Mateřská dovolená- jesle pro 2leté

33
4.2.14 11:51

Mateřská dovolená- jesle

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou nevíte jestli můžu dát téměř 2 leté dítko třeba na 2-3 dny v týdnu do jesliček a být stále na MD. Zatím jsem si nastavila, že budu doma 3 roky. Moc díky za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12864
4.2.14 11:52

Abys nepřišla o RP, tak do dvou let max. na 46 hod., pak už neomezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.2.14 11:55

Jo, jo přesně tak to myslím, abych nepřišla o RP. Je to tedy 46 hodin měsíčně??? :) Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
4.2.14 11:57

@lidap Do dvou let může být dítě v jeslích jen 46h měsičně, od dvou let neomezeně. O RD nepříjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.2.14 11:58

Super, díky moc za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
4.2.14 13:22

Vtirnu se s dotazem: a u soukr. jesli je to jedno, jestli prekroci 46h.? Ja mela za to, ze je to jedno, ale vcera mi sestrenice rikala, ze ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
4.2.14 13:32

@ne-silenamatka Mě dítě chodí do soukromé miniškoličky a jedno to není, nosím každý měsíc na pracák potvrzení že nepřekročila 46h v měsíci. Je na to formulář, razítko dá zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
4.2.14 13:34
@danali píše:
@ne-silenamatka Mě dítě chodí do soukromé miniškoličky a jedno to není, nosím každý měsíc na pracák potvrzení že nepřekročila 46h v měsíci. Je na to formulář, razítko dá zařízení.

Dekuju, uf, tak s tim sem nepocitala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
4.2.14 13:35
@ne-silenamatka píše:
Vtirnu se s dotazem: a u soukr. jesli je to jedno, jestli prekroci 46h.? Ja mela za to, ze je to jedno, ale vcera mi sestrenice rikala, ze ne.

Soukromé jako státní, pořád jsou to jesle, resp. kolektivně zajištěné celodenní hlídání mimo domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
4.2.14 13:36

@ne-silenamatka Já ze začátku taky ne.

Jenže já se vždy když jsem něco nevěděla ptala na pracáku, takže i na toto. Kamarádka se třeba nikde neptala, dítě jí do soukro. školičky chodí a na pracáku nic nehlásila :nevim:

A zase na druhou stranu, v soukromém zařízení se dá vše domluvit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
4.2.14 13:37
@danali píše:
@ne-silenamatka Já ze začátku taky ne.

Jenže já se vždy když jsem něco nevěděla ptala na pracáku, takže i na toto. Kamarádka se třeba nikde neptala, dítě jí do soukro. školičky chodí a na pracáku nic nehlásila :nevim:

A zase na druhou stranu, v soukromém zařízení se dá vše domluvit ;)

Jistě, než se to domákne úřad, jelikož je to tvoje povinnost hlásit skutečnosti, které mají vliv na dávku, tak kormě vracení peněz hrozí i pokuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
4.2.14 13:46

@mag A dá se to zjistit zpětně?

Já jí o tom řekla asi před dvěma měsíci, dítě bude mít dva roky teď v únoru, tak říkala že už to jako nebude řešit, nějaké potvrzení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
4.2.14 13:47

@danali no tak asi vede školka záznamy o dětech, platby za školné atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
4.2.14 13:52
@danali píše:
@ne-silenamatka Já ze začátku taky ne.

A zase na druhou stranu, v soukromém zařízení se dá vše domluvit ;)

No s tim pocitam, ze s tim v soukr. jeslich nebudou delat zas tak velky „potize“ - chci se vratit v zari do prace (malej bude mit tou dobou 1.5 roku), tak verim, ze to projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
4.2.14 13:53

Jenomže to není problém jeslí, ale tvůj, ty máš povinnosti při pobírání RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí