Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja taky nekojila, mala byla navic 3 tydny po. porodu v nemocnici na pristrojich a nesmela jsem ji ani chovat. Muzu Vas uklidnit, ze to casem prijdem.Take jsem mela strach, ze to neprijde. Mela jsem ji rada moc, ale takovy ten silny pocit o kterym kazdy mluvil to teda nebyl. Ale cim dyl jsme byli spolu, tim vic se muj cit prohluboval. Chce to opravdu cas a netrapit se tim. Ono to prijde ![]()
Ja si myslim, ze kojenim to urcite neni. To jsou jen vyplody hlav kojo fanaticek!
Moje segra kojila hooodne dlouho a vim, ze ze zacatku porad brecela, ze dceru nema rada, ale postupne si na sebe zvykly a jaka to je ted laska ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, často čtu, jak je kojení důležité ve vztahu matky s dítětem. Já bohužel kojila pouze asi dva týdny a ještě k tomu to bylo dost zápřah, vůbec jsem si to neužívala, bolelo to, potom jsem asi týden odsávala a potom jsem kvůli lékům musela přestat úplně. Máme doma 5 týdnů chlapečka, mám ho moc ráda, ale necítím takovou tu mega lásku, jak se o ní pořád píše, četla jsem, že mateřská láska kolikrát není hned, že to trvá, ale já se bojím, že je to i kvůli tomu, že nekojím. Je tady některá, která dává UM prakticky od začátku a cítí silnou mateřskou lásku? Děkuji, já vím, že je to asi blbý dotaz, ale moc mě to trápí a strašně doufám, že to přijde.
Ahoj, pokud je to tvé první dítě, tak já to měla téměř stejně. Ale já kojila/odsavala do 3 měsícu, pak jsem to taky vzdala. A jakožto prvorodička jsem neměla nástup té silné mateřské euforie když přivedeš na svět dítě. Hodně jsme si na sebe se synem zvykali.
Takže za mě je to prostě normální.
Ale… třetí dítě a to dceru, vzhledem ke zdravotním problémům a silným lékům jsem nekojila od začátku.
A miluju jí šíleně, měli jsme pouto hned od začátku. Ta láska tam byla a je na první pohled a to jsem ani nekojila.
Vůbec tomu never. Já kojila jen 4 týdny a měla jsem to podobné… malého 4m zbožňuju celým svym srdcem. Ta laska je den ode dne silnější. Jen počkej dva tydny. Až se na tebe opravdu poprvé pořádně usměje. Počkej měsíc a uvidíš, jak malej bude na měkko z každého tvého slova. Bude kopat nožičkami.. chce to cas ![]()
To nemá s kojením nic společného. Tento kojící fanatismus, bože. Pak si maminky myslí, že nemají kvůli tomu svoje děti dost rady nebo že děti nemají dost rády je, že nejsou dost dobré mámy apod., co s kojením nemá nic společného. ![]()
Láska u někoho přijde hned, u někoho později. Já ji taky dlouho necítila, přicházela postupně, pomalu.. ale počkej, až se na tebe prcek poprvé usměje
Mazlete se, tulte se, buďte spolu, uzivejte si to : ![]()
Ano, kojit jsem nechtěla, nějakou dobu jsem odsávala, pak když začal spát celou noc, tak jsem to utla úplně a přešel na um. osobně mam v okolí spoustu matek, který kvůli kojení bulí, že to nejde, že se děcko budí, že je věčně na cecku, že nemůže nikdo hlídat…samý spokojený matinky no. ![]()
ale bacha na poporodní depresi.
Ja jedno dite kojila ze zdravotnich duvodu jen 14 dni a druhe rok a tri čtvrtě a silna materska laska byla u obou stejne. Fakt bez rozdilu. Dceru na UM jsem krmila na pozadani, vzdycky ja a vzdycky v naruci..i ve dvou letech jsem si k ni lehala k Nutrilonu. Podle me to o kojení neni. Muzete byt vycerpana, ono to prijde, nebojte. Netrapila bych se tim. ![]()
Taky bych řekla že kojení v tom nehraje roli. Oni všude píšou o té mateřské lásce hned po spatření miminka až z toho jsou některý ženy vyděšený že to tak necítěj. Každý to tak prostě nemá, u někoho to přijde dřív u někoho později. Ať žena kojí nebo nekojí. Netrap se tím ![]()
Buďte úplně v klidu! Moje švagrová nekojila od samého začátku a je to nejvíc milující matka jakou znám!
Má extrémně silné mateřské půdy, není to jen o kojení. Kojení je krásná věc, když to jde, ale když ne, nač se trápit
![]()
Já sice kojím, ale taková ta pravá mateřská láska nastoupila až asi 3-4 týdny po porodu. To fakt s kojením nemá co dělat. Chce to jenom trochu času, až si na sebe zvyknete ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, často čtu, jak je kojení důležité ve vztahu matky s dítětem. Já bohužel kojila pouze asi dva týdny a ještě k tomu to bylo dost zápřah, vůbec jsem si to neužívala, bolelo to, potom jsem asi týden odsávala a potom jsem kvůli lékům musela přestat úplně. Máme doma 5 týdnů chlapečka, mám ho moc ráda, ale necítím takovou tu mega lásku, jak se o ní pořád píše, četla jsem, že mateřská láska kolikrát není hned, že to trvá, ale já se bojím, že je to i kvůli tomu, že nekojím. Je tady některá, která dává UM prakticky od začátku a cítí silnou mateřskou lásku? Děkuji, já vím, že je to asi blbý dotaz, ale moc mě to trápí a strašně doufám, že to přijde.
Nekojila a takovej ten pocit, že je škoda, že jdu spát a nemůžu se na něj dívat byl prakticky hned.
Kojím od začátku, ale žádná instantní mateřská láska nepřišla hned, ale až po několika týdnech. V okolí to má tak prakticky každá kamarádka a kojí taky všechny. Prostě je to zahul, šílená změna a nový člověk v životě, je úplně normální, že se potřebujete trochu sžít, zvyknout si na sebe. Až začne víc reagovat, tak to přijde ![]()
Kojim a doted jsou pro me nejhezci chvile, kdyz je malej u prsu. Pro me je to neco nadhernyno a zazracnyho. ALE, s laskou to podle me nema co delat. Spousta zen je schopna matersky milovat cizi deti, vlastni matky kolikrat nesnasi ty svoje. Uz jen to, ze to resis dokazuje, ze chces byt pro to male ta nejlepsi matka, jakou muze byt. A to se nepozna tak, jestli kojis nebo mu michas UM. P. S. k tomu kojofanatismu, ono to ma vedecke opodstatneni, pri kojeni se uvolnuje oxytocin, proto MUZE byt pro kojici zenu snazsi navazat pouto k diteti.
Mám 2 děti, obě kojené. U prvního to trvalo několik měsíců, než se ty „správné“ pocity dostavily. U druhého dítěte to přišlo hned a silněji a intenzivněji. Když si přiložím miminko k prsu, tak v ten moment cítím tu bouři hormonů, takový mix pocitů (chci brečet štěstím, cítím tu lásku), je to opravdu silné. Přitom první dítě také kojené a tam skoro nic takového neprobíhalo prostě to bylo jen kojení… Samozřejmě obě děti mám ráda úplně stejně 🙂, jen teď s druhým je to emotivnější, ale opravdu nevím čím to je.