Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,potřebuju poradit.Mám mateřskou na 3 roky,v listopadu mi končí.Teď budu dávat klukovi přihlášku do školky,ale jsem v 8tt (minule to skončilo ZT),takže nevim jestli do přihlášky přiznávat,že těhotná jsem nebo ne (kdyby to náhodou zase nevyšlo).Co by jste dělaly vy?Děkuju za rady ![]()
chelsea001 píše:
Ahoj holky,potřebuju poradit.Mám mateřskou na 3 roky,v listopadu mi končí.Teď budu dávat klukovi přihlášku do školky,ale jsem v 8tt (minule to skončilo ZT),takže nevim jestli do přihlášky přiznávat,že těhotná jsem nebo ne (kdyby to náhodou zase nevyšlo).Co by jste dělaly vy?Děkuju za rady
Ahoj. Já bych do přihlášky určitě nelhala, ale pokud by se na to vysloveně neptali, tak bych to nepsala. U nás ale od letoška už nikoho nezajímá, jestli rodiče pracují nebo je maminka doma na RD.
MY nic o těhotentví v přihlášce neměli.
Jen se vypisoval zaměstnavatel, toho jsem měla, v podstatě jsem se tam měla vracet, takže jsem ani nelhala.
JJ ted se udělalo to, že se nemusí uvádět vůbec nic a měli by ho vzít podle kapacity. Prý nebudou zvýhodněné už ani maminky které potřebují jít do práce a nečekají další mimi.....takže držím palce ![]()
Do toho, že jsi těhotná, nikomu ve školce nic není… Jakýpak přiznávat, zrovna dneska jsem si přečetla podmínky v naší školce pro přijetí a o těhotenství matky tam nebyla žádná zmínka. Jen pod čarou je napsáno, že v případě, že se budou muset rozhodnout mezi několika dětmi se stejnými parametry, tak mohou výjmečně přihlédnout k sociální situaci rodiny a zaměstnanosti rodičů.
lulinka10 píše:
JJ ted se udělalo to, že se nemusí uvádět vůbec nic a měli by ho vzít podle kapacity. Prý nebudou zvýhodněné už ani maminky které potřebují jít do práce a nečekají další mimi.....takže držím palce
Ano, protože posuzovat děti podle toho, co dělají nebo nedělají jejich rodiče, by mohlo být bráno jako diskriminace
. Ale některé školky to myslím ještě pořád řeší, takže záleží, co bude na přihlášce.
Gladys píše:
Do toho, že jsi těhotná, nikomu ve školce nic není… Jakýpak přiznávat, zrovna dneska jsem si přečetla podmínky v naší školce pro přijetí a o těhotenství matky tam nebyla žádná zmínka. Jen pod čarou je napsáno, že v případě, že se budou muset rozhodnout mezi několika dětmi se stejnými parametry, tak mohou výjmečně přihlédnout k sociální situaci rodiny a zaměstnanosti rodičů.
U nás by to nastalo jen v případě, že by museli udělat hranici mezi dětmi, které se narodily ve stejný den, což snad moc pravděpodobné není. Každpopádně v přihlášce žádný údaj týkající se rodičů nemáme.
J8 to přiznala ale byla jsem dál tuším někdy v 18tt tkaže to i bylo vidět a smai mi řkeli že jim tohle envadí že oni podle toho neberou…ale u nás nárváno tenkrát nebylo
No já mám na přihlášce,jestli v dobu nástupu budu pobírat mateřskou nebo ne a to já právě,kdyby těhotenství dopadlo budu.ˇPročítala jsem si dneska kritéria k přijetí a je to teda hrůza.
chelsea001 píše:
No já mám na přihlášce,jestli v dobu nástupu budu pobírat mateřskou nebo ne a to já právě,kdyby těhotenství dopadlo budu.ˇPročítala jsem si dneska kritéria k přijetí a je to teda hrůza.
Tak to je drsný, to jako máte být jasnovidci? ![]()
No právě
copak já vim jak to bude???Jen nechci aby pak neměli nějaké řeči
chelsea001 píše:
No právěcopak já vim jak to bude???Jen nechci aby pak neměli nějaké řeči
A na kdy ti vychází TP?
Tak jeslti jsem to odbre pochopila, tak pokud by jsi byla na Md tak by Ti dite do skolky nevzali?
Jestli je to takto, tak bych se asi dohodla s reditelkou skolky, ze sice tehotna jsi, ale bohuzel to minule nedopadlo dobre a pokud by jsi nemela dalsi ditko, ze by jsi potrebovala jit do prace. Tak jeslti by jsi mohla napsat, ze davky pobirat nebudes a v pripade, ze by to dopadlo, tak bych ji navrhla, ze ditko sama odhlasim pokud by se tedy do skolky dostalo.
Termín mám 16.října.
Verveve : S doslechu se s ředitelkou domlouvat moc nedá.Co teda vím od holek co tam dávali dítka loni.
chelsea001 píše:
Ahoj holky,potřebuju poradit.Mám mateřskou na 3 roky,v listopadu mi končí.Teď budu dávat klukovi přihlášku do školky,ale jsem v 8tt (minule to skončilo ZT),takže nevim jestli do přihlášky přiznávat,že těhotná jsem nebo ne (kdyby to náhodou zase nevyšlo).Co by jste dělaly vy?Děkuju za rady
Já jsem sice už na mateřské s druhým mimčem, ale v přihlášce jsme měli uvedeno zaměstnavatele a chtěli potvrzení, že maminka pracuje nebo ne… tak jsem napsala, že jsem na MD, co vím, tak jak jsme se byli přihlásit a ředitelka tam měla seznam, tak měla psané třeba mateřská, rodičák, v domácnosti, nebo zaměstnání… takže na tvém místě bych uvedla, že jsi zatím na rodičáku, já jsem takový starý poctivec… na další těhotenství se tě neptají, tak to se tam uvádět nemusí…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.