Mateřství = ztráta přátel

27281
23.8.13 14:51

Mateřství = ztráta přátel

Ahoj ženy,
tak mě napadlo:
Jak se k vám zachovali vaši přátelé když jste otěhotněly? Znám dost případů kdy se najednou některé kamarádky otočí zády, jelikož si myslí, že těhotná, či již matka, nebudou schopné mluvit o ničem jiném než o dítěti. Což bezdětné kamarádky vskutku nezajímá.
Měly jste mezi kamarádkami nějakou takovou? Vzešly po vašem otěhotnění nějaké pomluvy na vaší osobu? Získaly jste pak přátele zpět nebo jste si našly nové mezi maminkami?
Nepotřebuji s ničím poradit, jen bych chtěla na toto téma pokecat a přečíst si i jiné zkušenosti. Taky se mě totiž taky týkalo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3168
23.8.13 14:54

Ke mně se spíš otočily zády některé kamarádky co dětí mají (já ne). tráví čas spolu přes den, společně s dětma, já jsem přes den v práci a oni večer nikam nejdou, natož bez dětí, tak se mi přestaly ozývat :-(
Ale jsou i výjimky, nedá se to říct o všech samozřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
23.8.13 14:54

Tak já postupně odpovím: :lol:
1.Ne, žádnou takovou mezi kamarádkami nemám.
2.Ne, žádné pomluvy nevzešly.
3.Žádně přátele jsem nemusela získávat zpět, protože jsem žádné neztratila.
4. Mezi maminkami jsem si žádnou novou kamarádku nenašla, protože o to ani nestojím.

Příspěvek upraven 23.08.13 v 14:55

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.13 14:55

Ke mně se neotočily zády, ale opravdu jsem si s nimi začas neměla co říct, bezdětní žijí úplně jiným životem, přes den jsou v práci, večer jdou ven, my naopak, o víkendu dělají třeba něco nebo jedou někam, kam nemůžu vzít i děti, takže logicky jsme si časem už neměli ani o čem povídat. Zlepšilo se to, až časem, když sami měli děti.

• Citovat
  • Upravit
2616
23.8.13 14:55

Přátelé sdíleli radost a nikdo se zády neotáčel, nikdo se neodmlčel, nikdo nepomlouval. Přátele si vybírám poměrně pečlivě. A samozřejmě jsem se na mateřské seznámila se spoustou maminek a s některými udržujeme přátelské vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.8.13 14:56

Většina mých přátel byla z práce- a ano, ty jsem až na jednu ztratila. Ale je fakt, že ani z mé strany to nebylo přátelství tak žhavé, že jsem ho potřebovala udržovat. Ale zase se na holky do práce těším. Moje nej z práce- s tou se vídáme pořád. Je taky mamina, takže to není problém. Spíě mi přijde, že jsem spoustu přátel získala- díky emiminu, na předporodním kurzu, na procházkách s kočárem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
23.8.13 14:57

@Cmochy Já nejsem ten typ, co má hodně přátel, ale takovou zkušenost nemám. Možná jedna, která sama děti mít nemůže, tak nějak záviděla nebo co a začala se chovat dost zvláštně. Každopádně pokud se se mnou někdo přestane bavit kvůli těhotenství, tak ho za opravdového kamaráda nepovažuju a nepotřebuju ho získávat zpátky

Příspěvek upraven 23.08.13 v 14:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847

Tak ne, že by se otočily, já se přestěhovala, už nebyla tak akční - jít na páteční noční tah po matičce Praze už jsem nemohla :mrgreen:, takže postupně odpadly a udržujeme zdvořilostní návštěvy jednou za rok. Ten tvůj nadpis je teda hodně pesimistickej, já bych ho doplnila o mateřství = získávání přátel nových, aby to bylo vyváženější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202

Záleží na tom, kolik máš opravdových přátel. Já mám jednu kamarádku, se kterou se pravidelně vídám a o tu jsem rozhodně nepřišla. Naší malé je rok a ona už je také v polovině těhotenství, takže volá o rady :) Naopak jsem si našla kamarádky-sousedky, se kterými se stýkáme a znovu-našla jsem kamarádku z dětství, spojil nás „volný čas“ trávený s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
23.8.13 14:58

To záleží na lidech a na přátelství. Nejlepší kamarádka otěhotněla a vídáme se stále. Jen to prošlo jakýmsi vývojem. Z hospod jsme po otěhotnění přešly na cukrárny a teď co můžu, tak ji i malou navštěvuju a jsem hrdá teta. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
23.8.13 15:01
@Gina108 píše:
Tak ne, že by se otočily, já se přestěhovala, už nebyla tak akční - jít na páteční noční tah po matičce Praze už jsem nemohla :mrgreen:, takže postupně odpadly a udržujeme zdvořilostní návštěvy jednou za rok. Ten tvůj nadpis je teda hodně pesimistickej, já bych ho doplnila o mateřství = získávání přátel nových, aby to bylo vyváženější ;)

máš recht s tím nadpisem… jsem za to mohla dát aspoň otazník :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
23.8.13 15:02

Žádné pomluvy, ani zlá krev nevznikla, nicméně je fakt, že se spoustou známých sem se prostě přestala scházet, ony přes den v práci, po večerech po akcích, hospůdkách.
Aby přišly na návštěvu mezi tunu hraček a lítání okolo dítka, je neužilo, já zase neměla čas ani náladu dvakrát týdně vysedávat u vína nebo po diskotékách…
prostě se naše cesty rozešly.
Naopak sem se začala stýkat s kamarádkami, se kterými se naše cesty před pár lety rozešly, protože já právě byla ta vysedávací u vína a ony ty čerstvé matky, takže s těmi se zase začínám scházet víc.
Né, že bysme neuměly juchat, ale prostě se to těm dětem víc přizpůsobuje ;)

Nyní bych řekla, že v pravidelném kontaktu jsem cca s dvěma bezdětnými a čtyřma dětnými kamarádkami, z nichž jedna je moje ségra ;) což mi bohatě stačí…nemám potřebu mít „milion“ „kámošek“

Příspěvek upraven 23.08.13 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.8.13 15:03

Když jsem otěhotněla poprvé byla jsem jedinná těhotná pak už i s díttem mezi svobodnýma, bezdětnýma, ano, dopadlo to tak, že jsem nemohla chodit se tolik bavit, měla jsem jiné starosti a odcizení bylo opravdu pořádné. Byla jsem skutečně s dcerou sama. Až znovu v práci jsem si našla nové známé-trochu jiného ražení-ženský co mají podobné starosti i hobby a stejně málo času (původní přátelé byli na VŠ a vedli bohémský život) No, při druhém těhotenství se dost „přátel“ z práce odcizilo, ale v poradně jsem se seznámila s maminkou a dokonce jsem s ní byla i v porodnici. A tím, že už jsem jednu starší dceru měla, tak mi vesměs dvě kamarádky bohatě stačili a stačí. I tak na ně nemám tolik času co bych si přála.
Jinak ty původní přátelé se pomalu ale jistě znovu ke mne začali hlásit (už mají dostudováno, usadili se a jsou na tom stejně jako já),ale už mě to neláká, odstěhovala jsem se a kontakt udržuji jen s těma dvouma kamarádkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
23.8.13 15:03

Tak mě se přesně tohle stalo. Měla jsem hodně dobrou kamarádku, se kterou jsme hodně chodily po hospůdkách, různých akcích, řešily chlapy apod. a prostě se bavily.Pak jsem si našla přítele a prostě už se chtěla usadit. S kamarádkou jsme se vídali dál, akorát už samozřejmě ne každý víkend jako předtím, ale snažila jsem se chodit co to šlo(nemam ráda ten model, že si kamarádka najde chlapa a tím pro ni kamarádství končí- znám dost takových případů)CCa půl roku jsem jí i povídala o tom, že bych chtěla s přítelem miminko. Po půl roce se zadařilo a já jí přes fcb napsala tu novinku a její reakce na to byla : Blázne, já píši proč a ona myslim si o tom svý. To mě teda dostalo. Přemýšlela jsem, co to jako bylo a jeslti se sní vůbec mam ještě bavit a co jí napíšu až se mi ozve. Vyřešilo se to jednoduše, protože ona se mi od té doby již neozvala (jsem ted 19tt). Její reakci nechápu, ale třeba ona to vidí nějak jinak. Jak to máš ty zakladatelko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
23.8.13 15:04

Ahoj, mě se to u jedné stalo. A řekla to na férovku! :twisted: „Hele, ty máš teď ty děti, tak už to není ono, s tamtou si rozumíš víc, máte toho teď hodně společného!“ (krom dětí skoro nic, s tou první po tomhle „prozření“ taky vlastně už nic). A už jsem ji 2 roky neviděla. Když jsme byly naposledy na kafi, byl to takřka vedený dialog na téma počasí, zaměstnání, partneři :zed: :zed: Děkuji, nechci. Ani z její strany snaha žádná, nechybí mi. Na výběr moc nemám, mám spoustu známých, ale bližšího skoro nic :nevim: Nechci se tu litovat, jen je pravda, že s dětmi teprv holka pozná, jaká je její kámoška doopravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí