Mateřská v 19letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18.6.20 16:17

Mateřská v 19.letech

Dobrý den, mám dotaz. Je mi 19.let a teď jsem úspěšně odmaturovala a před 4.mesici jsem zjistila že jsem těhotná. Mám pracujícího přítele, ale zajímá mě jestli mám nárok na mateřskou nebo jestli vůbec dostanu nějaké peníze ještě před porodem (vůbec se v tom nevyznám). Na internetu jsem našla že musím mít odpracovaných 270 dní brigádně třeba a to mám, ;) mám dohromady 13.mesicu.
Tak mě tedy zajímá jestli mám nárok když mám hotovou maturitu a splnuji podmínky 270 odpracovaných dní. Chceme se s přítelem stěhovat v září a nechci nechat placení jen na něm. Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pet32
18.6.20 16:26

Teď děláš co?

• Citovat
  • Upravit
626
18.6.20 16:27

Můj přítel pracuje a nárok na mateřskou mám. Zajdi si na úřad a zeptej se, oni už ti poradí. Měla bys dostat i porodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.20 16:28

@Pet32 teď nic, 29.6 mám předávání maturitního vysvědčení a do srpna jsem vedená ještě pod školou jako student ale jde to ukončit i dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.20 16:30

@Mauša5218 to já vím že dostanu ale slyšela jsem že porodné dostanu až po porodu. Mě zajímá jestli dostanu nějaké peníze ještě před porodem. Mám termín v prosinci a v září se chceme stěhovat (už je to dohodě dlouho a nedá se to přeložit) tak aby přítel nemusel vše za byt platit sám apod. Bojím se že to pouze s jeho platem neutahneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518

Z češtiny jsi úspěšně odmaturovala? Kde?!

Příspěvek upraven 18.06.20 v 16:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798

@Nicollbarty doba uspesne uzavreneho studia se pocita do tech 270 dni. Dulezite je, jestli jsi byla ucastna na nemocenskem pojisteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pet32
18.6.20 16:31

Ale tam je ještě podmínka, že musí být při nástupu na mateřskou, pracovní smlouva nebo v ochranné lhůtě, která je tak dlouhá jako poslední práce

• Citovat
  • Upravit
18.6.20 16:33

Nemáš někoho, u koho se můžeš nechat zaměstnat? Třeba rodiče někoho takového mají :) To je ideální situace, nejlepší je za co nejvyšší plat samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
18.6.20 16:34
@Mauša5218 píše:
Můj přítel pracuje a nárok na mateřskou mám. Zajdi si na úřad a zeptej se, oni už ti poradí. Měla bys dostat i porodné.

jak to spolu souvisi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.20 16:35

@Jan Exekuovaný to pochybuji 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
18.6.20 16:38

@Jan Exekuovaný honzi, kdyz jsi tady a zase mas cenne rady, odpovis mi konecne, jaktoze te eviduji na up, poslali ti rozhodnuti o davkach motne nouze postou, kdyz nemas v cr formalni bydliste? Vim, ze se ptam furt dokola. Ale kdyz ty rozdavas ty svoje cenne rady, mely by byz necim podlozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
18.6.20 16:39

Pokud teď nepracuješ a do práce nenastoupíš, tak nárok na mateřskou mít nebudeš. U porodného se posuzuje i příjem otce dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.20 16:41

@Pet32 já jsem ve 4.mesici a nevím kdy se vubec nastupuje na mateřskou dovolenou. A nevím jestli mám jít žádat na pracak nebo co vlastně mám teď dělat a jestli je možné získat nějaký příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
18.6.20 16:42
@Mauša5218 píše:
:D :zed:

Napsal větší blbost snad ani nešlo. To že přítel pracuje nijak nesouvisí s tím jestli ona dostane mateřskou. Ale počítá se to naopak do nároku na porodné, což pokud nedělá za nějaký mrzký peníz, tak nárok mít nebude.

@Nicollbarty píše:
@Pet32 teď nic, 29.6 mám předávání maturitního vysvědčení a do srpna jsem vedená ještě pod školou jako student ale jde to ukončit i dřív.

Ale i u té brigády musíš mít výdělek minimálně 10tis u DPP nebo 3tis u DPČ, měsíčně. Takže za této situace a pokud budeš už jenom doma. Tak mateřská nebude a jen po narození rodičovský příspěvek. Popřípadě porodné, pokud přítel vydělává fakt málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí