Mateřské mleko.. slabé?

Anonymní
7.11.19 13:38

Mateřské mleko.. slabé?

Ahoj kočky… prosím chci se zeptat, mám 2tydenni miminko.. kojim jak co nejvíc to snad jde a malá stejně zhubla 100g :( je možné ze mám slabé mleko? Doktorka mi řekla ze mám po každém kojení dat 60tku 7× denne prikrmu… doufám, ze malá přibere :( jinak se mi malá narodila o týden dřív :( sestra říkala ze to muže být i tím ze se narodila dřív.. měl to někdo taky tak? Děkuji..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22892
7.11.19 13:45

Nemuzes si pozvat laktacni, aby zkoukla techniku kojeni?
Neco jako slabé mleko neexistuje.
Pijes a jis dost? Chce to aspon 2,5litru, dal muzes pit kojici caje, zkusit homeo ricinus communis H5 a take prikladat dle pozadavku dítěte a stridat prsa.
Nejvice dulezite je to v noci. Nenechat dele jak 2h, kdyz tak malo pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.19 13:45

Neexistuje žádné slabé mléko. Mě lékaři také málem donutili přestat kojit a dávat UM (sama jsem zdravotník), syn zhubnul od porodu 350 g, sehnala jsem si laktační poradkyni, byla u nás jednou, poradila a týden po porodu jsem vysadila UM a plně kojila půl roku, kdy měl syn 9 kg, pak ještě do roka a půl. Pokud se chystáte přesto dokrmovat UM, hlavně ne z láhve, jestli tedy chcete kojit, to z té otázky není úplně jasné.

• Citovat
  • Upravit
22892
7.11.19 13:49

Ja mela prvni dceru taky tenkrat na hrane,porad.jen.hubla, ja zanet prsu a antibiotika, šílené ragady.Mela jsem doma laktacni, moc mi pomohla, naucila me spravne kojit a dcerka zacala nabirat.Um jsem ji dala jednou a to strikackou.
Take pozor na lahve a DUDLIKY, kazi to techniku kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
7.11.19 13:50

Ahoj, podstatne je, kolik miminko vypije, ne ze by bylo mleko „slabe“. Mas vahu? My meli problemy s kojenim - synove nedokazali vytahnout dostatecnou davku, byla to kombinace zloutenky, spatne techniky a problematicke pusinky, casem jsme to preprali. Takze za mne je podstatne, zda miminko vypije dostatecnou davku, to zjistis pouze vazenim. Denni prijem v ml spocitas vzoreckem 150 ml x hmotnost v kg. Odstrikas nejake svoje mleko po dokojeni? Pokud ano, davej to a ne UM. Vahu pujcis od detske lekarky, nebo z laktacni ligy, nebo kup pouzitu na bazaru, lepsi investice nez platit za UM. Az budes mit konkretni cisla, uvidis, v cem je problem. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
7.11.19 13:51

No tak podle me zadny mliko nemas, kdyz dite hubne.. dej um at nema hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
7.11.19 14:05

Nejdriv si prosim zavolej laktacni poradkyni. Najdi si kontakt na netu. At koukne na techniku kojeni. Slabe mliko urcite nemas, to v nasich podminkach v podstate neexistuje. Drzim palce. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
433
7.11.19 14:11
@Hrnekmleka píše:
Ahoj, podstatne je, kolik miminko vypije, ne ze by bylo mleko „slabe“. Mas vahu? My meli problemy s kojenim - synove nedokazali vytahnout dostatecnou davku, byla to kombinace zloutenky, spatne techniky a problematicke pusinky, casem jsme to preprali. Takze za mne je podstatne, zda miminko vypije dostatecnou davku, to zjistis pouze vazenim. Denni prijem v ml spocitas vzoreckem 150 ml x hmotnost v kg. Odstrikas nejake svoje mleko po dokojeni? Pokud ano, davej to a ne UM. Vahu pujcis od detske lekarky, nebo z laktacni ligy, nebo kup pouzitu na bazaru, lepsi investice nez platit za UM. Az budes mit konkretni cisla, uvidis, v cem je problem. :kytka: :hug:

Měli jsme také problém s kojením po porodu CS. Syn hubnul, v porodnici katastrofa, nikdo neporadil, nepomohl, odcházeli jsme plně na UM, naštěstí ne z láhve. Domů jsem hned volala laktační poradkyni, zkoukla techniku, poradila režim, půjčili jsme váhu a odsávačku a tři dny jeli systém po třech hodinách kojit z obou prsou, zvážit, dokrmit stříkačkou UM, odsát odsávačkou co zbylo, po třech dnech jsem UM vysadila a už jen kojila, krásně se to rozběhlo, syn byl jedlík a po půl roce plného kojení měl skoro deset kilo, kojila pak ještě rok. Ještě že jsem neposlechla doktory, jsem také doktorka a z přístupu porodnice jsem byla tehdy hodně rozčarovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
7.11.19 14:12

Zasla bych k pediatrovi a pozadala o zvazeni pred a po kojeni. Sestra/doktorka muze take zkouknout techniku kojeni. Laktacni je ale lepsi. Me bylo receno, ze nemam michat MM a UM. Takze bud dokrmit odstrikanym MM a nebo dat celou davku UM. Urcite dokrmuj pres strikacku a ne lahvi. V porodnici problem nebyl? Porod tyden pred terminem je normalni donosene dite. Ono taky se to odviji od porodni vahy a pripadne zpusobu porodu. Po sekci se laktace rozjizdi pomaleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
7.11.19 14:24
@luci.no píše:
Zasla bych k pediatrovi a pozadala o zvazeni pred a po kojeni. Sestra/doktorka muze take zkouknout techniku kojeni. Laktacni je ale lepsi. Me bylo receno, ze nemam michat MM a UM. Takze bud dokrmit odstrikanym MM a nebo dat celou davku UM. Urcite dokrmuj pres strikacku a ne lahvi. V porodnici problem nebyl? Porod tyden pred terminem je normalni donosene dite. Ono taky se to odviji od porodni vahy a pripadne zpusobu porodu. Po sekci se laktace rozjizdi pomaleji.

U nás problém s mícháním MM a UM nebyl. Nic jsem neodstříkala, dokonce ani když už jsem plně kojila, takže bych musela dávat jen UM a to by se zase nerozjelo to kojení. Syn na koliky netrpěl, vždycky spokojeně usnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
7.11.19 14:33
@Anonymní píše:
Ahoj kočky… prosím chci se zeptat, mám 2tydenni miminko.. kojim jak co nejvíc to snad jde a malá stejně zhubla 100g :( je možné ze mám slabé mleko? Doktorka mi řekla ze mám po každém kojení dat 60tku 7× denne prikrmu… doufám, ze malá přibere :( jinak se mi malá narodila o týden dřív :( sestra říkala ze to muže být i tím ze se narodila dřív.. měl to někdo taky tak? Děkuji..

To znamená, co přesně? Kojíš na požádání anebo v nějakých časových intervalech? Ideální je si spolu zalézt na pár dní do postele „tělo na tělo“ (tj. mimčo jen v plence a ty „nahoře bez“) a prostě kojit :) Jinak souhlasím s tou LP (seznam dobrých LP - protože ne každá, co tohle povolání dělá, bohužel dokáže dobře poradit :( - najdeš např. na stránkách slovenské Mamily)

Příspěvek upraven 07.11.19 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
7.11.19 14:36

Ještě dodám, že vážení před a po kojení nemá vypovídací hodnotu. To, že budete jednou vážit u mudr. a navážíte např. 40g neznamená, že dítě vypije těch 40g pokaždé. Stejně jako dospělák - jednou jíš přes den víc, podruhé míň - tak to má i to miminko, navíc někdy se kojí třeba jen na žízeň. Lepší je u mimča vážit např. ob den a sledovat celkové váhové přírůstky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.19 14:49

Mě v porodnici taky nic neřekli, neporadili..když jsem sla pro radu tak mě servali…dávali malé ony už um z lahvičky :/

• Citovat
  • Upravit
797
7.11.19 15:08
@luci.no píše:
Zasla bych k pediatrovi a pozadala o zvazeni pred a po kojeni. Sestra/doktorka muze take zkouknout techniku kojeni. Laktacni je ale lepsi.

Jedno vazeni nerekne nic moc, je dobre vazit cely den a videt denni prijem.
Vetsina pediatru nebo sester spise neporadi. mam taky dobrou zkusenost s laktacni poradkyni, ta se fakt vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.19 15:16

Problém je v tom, ze my už ale um dáváme od porodnice :( teda já dávala jen 1× denne 30.. ale tím ze pořad hubne :( tak mi bylo doporučeno 50 7× denne…:(jen se bojím aby pak nebyla víc zvykla na to a neodmitla mi pak prso:( samozřejmě dnes už jsem ji prikrm i prso dala… v porodnici jsem sla pro radu, vzali si princeznu a vrátili mi ji s prikrmem v láhvi…jsem prvorodicka…mám i tak zavolat laktacni? A když zavolám za jak dlouho přijde?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová