvalo to poslední zaměstnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.12.10 12:35

U posledního zaměstnavatele jsem měla smlouvu od dubna do září… Ale jako ten rok v kuse odpracovaný mám… Já utoho prvního zkončila koncem března a u toho druheho hned pak nastoupila… :roll: 8-o :zed:
Fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101545
17.12.10 13:06

Tak to je v pohodě :-) o ten rok nejde, to jsem předpokládala, že odpracováno máš, ale je ještě druhá podmínka, že na mateřskou se musí nastoupit v ochranné lhůtě po skončení zaměstnání a ta ochranná lhůta je buď 180 dní, nebo stejně dlouhá jako to poslední zaměstnání ve kterém si otěhotněla. Proto jsem se ptala, protože pokud by ta poslední smlouva byla třeba jen na 3 měsíce, tak je ochranná doba taky jen 3 měsíce a tím bys nárok na mateřskou ztratila.
Ale s půlroční ti to vyjde :-) a jak ukončení neschopenky, tak ten papír na mateřskou dáváš tomu zaměstnavateli, přestože už u něj nepracuješ, protože nemocenská ti u něj začala a mateřská se ti bude počítat z platu co si u něj měla, takže to odbavuje on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.12.10 14:45
j.a.n.i1 píše:
Tak to je v pohodě :-) o ten rok nejde, to jsem předpokládala, že odpracováno máš, ale je ještě druhá podmínka, že na mateřskou se musí nastoupit v ochranné lhůtě po skončení zaměstnání a ta ochranná lhůta je buď 180 dní, nebo stejně dlouhá jako to poslední zaměstnání ve kterém si otěhotněla. Proto jsem se ptala, protože pokud by ta poslední smlouva byla třeba jen na 3 měsíce, tak je ochranná doba taky jen 3 měsíce a tím bys nárok na mateřskou ztratila.
Ale s půlroční ti to vyjde :-) a jak ukončení neschopenky, tak ten papír na mateřskou dáváš tomu zaměstnavateli, přestože už u něj nepracuješ, protože nemocenská ti u něj začala a mateřská se ti bude počítat z platu co si u něj měla, takže to odbavuje on.

Tak moc děkuju za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
5.4.15 08:42

Holky, kdyz je ted velikonocni pondeli, tak to materska asi neprijde ze?! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
5.4.15 08:48

Ne s tím nepočítej… :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
5.4.15 09:18

Nakupy odlozeny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.15 18:14

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte, jak to je s mateřskou v mém případě. Otěhotněla jsem v prosinci loni a v lednu jsem dohodou ukončila pracovní poměr. Od té doby jsem na up. Každý mi říká něco jiného a moje paní na up je ochotna jako bych peníze chtěla po ni:/ plus nevíte zda mám nárok na rodičovský příspěvek dat si na 3 roky? :cert: taky jestli víte zda mám nárok na nějaký příspěvek v těhotenství, mam jen podporu v nezam.(necele 4000Kč) a přítel pobírá minimální mzdu. kamarádka mi říkala o nějakém finanční podpoře v těhotenství (asi 3500Kč) kterou by mi měli vyplatit i zpětně. Nevíte o tom někdo něco? Moc díky za každou infci…

• Citovat
  • Upravit
101545
29.7.15 18:47

Nárok na mateřskou mít nejspíš nebudeš, pro přesnou odpověď byl třeba přesný datum konce práce a termín porodu. A žádná finanční podpora v těhotenství není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí