Mateřská vyrozumění

4749
29.11.15 12:00

Mateřská vyrozumění

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat, jak to chodí při žádosti na mateřskou, já dostala papír od gyndaře a předala ho v práci, dál se o to nestarala, jenže je to už dlouho a stále nic. přijsou rovnou peníze či chodí nějaké vyrozumění, že mateřská je schválena? nárok na ni mám, ale trochu se bojím, zda to šéf v práci nepozdržel, nezapomněl poslat či tak něco, je to už docela chvíle co jsme to tam nesla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102087
29.11.15 12:02

@astoret Cinkni na tu centrální infolinku nemocenského pojištění, číslo je na hlavní stránce www.cssz.cz a oni ti řeknou. A jinak vyrozumění přijít může a nemusí, třeba pražské PSSZ ho neposílají, tam přijdou rovnou peníze, ozývají se pouze při problému a to primárně zaměstnavateli.
Plus tedy ještě záleží - od kdy jsi na mateřský?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
29.11.15 14:43

@astoret nebo si zavolej na OSSZ, kam spadá tvůj zaměstnavatel, mně žádné vyrozumění nedošlo, když jsem tam volala, tak mi řekli, že účetní poslala podklady pozdě, ale paní byla velmi ochotná a celkem rychle po telefonátu mi peníze přišli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
30.11.15 20:03

Taky mám takový problém. Už je to měsíc co jsem zaměstnavatelovi dala papír od gynekologa na peněžitou pomoc v mateěřství a stále nic, žádný dopis o vyrozumění.
Nevím za jak dlouho to musí zaměstnavatel podat na OSSZ ale někde jsem četla že má na to lhůtu 14dní. Každopádně tam asi taky zavolám a budu se informovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
30.11.15 21:58

@Květinka 3 s tím zaměstnavatelem si myslím, že není žádná taková lhůta, měl by to poslat neodkladně, já nastupovala 10. a účetní to podle poslala až když posílala další podklady na OSSZ, když připravovala výplaty někdy 3. následující měsíc, zavolej si na OSSZ, kam spadáš podle zaměstnavatele a zeptej se, oni ti řeknou, kdy to k nim došlo a jestli je to v pořádku. Když došly papíry na OSSZ, tak pak celkem rychle jsem dostala peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
30.11.15 22:48

@Květinka 3 Tak ono hodně záleží, kdy si na ni nastupovala, pokud až v listopadu, tak je normální, že se nic neděje, dost OSSZ žádné vyrozumění neposílá, rovnou peníze a ty za listopad chodí až začátkem prosince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
1.12.15 11:19

Nastupovala jsem 2.11.2015 a hned ten den to odevzdala zaměstnavatelovi.
Jenže já mám takovýho zaměstnavatele který na všechno má čas a potvrzení jakýkoliv papírů mu dlouho trvá. No každopádně se budu informovat OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
1.12.15 11:27

@Květinka 3 viděla bych to na to, že to odeslali až teď, jak jsem psala měla jsem to podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
1.12.15 11:40

Co když mi řeknou že to tam ještě nemají,,to znamená že se můj šéf na to vyprdl a má na vše čas. No uvidím, počkám až manžel přijde z práce a zavolám tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.12.15 11:45
@Květinka 3 píše:
Nastupovala jsem 2.11.2015 a hned ten den to odevzdala zaměstnavatelovi.
Jenže já mám takovýho zaměstnavatele který na všechno má čas a potvrzení jakýkoliv papírů mu dlouho trvá. No každopádně se budu informovat OSSZ.

Tak to Ti stejně mateřská přijde až teď začátkem prosince. Já třeba žádné vyrozumění nikdy nedostala, začaly rovnou chodit peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
1.12.15 12:29

@Květinka 3 počkala bych jestli přijde PPM, teď pak bych se teprve začala ptát, já jsem si našla +- kdy posílají peníze, když v tom termínu nedošli, tak jsem teprve volala. Vyrozumění jsem také nedostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
1.12.15 12:35

Nedalo mi to a napsala email na OSSZ obratem do 5 minut jsem dostala odpověd že paní které jsem to posílala mé informace a dotaz mě ihned předává k vyřízení na oddělení výplaty dávek. Tak jsem zvědavá jak dopadnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
1.12.15 17:53

No tak jsem dopadla tak že šéf to ještě nepodal, celý měsíc to vozí v autě. Trošku jsem na něho zatlačila a slíbil že zítra to odešle, tak nevím kdy můžu očekávat peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
1.12.15 21:12

@Květinka 3 No a vozí v autě jen ten papír od tebe, nebo i tu přílohu, co k tomu má udělat účetní? A jinak bych to tipla do vánoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
2.12.15 09:02

Řekl že hned bude volat učetní že dnes to odešle..tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat