Mateřská dovolená- jesle pro 2leté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2411
4.2.14 13:55
@mag píše:
Jenomže to není problém jeslí, ale tvůj, ty máš povinnosti při pobírání RP.

Jasne, chapu: nejak se zaridim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
4.2.14 14:57

Tak to by snad museli jít cíleně na nějaké udání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
4.2.14 23:33
@mag píše:
Abys nepřišla o RP, tak do dvou let max. na 46 hod., pak už neomezeně.

To je sice pravda, ale jen částečně.
Nárok na RP sice zaniká, pokud dítě mladší 2 let navštěvuje jesle (nezáleží na tom, jestli státní nebo soukromé) v nepovoleném rozsahu ALE jakmile dovrší 2 roky, nárok na RP opět vzniká. A vzhledem k tomu, že RP je nyní organizován jako fixní částka v celkovém součtu (220 000), o žádné peníze nepřijdeš, akorát je dostaneš trochu později.

To prosím neteoretizuju, je to moje čerstvá zkušenost - takhle mě to napadlo, úřednice mi potvrdily, že to tak jde udělat a taky jsem to tak udělala (dítě šlo do jeslí v 1r9m, nahlásila jsem to, rodičák mi odebrali, když mu bylo 2r tak jsem si opět zažádala a rodičák mi zase začali vyplácet).

Píšu to sem proto, že to třeba někomu pomůže, my matky, co chceme dřív do práce, musíme držet při sobě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.2.14 23:46
@mag píše:
@danali no tak asi vede školka záznamy o dětech, platby za školné atd.

To by musel urad obesilat vsechny soukr skolky a zjistovat, zda naaahodou neni nekde uplacirovane nejake dite, na nez matka noobira RP.
A soukr. skolka - tim myslim ryze soukroma, ktera nedostava zadne prispevky od statu - nema zadnou povinnost nekoho nekam hlasit, ani odpovidat na nejaky takovy dotaz (povinnost maji pry jen vuci Hygiene).
Takto me kdysi informovala reditelka soukr. skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.2.14 23:50

Cimz chci rict, ze krom poctivosti samotnych matek neni zadna paka na takova zjistovani (tyka se soukr. skolek).
Uz se tu o tom hodne diskutovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
5.2.14 08:44

Nebo např. dobré sousedky nebo „kamarádky“. A povinnost odpovídat na dotaz např. ve správním řízení samozřejmě mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
5.2.14 09:26

@nakukovatelka No já mám stejnou zkušenost. Já sice poctivě nosím na pracák to potvrzení, ale s ředitelkou ve školičce jsem mluvila a říkala že vlastně nemají jak zjistit jestli dcera těch 46h překročila nebo ne.

@Elik Ano, tohle mi taky na pracáku navrhovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
5.2.14 09:30

@Elik To je samozřejmě taky možnost a asi nejlepší pro svědomí matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
5.2.14 09:31

Já nosila papír ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
5.2.14 14:54

@Elik Můžeš mi to prosím důkladněji vysvělit? Jsem nechápající. Momentálně mi končí mateřská a od března nastupuji na RD a zvolila jsem si dvouletou. Jenže do práce chci nastoupit v září 2015 a malou dát do jeslí (narodila se na konci září). Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
5.2.14 20:05

@Bufanda V tom měsíci kdy nastoupíš do práce a dítěti nebudou dva roky zajdeš na pracák a požádáš tam o přerušení výplaty RD. Tím pádem když dítě bude v jeslích nikoho nebude zajímat jestli tam je nebo není těch 46h. Jakmile dovrší dvou let, požádáš si znovu o výplatu rodičáku. Musíš teda počítat s tím že ten rodičák budeš pobírat max do 4 let věku dítěte, dýl ne. Něco budeš už mít vybrané, a pak ti ten zbytek prostě rozpočítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
5.2.14 20:55

@danali Ale tak nějak pořád nechápu, jak mi můžou dál vyplácet rodičák, když už budu chodit do práce? Myslela jsem, že když nastoupím dřív, tak o zbytek peněz přijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
5.2.14 21:13

@Bufanda Při Rd si můžeš přivydělávat neomezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
16.2.14 10:11

@danali Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.18 19:45

Ahojky, dovoluji si obnovit diskuzi… dávala jste teď některá prcka do jeslí? Musí se někam hlásit když nastupuje po druhém roce? Rodičák mám na tři roky, takže ten rok bych měla ještě dostat že, když má malá už dva roky. Děkuji :

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex