Konzistence mateřského mléka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
10.6.20 00:50

Materske mleko - konzistence

Ahoj holky mam par dotazu??? jak jsem se radila v minulych diskuzí mam malo MM, zkusila jsem kazdou radu vc. odsavacky a furt stejny.. lp taky nejak neporadila, takze proste dokrmuje a ted k veci:

1- je mozne ze me materske mleko lepí, pri odsavani, jako stava nebo tak.

2- kojenecka voda - aneb prevarovat ci ne

3- zivotnost prevarene kojencke vody

4- je dobre pulit mm+um? Rikam si furt lepsi alespon nejake mm, nez zadne?

5- jak dlouho muze spat 8 tt mimco v noci?

6- mam davat caje?

7- co doporucujete na rozvoj mimca 8tt? Hracky ho zatim nejak neberou a vim, ze to asi hrotim, ale clovek ma potrebu toho caparta nejak rozvíjet uz od mala???

8- um, co si myslite o nutrilon profutura? Mela jsem kendamill za me TOP, ale maly po nem strasne casto kakal a mel prdiky.. tak jsem zkusila tohle a docela mu vyhovuje.

Diky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1276
10.6.20 05:46

Ahoj zakladatelko, z vlastní zkušenosti vím, že pokud se nebudeš snažit jen kojit a budeš i dokrmovat, tak mlíka víc mít nikdy nebudeš… Mimčo si zvykne na pohodlí flašky a prso bude tahat míň a míň… Protože bude vědět, že tu flašku stejně pak dostane. Já jsem se dost natrapila a nakonec jsem plně kojila půl roku. A co vím tak takhle malýmu dítěti vždy prevařit a nechat vychladnout. Čaje se při kojení nedávají až spíš s nástupem příkrmů co si pamatuju. A s tím spaním je to individuální. Naše malá spala pořád i přez den byla vzhůru jen chvíli a pak zase spinkat. Jinak tohle všechno mě zodpovedela naše pediatra… Zkus se jí klidně taky zeptat… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
10.6.20 08:24

Pokud Vám LP neporadila, určitě je potřeba zkusit jinou. Je možné, ze to třeba vůbec nebyla certifikovaná LP… :nevim:
Mrkněte na https://www.mamila.sk/…pri-dojceni/

Nevím přesně, co ohledně kojení řešíte, ale dokrm lahvickou bohužel opravdu způsobí postupný pokles tvorby vašeho mléka, zkomplikuje prisati miminka a povede k úplnému odmítání kojení. Odsavani mléka je velice zdlouhavé a někdy i neefektivní. Vaše mleko muže mít různou barvu, konzistenci i chuť, mění se několikrát za den a je to naprosto vporadku a normální.
Navýšení tvorby mléka je proces, který spočívá v několika krocích a jejím základem je zvýšení kontaktu kůže na kůži, správná technika a pozorování kojení, stlačování prsu, popřípadě užívání doplňku stravy a dokrm cevkou na prsu.
Zkuste mrknout na ty stránky, které jsem vám posílala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.6.20 11:57

@iizabela
Ona je z mamily 😂 rekla mi ted pije, ted ne. Ted pije, ted ne. A ukazala jednu polohu. A rekla, ze mlika mam teda dost.. 😂 ne nemam. Rve furt hlady. Muzu se zkusit hecnout a fakt kojit kazdy den. Ale kdyz toho nic netece, tak proste sat nechce. Coz ho chapu. Prijde mi, ze co jsem zacla odsavat, tak docela se zaclo delat. Odsavam vzdy po kojeni a na sucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
10.6.20 13:14

Děti nemusí řvát jen kvůli tomu, ze mají hlad, nicméně kojení je první věc, která by se měla kontrolovat, pokud je miminko nespokojené. Jestli chcete, napište mi SZ, zkusíme to dat dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
10.6.20 15:19
@Kate CZ píše:
@iizabela
Ona je z mamily 😂 rekla mi ted pije, ted ne. Ted pije, ted ne. A ukazala jednu polohu. A rekla, ze mlika mam teda dost.. 😂 ne nemam. Rve furt hlady. Muzu se zkusit hecnout a fakt kojit kazdy den. Ale kdyz toho nic netece, tak proste sat nechce. Coz ho chapu. Prijde mi, ze co jsem zacla odsavat, tak docela se zaclo delat. Odsavam vzdy po kojeni a na sucho.

Ale to, ze nic neodsajete neznamena, ze z prsu nic netece, kdyz je dite prisate. Muj prvni syn bojkotoval kojeni dost casto, a pritom jsem mela mlika dost. A odsavackou odsaju taky nula prd. I ted pri dceri, a mlika mam taktez dostatek. U syna jsem furt resila, jestli nemam malo mlika, pak jsem se “dovzdelala” skrz kojeni, spurty, bojkoty a dalsi radosti, a pak uz me nenapadlo nic resit. Pribiral, kadil, cural dost. A byly obdobi, kdy se chtel furt jen kojit (jakoze opravdu furt, co pul hodiny, cely den, treba tyden v kuse), jinak rval - ale to neznamena nedostatek mlika, a dokonce ne vzdy to znamena hlad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.6.20 18:53
@racooon píše:
Ale to, ze nic neodsajete neznamena, ze z prsu nic netece, kdyz je dite prisate. Muj prvni syn bojkotoval kojeni dost casto, a pritom jsem mela mlika dost. A odsavackou odsaju taky nula prd. I ted pri dceri, a mlika mam taktez dostatek. U syna jsem furt resila, jestli nemam malo mlika, pak jsem se “dovzdelala” skrz kojeni, spurty, bojkoty a dalsi radosti, a pak uz me nenapadlo nic resit. Pribiral, kadil, cural dost. A byly obdobi, kdy se chtel furt jen kojit (jakoze opravdu furt, co pul hodiny, cely den, treba tyden v kuse), jinak rval - ale to neznamena nedostatek mlika, a dokonce ne vzdy to znamena hlad ;)

On ale pribilal malo, kdyz kojim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
10.6.20 19:28
@Kate CZ píše:
On ale pribilal malo, kdyz kojim..

Ahaa…tak potom jedina rada zkusit zrusit flasku a porad prikladat, porad a porad a porad. A vydrzet ten pocatecni stres, ktery z toho revu a odmitani je. Teda pokud chces vyhradne kojit! Pokud ti nevadi prikrmovat, pripadne po case prejit na UM, a jste takto oba spokojeni, pak to za ty nervy dle meho nestoji :kytka:

Jinak k tem otazkam: 1. Ano, lepi. 2. Prevarovala jsem (od 7 mesice je na UM), ale v tom veku uz to bylo asi zbytecne, u prvniho jsem vsechno dost hrotila. 3. Nenechavala bych stat dele jak pul dne. 4. Kdyz jsem odstavovala, tak jsem to kombinovala, ale byl pravda starsi. Chvili trvalo, nez si brisko zvyklo. 5. Klidne celou noc. 6. Pokud kojis, pak neni potreba. Kdyz bude vyhradne na UM, pak vodu, ne caje. Obecne jsem diteti caj dala poprve v roce, do te doby pil cistou vodu. 7. Hodne jsem na nej mluvila, kdyz zacal zvedat hlavicku, tak dostal na “cteni” kontrastni karty, zpivala jsem mu, cetla knizky. Tohle obdobi ulitlo jak nic a ted ma rok a pul a cteni ho nezajima, zpivat nesmim a pohadky pred spanim nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová