Mateřská školka - přiznávat, že jsem těhotná?

2183
7.3.12 13:30

mateřská školka

Ahoj holky,potřebuju poradit.Mám mateřskou na 3 roky,v listopadu mi končí.Teď budu dávat klukovi přihlášku do školky,ale jsem v 8tt (minule to skončilo ZT),takže nevim jestli do přihlášky přiznávat,že těhotná jsem nebo ne (kdyby to náhodou zase nevyšlo).Co by jste dělaly vy?Děkuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
7.3.12 13:31
chelsea001 píše:
Ahoj holky,potřebuju poradit.Mám mateřskou na 3 roky,v listopadu mi končí.Teď budu dávat klukovi přihlášku do školky,ale jsem v 8tt (minule to skončilo ZT),takže nevim jestli do přihlášky přiznávat,že těhotná jsem nebo ne (kdyby to náhodou zase nevyšlo).Co by jste dělaly vy?Děkuju za rady :kytka:

Ahoj. Já bych do přihlášky určitě nelhala, ale pokud by se na to vysloveně neptali, tak bych to nepsala. U nás ale od letoška už nikoho nezajímá, jestli rodiče pracují nebo je maminka doma na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
7.3.12 13:33

MY nic o těhotentví v přihlášce neměli.
Jen se vypisoval zaměstnavatel, toho jsem měla, v podstatě jsem se tam měla vracet, takže jsem ani nelhala.

• Citovat
  • Upravit
1580
7.3.12 13:36

JJ ted se udělalo to, že se nemusí uvádět vůbec nic a měli by ho vzít podle kapacity. Prý nebudou zvýhodněné už ani maminky které potřebují jít do práce a nečekají další mimi.....takže držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.3.12 13:37

Do toho, že jsi těhotná, nikomu ve školce nic není… Jakýpak přiznávat, zrovna dneska jsem si přečetla podmínky v naší školce pro přijetí a o těhotenství matky tam nebyla žádná zmínka. Jen pod čarou je napsáno, že v případě, že se budou muset rozhodnout mezi několika dětmi se stejnými parametry, tak mohou výjmečně přihlédnout k sociální situaci rodiny a zaměstnanosti rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.3.12 13:38
lulinka10 píše:
JJ ted se udělalo to, že se nemusí uvádět vůbec nic a měli by ho vzít podle kapacity. Prý nebudou zvýhodněné už ani maminky které potřebují jít do práce a nečekají další mimi.....takže držím palce :palec:

Ano, protože posuzovat děti podle toho, co dělají nebo nedělají jejich rodiče, by mohlo být bráno jako diskriminace :palec: . Ale některé školky to myslím ještě pořád řeší, takže záleží, co bude na přihlášce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.3.12 13:39
Gladys píše:
Do toho, že jsi těhotná, nikomu ve školce nic není… Jakýpak přiznávat, zrovna dneska jsem si přečetla podmínky v naší školce pro přijetí a o těhotenství matky tam nebyla žádná zmínka. Jen pod čarou je napsáno, že v případě, že se budou muset rozhodnout mezi několika dětmi se stejnými parametry, tak mohou výjmečně přihlédnout k sociální situaci rodiny a zaměstnanosti rodičů.

U nás by to nastalo jen v případě, že by museli udělat hranici mezi dětmi, které se narodily ve stejný den, což snad moc pravděpodobné není. Každpopádně v přihlášce žádný údaj týkající se rodičů nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
7.3.12 13:41

J8 to přiznala ale byla jsem dál tuším někdy v 18tt tkaže to i bylo vidět a smai mi řkeli že jim tohle envadí že oni podle toho neberou…ale u nás nárváno tenkrát nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
7.3.12 13:42

No já mám na přihlášce,jestli v dobu nástupu budu pobírat mateřskou nebo ne a to já právě,kdyby těhotenství dopadlo budu.ˇPročítala jsem si dneska kritéria k přijetí a je to teda hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.3.12 13:45
chelsea001 píše:
No já mám na přihlášce,jestli v dobu nástupu budu pobírat mateřskou nebo ne a to já právě,kdyby těhotenství dopadlo budu.ˇPročítala jsem si dneska kritéria k přijetí a je to teda hrůza.

Tak to je drsný, to jako máte být jasnovidci? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
7.3.12 13:48

No právě :roll: copak já vim jak to bude???Jen nechci aby pak neměli nějaké řeči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.3.12 13:51
chelsea001 píše:
No právě :roll: copak já vim jak to bude???Jen nechci aby pak neměli nějaké řeči

A na kdy ti vychází TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
7.3.12 13:54

Tak jeslti jsem to odbre pochopila, tak pokud by jsi byla na Md tak by Ti dite do skolky nevzali?
Jestli je to takto, tak bych se asi dohodla s reditelkou skolky, ze sice tehotna jsi, ale bohuzel to minule nedopadlo dobre a pokud by jsi nemela dalsi ditko, ze by jsi potrebovala jit do prace. Tak jeslti by jsi mohla napsat, ze davky pobirat nebudes a v pripade, ze by to dopadlo, tak bych ji navrhla, ze ditko sama odhlasim pokud by se tedy do skolky dostalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
7.3.12 13:57

Termín mám 16.října.
Verveve : S doslechu se s ředitelkou domlouvat moc nedá.Co teda vím od holek co tam dávali dítka loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.3.12 13:58
chelsea001 píše:
Ahoj holky,potřebuju poradit.Mám mateřskou na 3 roky,v listopadu mi končí.Teď budu dávat klukovi přihlášku do školky,ale jsem v 8tt (minule to skončilo ZT),takže nevim jestli do přihlášky přiznávat,že těhotná jsem nebo ne (kdyby to náhodou zase nevyšlo).Co by jste dělaly vy?Děkuju za rady :kytka:

Já jsem sice už na mateřské s druhým mimčem, ale v přihlášce jsme měli uvedeno zaměstnavatele a chtěli potvrzení, že maminka pracuje nebo ne… tak jsem napsala, že jsem na MD, co vím, tak jak jsme se byli přihlásit a ředitelka tam měla seznam, tak měla psané třeba mateřská, rodičák, v domácnosti, nebo zaměstnání… takže na tvém místě bych uvedla, že jsi zatím na rodičáku, já jsem takový starý poctivec… na další těhotenství se tě neptají, tak to se tam uvádět nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin