Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já byhc jim to neřekla…a když tka byhc řekla že jsme an to přišli později a hotovo ![]()
chelsea001 píše:
Termín mám 16.října.
Verveve : S doslechu se s ředitelkou domlouvat moc nedá.Co teda vím od holek co tam dávali dítka loni.
No tak v tomto pripade bych to asi neuvadela - kdyz jsi v 8tt tak to preci jeste ani nemusis vedet, ze jsi tehotna. chapu v jake jsi situaci mela jsem pred tremi roky to same. Mela jsem jedno ditko a chteli jsme druhe, ale nedarilo se a byla jsem docela ve stresu co budu delat kdyz mi ho nevezmou do skolky a ja budu muset do prace.
No a pokud mate podminku, ze matky na MD ci Rd tam deti mit nemaji a skutecne by jsi druhe dite mela, tak bych ho odhlasila. To by mi prislo jako cestne. jednani
dneska už není právě povinnost dávat potvrzení z práce. Já bych to taky neříkala, co je jim do toho a až bys měla velké bříško, tak bych jim řekla, že jsem otěhotněla později a hotovo.Když mají místo pro předškoláky kterým odložily školy na přání rodičům, tak proč by měli dělat problémy tobě.
chelsea001 píše:
Termín mám 16.října.
Verveve : S doslechu se s ředitelkou domlouvat moc nedá.Co teda vím od holek co tam dávali dítka loni.
Tak to teoreticky bys 1.září na MD ještě být nemusela, takže já bych asi zaškrtla NE
.
Já bych dokonce řekla, že pokud tam je taková kolonka, tak je to pitomost a právně to nebude v pořádku. Chápala bych, pokud by se otázka vztahovala na dítě, které se přihlašuje, protože tam je pak docházka omezená ze zákona. Ale chtít po matce predikovat, jestli donosí a porodí zdravé dítě, to mi tedy přijde na palici. Já bych to nevyplňovala, nebo resp. bych to vztáhla k tomu děťátku, které má do školky jít. Jak se říká, na blbou otázku, blbá odpověď. Taky nemám ráda lhaní a podvody, ale tohle mi přijde „cu fíl“.
Napadlo mě, co tam napsat termín konce RD, kterou teď máš?
Díky za rady holky,já teď volala do práce a tam mi potvrzení daj.Prostě budu dělat jako,že o těhotenství nevím a nazdar.Já bych si ho stejně pak radši nechala doma,kdyby se mimčo narodilo,tak bych ho prostě odhlásila,chápu,že tam jsou maminy,které potřebujou do práce.
Crystal87 píše:
Já byhc jim to neřekla…a když tka byhc řekla že jsme an to přišli později a hotovo
přesně tak bych to udělala i já ![]()
Ahoj holky, no ja to mam horsi, zapis u nas bude teprve za dva tydny a jsem 19tt., brisko je samozrejme videt uz ted… Sly by jste vubec na zapis v me situaci
? Jsem rozhodnuta, ze pujdu, ale budu mit co delat, abych brisko zakryla…poradte jakym oblecenim, aby vypadalo normalne, ne tehotensky
Slysela jsem, ze v jedne z inkriminovanych skolek byla na zapise tehule a rovnou ji rekli, ze ani nemusila chodit, des
! Teto skolce se radeji vyhnu obloukem, ale nedelam si iluze, ze jinde to bude lepsi
No asi budu muset mit hodne stesti
Jinak sorry za OT a zakladatelko, nic nepriznavej, jakoze jeste o tehu nic nevis ![]()
U nás už zápis byl a máme i rozhodnutí… a šla bych tam klidně i těhotná, nevím, jak to chodí jinde, ale u nás byla paní ředitelka příjemná a profesionální… no a pokud by to nebylo nezbytné (z důvodu nástupu do práce), tak bych do takové školky s protivnou a sprostou ředitelkou své dítě nedala…
TO tam vůbec nepiš, oni nechtějí vědět, jestli jsi těhotná, pouze, jestli nepobíráš mateřskou na druhé dítě. a to nepobíráš. Já byla v osmém měsíci, když byl partner s malou u zápisu
![]()
Tu zminovanou skolku jsem prave vyskrtla ze seznamu, navic jsem zjistila negativni reference…jeste zjistuji dalsi dve, snad nektera z nich klapne…
Marcell píše:
Ahoj holky, no ja to mam horsi, zapis u nas bude teprve za dva tydny a jsem 19tt., brisko je samozrejme videt uz ted… Sly by jste vubec na zapis v me situaci? Jsem rozhodnuta, ze pujdu, ale budu mit co delat, abych brisko zakryla…poradte jakym oblecenim, aby vypadalo normalne, ne tehotensky
Slysela jsem, ze v jedne z inkriminovanych skolek byla na zapise tehule a rovnou ji rekli, ze ani nemusila chodit, des
! Teto skolce se radeji vyhnu obloukem, ale nedelam si iluze, ze jinde to bude lepsi
No asi budu muset mit hodne stesti
Jinak sorry za OT a zakladatelko, nic nepriznavej, jakoze jeste o tehu nic nevis
a tatínek jít nemůže? S malou byl přítel(byla jsem v osmém měsíci a zakrýt to nešlo)někde jsou školky třeba prázdné a vezmou a třeba u nás v Plzni narvané)Jsem strašně ráda, že jí vzali, protože malá je tam s dětmi strašně šťastná.
Marcell píše:
Tu zminovanou skolku jsem prave vyskrtla ze seznamu, navic jsem zjistila negativni reference…jeste zjistuji dalsi dve, snad nektera z nich klapne…
Jinak co jsem zjistila u nás, tak největší šanci mají ty děti, které nejsou zapsané v jiných školkách…
Skolky v Praze, nic moc..i kdyz v nasi mestske casti letos budou navysovat cca 160 mist. Manzel ma zrovna dlouhodobe planovanou sluzebku mimo Prahu a zrovna v tyto dny, takze velka smula
Napadlo me jeste, babicka by byla ochotna, myslite, ze by to slo? Ale dle meho je to asi blbost, na papiru je uvedeno, dostavi se rodice. Jedine nas napadlo rict, ze jsem silene nemocna a manzel mimo Prahu (coz bude pravda) ![]()
U nas se ani nedoporucuje zapsat do vicero skolek najednou…V predchozim prispevku jsme mela na mylsi, ze vybiram finalni skolku ze dvou ![]()
No jasan s babičkou, jsi v práci, ne??? taky jsme tuto variantu zvažovali. Oni ty břicha fakt neradi vidí. A ještě něco-to že jsme si dali přihlášku ještě jinam, je jich dost dotklo. Nevím proč, mohli by to chápat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.