Mateřství a sobeckost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
1.5.17 15:10

@Izumi Miyako a není to jedno? udělej si to tak, jak ti to vyhovuje…miminko čekáš, tak už moc možností není…neřeš ostatní…ti ať dělají, jak umějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
1.5.17 15:20

@Izumi Miyako tak jako clovek, ktery ti rekne, ze jsi sobec, protoze nechce udelat XY tim nejspis nec sleduje, ne? Nejspis je sobec sam a snazi se tebou manipulovat, aby dosahl veci XY. Kdyz ti lide rikaji, ze jsi sobec, protoze chces/nechces dite, tak tim take neco sleduji - ublizit ti apod. Nenechala bych nikoho mluvit do zivota a uz vubec bych se nikym nenechala soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.5.17 16:36

@Izumi Miyako a vůči komu seš sobec?? Třeba tak se zamyslet..
Myslím, že právě je to myšleno, že si sobec pro okolí, pro nějakou Maňu co prostě řeší jiné..
Píšeš- když si dítě někdo nepořídí.. Proč sobec, komu se má ta žena zpovídat..
Co je to obtimální podmínky.. Někdy prostě někdo má jedno dítě, může koupit co de dá, ale stejně může být takový, že se dítěti nevěnuje.
NO a nedělat otroka dítěti- věř, že mu člověk dělá dobře, když ho někdy nechá at se pokusí sám něco.. Když to napíšu hodně dopředu, co se týká tebe, víš kolik je v dnešní době třeba dětí v první třídě, co se sami pomalu nedokáží obléknout, zavázat botu atd.. Ono je to vždycky takové… že to má dvě strany..
A jeslti ještě můžu doporučit, jako vyslechni si holky, atd. ale rady takto do života bez vážně od žen co děti mají.. Ono se to lehce řekne 20 slečně, která dítě nemá a prostě si jenom něco představuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
1.5.17 16:50

@Janasas To je další zvláštnost. Obvykle tyhle rady dávají buď lidi, co nemají sami děti nebo někteří muži. Jeden známej z Brna mi třeba vyčetl, že jsem sobec, pokud se nechci vzdát své sbírky plyšáků, které by si ovšem sám ráda vzal. A neměla bych mít děti. To, že mi pak nabídl bydlení u sebe s tím, že by ale dceři muselo být nějakým zázrakem tak pět let, aby se o to nemusel nijak starat… No o něčem to vypovídá…
Hodně lidí argumentuje tím, že pokud se nechceš za každou cenu něčeho vzdát, seš sobec a neměla bys mít děti. Protože chudáci děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
1.5.17 18:15
@Izumi Miyako píše:
@Janasas To je další zvláštnost. Obvykle tyhle rady dávají buď lidi, co nemají sami děti nebo někteří muži. Jeden známej z Brna mi třeba vyčetl, že jsem sobec, pokud se nechci vzdát své sbírky plyšáků, které by si ovšem sám ráda vzal. A neměla bych mít děti. To, že mi pak nabídl bydlení u sebe s tím, že by ale dceři muselo být nějakým zázrakem tak pět let, aby se o to nemusel nijak starat… No o něčem to vypovídá…
Hodně lidí argumentuje tím, že pokud se nechceš za každou cenu něčeho vzdát, seš sobec a neměla bys mít děti. Protože chudáci děti…

Tak neřeš ostatní lidi. :) Jistá míra sobectví je pro život nezbytná, dle mého názoru. Ale třeba v rozhodnutí nepořídit si dítě nic sobeckého nevidím - však tím rozhodnutím nikdo nijak netrpí, ani lidstvo jako rasa, rozhodně nevymíráme, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
1.5.17 18:24

Já jsem teď taky těhotná a taky řeším hlouposti :) Nemyslím to zle, mám pocit, že jsme na tom podobně. Dnes ráno jsem blbě reagovala na pracovní mail, protože jsem si pár věcí neuvědomila, a pak jsem dostala depku z práce celkově, jestli má cenu se tam vracet, jak to udělat, když chceme víc dětí a vůbec. Prostě se trápím nesmysly místo toho, abych se těšila na mimi. Když neřeším práci, tak se bojím o mimi :( Nejsou to hormony? To nám tady možná řeknou holky, co už mají víc dětí.
Je mi líto, že si tvůj partner mimi rozmyslel, ale zřejmě za to ani nestál, kvalitní chlap přece takhle neodejde. A vůbec se netrap řečmi okolí, sobec nejsi. A i kdyby, člověk občas musí být v životě trochu sobec, aby dosáhl, čeho chce, nebo aby se nezbláznil třeba z vlastní rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
1.5.17 18:25

Působíš na mě strašně mladě, což? Tak ztraceně, chaoticky, tím, že řešíš takovouhle věc a jakým způsobem se nad tím zamýšlíš…

Kašli na to, co kdo o tobě říká. Jak už tu bylo řečeno, co člověk, to názor. Pro někoho jsi sobec, protože se nechceš vzdát svojí sbírky - to ale nechápu, v čem ta sbírka omezuje? Respektive, nechápu, jaký vliv má sbírka plyšáků a tvoje těhotenství. Jediný, co mě napadá je, že je jich taková spousta, že není místo pro to dítě, Což si nedovedu představit, protože aspoň první rok toho dítě fakt moc nepotřebuje, ve svý podstatě ani není nutný aby mělo postýlku nebo třeba přebalovák a podobně.

