Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Jan Exekuovaný píše:
Nemáš někoho, u koho se můžeš nechat zaměstnat? Třeba rodiče někoho takového majíTo je ideální situace, nejlepší je za co nejvyšší plat samozřejmě.
Tak to je podvod
@Mauša5218 píše:
@Cenarius já dostala jak porodné, tak mateřskou-pardon
jak materska dovolena nebo penezita pomoc v materstvi souvisi s otcem ditete?
@osvc píše:
Ale je tam ještě jedna podmínka, že za poslední rok musíš být účastna nemocenského pojištění 180 dní před nástupem na mateřskou.
To ale platí pro OSVČ
@P4ja píše:
To ale platí pro OSVČ
O 2 příspěvky níž už se to vyřešilo ![]()
@Nicollbarty píše:
@Nicole 1234 já měla zdravotní problémy a antikoncepce hold nefungovala jak měla. Myslím že není úplně fér to takhle říkat. Stalo se.. Nic s tím neudělám. Já chtěla radu a ne hned útok na mou osobu. Myslím že si každý má nejdřív zamést před svým prahem
Tak ono taky ha není všespásná. Nevím proč holka, která neplánuje těhotenství, je líná se chránit i kondomem. Minimálně na té střední by mně to přišlo dost vhodné. Za sebe jsme to tak na střední dělali běžně.
@lachtanice86 píše:
Tak to je podvod
A jak se to zjisti?
pane majiteli, nedelate nahodou s touhle slecnou nejaky podvod?
snad si jeste muzu zamestnat koho chci, nebo ne? Nebo je zakaz zamestnavani tehotnych?
Podvod je zamestnať sa u príbuzného za šialený plat, vydržať v práci 1-2 dní a následne sa hodiť na neschopenku.
Ale fakt nemôže byť brané ako podvod normálne sa zamestnať v 5.-6. mesiaci a normálne si tých pár mesiacov do materskej odmakať. Fakt neplatí že po pozitívnom tehotenskom teste je zrazu trestné sa zamestnať.
@1mila2 píše:
A jak se to zjisti?pane majiteli, nedelate nahodou s touhle slecnou nejaky podvod?
snad si jeste muzu zamestnat koho chci, nebo ne? Nebo je zakaz zamestnavani tehotnych?
Tak u soudu takové případy byly. Zaměstnal těhotnou, plat jí dal asi 100 000, ona šla marodit vysoká nemocenská, musela vracet všechnu nemocenskou, kterou vyčerpala. Jestli by opravdu pracovala, tak tam je to jiné
@1mila2 píše:
A jak se to zjisti?pane majiteli, nedelate nahodou s touhle slecnou nejaky podvod?
No pokud se nechá zaměstnat třeba v 8.měsíci za šílený peníze a za dva dny zmizí na pn nebo ppm, tak je to jasný a věř mi, že při počítání dávky na ossz se na to přijde a bude se to řešit
@lachtanice86 píše:
No pokud se nechá zaměstnat třeba v 8.měsíci za šílený peníze a za dva dny zmizí na pn nebo ppm, tak je to jasný a věř mi, že při počítání dávky na ossz se na to přijde a bude se to řešit
Tak me treba sama pani na OSSZ poradila presne tohle. Nechat se zamestnat a hned jit na neschopenku, abych mela penize az do nastupu na PPM
no, me to prislo uz moc. Takze jsem si odmakala jen 6 a 7 mesic tehu, a pak jsem nastoupila na PPM v ochranné lhůtě. Odmakano jsem mela dost, jen jsem nesplnovala tu druhou cast podminky. Takze jaem to resila takhle. Ale predtim jsem se ujistovala na OSSZ, zda to mam vymysleno spravne a tam mi poradili tu neschopenku ![]()
@P4ja Tak to už rovnou do sebe člověk nemusí cpát to svinstvo a platit za to ty peníze když může použít kondom. A i kondom může být vadný. Takže myslím že tohle je téma na delší dobu. Nemusí v daný okamžik fungovat jak kondom tak i HA a dopadne to stejně. Člověk nikdy neví co ho v životě potká.
@Nicollbarty měla jsem to podobně, akorát že já normálně pokračovala studiem na vysoké, nárok na mateřskou nemáš, pokud jsi nepracovala a neplatila si pojištění, tak to prostě je a nijak to neobejdeš. Na porodné budeš mít nárok pokud tvůj přítel v průměru nevydělává moc, jestli bere přes 20 tisíc měsíčně, porodné nedostaneš. Po porodu si zažádáš na úřadu práce o rodičovský příspěvek, jelikož jsi nepracovala, daji ti ho automaticky na 4 roky, pokud ho chceš třeba na dva nebo na tři, lze o něj zažádat přes pracujícího přítele a částku si pak můžeš rozdělit podle sebe (ale myslím že i v tomto případě max nějakých 11 tisíc měsíčně), jinak na tři roky to je neco malo přes 8 tisíc
zkuste si teď došetřit nějakou železnou zásobu a do toho ledna, než ti začne chodit rodičák, s tím nějak vyjít
hodně stesti
@robatko23 píše:
@Nicollbarty měla jsem to podobně, akorát že já normálně pokračovala studiem na vysoké, nárok na mateřskou nemáš, pokud jsi nepracovala a neplatila si pojištění, tak to prostě je a nijak to neobejdeš. Na porodné budeš mít nárok pokud tvůj přítel v průměru nevydělává moc, jestli bere přes 20 tisíc měsíčně, porodné nedostaneš. Po porodu si zažádáš na úřadu práce o rodičovský příspěvek, jelikož jsi nepracovala, daji ti ho automaticky na 4 roky, pokud ho chceš třeba na dva nebo na tři, lze o něj zažádat přes pracujícího přítele a částku si pak můžeš rozdělit podle sebe (ale myslím že i v tomto případě max nějakých 11 tisíc měsíčně), jinak na tři roky to je neco malo přes 8 tisíczkuste si teď došetřit nějakou železnou zásobu a do toho ledna, než ti začne chodit rodičák, s tím nějak vyjít
hodně stesti
to neni pravda
@robatko23 kamarádky přítel vydělával 25 tisíc a normálně porodné dostala ![]()