Přišla vám mateřská?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No, využiji tohoto vlákna a taky se zeptám. Od zítřka mám nárok na mateřskou (tedy od 15.2) Chci se zeptat kdy tedy chodí.Ráda bych věděla jak tento měsíc nakládat s penězi, dokud nebudou jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uju píše:
No, využiji tohoto vlákna a taky se zeptám. Od zítřka mám nárok na mateřskou (tedy od 15.2) Chci se zeptat kdy tedy chodí.Ráda bych věděla jak tento měsíc nakládat s penězi, dokud nebudou jiné.
Ahoj,co znam maminky tak kazde z nas chodi jinak me treba az 18 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřská chodí kolem 10. a je vyplácena zpětně. Za prosinec přišla normálně, jenom pokud máte vyměřovací základ vyšší než 790 Kč/den, tak přišla i vyšší mateřská, protože se od 1.1.2011 zvyšovaly redukční hranice na 825 Kč/den bez krácení.
- Citovat
- Upravit
Moc děkuju. No základ rozhodně tak vysoký nemám, takže budu ráda alespoň za minimum ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
termin vyplaty je podle kraje? Jsem z mor.slezskeho a slozenka nikde…premyslim jestli se jen neztratila.. ![]()
- Citovat
- Upravit
No, co já občíhla od sestřenky, tak v tom chvílema mají asi taky slušnej binčus. Ta nejdřív čekala na nemocenskou asi 2měsíce, potom dostala nárok na mateřskou a asi po měsíci a půl ji teprve vydundala i s tou nemocenskou zároveň. Tak nějak doufám, že se toto nebude týkat mne, bych pošla hlady:-(
Takže už přemýšlím, kdy a jak zhruba čekat další financ, abych mohla vše rozpočítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uju píše:
No, na zpracování a poslání mají 30 dní od doručení papíru na mateřskou nebo od konce měsíce… ale většinou to chodí dříve, každá OSSZ to posílá trochu jinak, třeba u nás jsou rychlý a chodí to už kolem 6. v měsíci, ale jinde třeba až v druhé půlce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
termin vyplaty je podle kraje? Jsem z mor.slezskeho a slozenka nikde…premyslim jestli se jen neztratila..
Termín je podle toho, která OSSZ to posílá, takže i v rámci kraje mohou být rozdíly. S tím, že pokud to máš složenkou, tak počítej, že to budeš mít později, než ti co ji mají na účet. A je to první výplata PPM nebo už ti nějaká přišla? A kdy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
prave ze neni prvni,pred vanoci prisla vzdy kolem desateho…v lednu meli zpozdeni(pry normalni)…tak ted nevim co to ma byt ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
prave ze neni prvni,pred vanoci prisla vzdy kolem desateho…v lednu meli zpozdeni(pry normalni)…tak ted nevim co to ma byt
Tak jestli chodí normálně kolem 10, tak bych jim ještě nějaký čas nechala a zkusila tam případně ke konci týdne zavolat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prisla Vam????