Myslím, že prostě řešíš řeči, který bys řešit neměla, prostě to vypouštěj. ;-)

Ono to mateřství je náročný. Nejen pro matku, ale i koneckonců pro toho otce. Nechci se ho nijak zastávat, to ne, ale je třeba vzít v potaz, že vlivem hormonů se zkrátka mění i samotná ta žena v očekávání a někteří chlapi tohle prostě nedávají.

Můj přítel mě posílal na potrat, když jsem otěhotněla. Nakonec to odvolal, těhotenství ho moc nebralo. Až ke konci, když už jsem fakt měla obr břicho, a skrz něj miminko cítil, se to změnilo. Po porodu je to úplně jiný člověk, neskutečně mi s dcerkou pomáhá. A to by do něj fakt nikdo neřekl, že bude táta.

Tím jen chci říct, je dost možný, že se tomu tvýmu ještě rozsvítí. Třeba jen panikaří, stejně jako ty, a potřebuje si to utřídit…

• Citovat
  • Upravit
946
1.5.17 19:15

@Hrosicek Jo to zbláznění z vlastní rodiny… U nás doma je to docela o nervi. Jaksi na nás i dolehly sestřiny manželské problémy a celá rodina to blbě nesem. :(
Do toho naháním ex právníkem, protože dělá mrtvého brouka. Tento týden bude lítat po úřadech a domáhat se marodky, kterou mi jaksi zapomněli zaplatit. Kde je jako chyba, jestli na agentuře nebo kde. K tomu přidej řešení běžných těhotenských problémů a tak. Takže to řešení blbostí bude asi hormony a odreagování? Je to moje první dítě. :nevim:

@Padme93: Za sbírku si můžeš dosadit třeba psa. I když je to nelogické, tak někteří lidi zastávají (mylný) názor, že mít dítě = se absolutně se všeho vzdát. Takže prodáš zvířata, prodáš majetek a tak dále. Svým způsobem ano. Přesto mi třeba postýlku máme. Přebalovák doslova nemáme, máme podložku :)

Nevím, moc v tom nedoufáme. Přestal totiž se mnou zcela komunikovat. A když jsem se ho naposledy slušně ptala, kam co dal… Tak mi sdělil, že chodí do práce a že ho otravuji. :nevim: Hádám, že jste byli spolu. My spolu nejsem z jeho strany totálně nezájem. Ani mi nedokáže napsat blbou smsku, jak se nám vede, jestli je všechno v pořádku. Do svého bytu nechodí a já fakt nemám nervy na to běhat s břichem po Plzni a někde ho nahánět. Takže podstatě nevím, co s ním je a kde se zdržuje. :nevim:

Na potrat mě chtěl poslat švagr. Pak se zjistilo, že si našel Zlatokopku v mém věku a sestra skončila na prášky. Ovšem jejich manželské problémy jaksi doléhají na celou rodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
1.5.17 23:41

@Izumi Miyako No nemáš to jednoduché, rodina by tě měla podporovat, ne ti to dělat těžší. Ale fakt neřeš, co si kdo myslí. Důležitá jsi ty a tvoje mimi a abyste byli v pohodě, snaž se moc nestresovat, mimi to prožívá s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
2.5.17 08:44

@Izumi Miyako tomu se lidově říká „vychcanost“. Takové lidi si do života nepouštěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
2.5.17 11:04

@Hrosicek O víkendu se sestavovala skříň. Táta ji musel za každou cenu sestavovat sám. Nemohl si prostě pozvat švagra, aby mu ji pomohl zvednout. Takže máma přitom furt sýčkovala, že ona nemůže zvedat těžké věci, že by šla na operaci. To ti dokázala říkat klidně 50× za minutu. Táta do toho zase nadával, že jsme obě dvě neschopné ženské. To mám jako fakt pomáhat zvedat těžkou skříň, když příští měsíc rodím? A co se nestalo. Konstrukce to nevydržela a celé se to sesypalo. Mámě to ošklivě poškrábalo ruku. Zcela nová skříň na kusy. A když jsem poznamenala, že jsem ráda, že mi to nespadlo na břicho… Tak máma mě usadila se slovy, že tu prý o mě vůbec nejde. Ne, vůbec. Kdybych to držela a spadlo by to, mohlo by mi to spadnout na břicho nebo možná i něco jiného :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí