Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pěkný večer, jdu se vypovídat a třeba i poradit…
Oba rodiče alkoholici, ale už to věkem méně zvládají, zajímalo by mne, proč matka 68 let (prášky na tlak, cholesterol, cévy) už je asi ož ralá po jednom pivu? Pije je takhle od 90 let, dávala jich 5, teď tak 3, ale po jednom vypadá jak fotrova Saša a to neni ženská. Jinak je pak vztahovačná, nas raná, lepší s ní nemluvit. Jako hnusná je asi jen na mě, k tetě by si to třeba nedovolila, což zamrzí.
Vím, že náš život stál a stojí za ho vno - já si ho ale nevybrala.
Může věkem špatně metabolizovat, aby po jednom pivu už byla vážně napitá? ![]()
Jako pak se někdy cítí provinile, když je hnusná a zalezu do pokoje…
Ale to většinou přes den, když napitá není…
Myslela jsem, že fotr už to taky moc nedává, než jsem ho po 7 měsících viděla míchat piva s vínem, panákama a hulením, ale on pak jde domu spát a nemusí nic.
@Monik29 píše:
Pěkný večer, jdu se vypovídat a třeba i poradit…Oba rodiče alkoholici, ale už to věkem méně zvládají, zajímalo by mne, proč matka 68 let (prášky na tlak, cholesterol, cévy) už je asi ož ralá po jednom pivu? Pije je takhle od 90 let, dávala jich 5, teď tak 3, ale po jednom vypadá jak fotrova Saša a to neni ženská. Jinak je pak vztahovačná, nas raná, lepší s ní nemluvit. Jako hnusná je asi jen na mě, k tetě by si to třeba nedovolila, což zamrzí.
Vím, že náš život stál a stojí za ho vno - já si ho ale nevybrala.
Může věkem špatně metabolizovat, aby po jednom pivu už byla vážně napitá?
Jako pak se někdy cítí provinile, když je hnusná a zalezu do pokoje…
Ale to většinou přes den, když napitá není…Myslela jsem, že fotr už to taky moc nedává, než jsem ho po 7 měsících viděla míchat piva s vínem, panákama a hulením, ale on pak jde domu spát a nemusí nic.
Kdo je Saša? Nerozumím tomu textu, nemá to hlavu ani patu.
Ty s nimi bydlíš?
@JancaS84 píše:
Kdo je Saša? Nerozumím tomu textu, nemá to hlavu ani patu.
Ty s nimi bydlíš?
S matkou ano.
Sploditel s námi neofiko nebydlí tak od 1992.
Saša tzv. Hybrid je jeho poslední milenka (1997) - 3 promile zvládala bravůrně, takovej ož ralej babochlap. teda teď už to asi nebude tak horké, je jí 72 let…
Já jí vídám jen na zahrádce hospody, co mají cca 100m od domu, protože „k nim“ domů nesmím, takže když jednou za čas jedu za sploditelem, tak musíme do hospody, občas je tam také - sedí ale jinde.
A co se zkusit osamostatnit? Třeba chráněné bydlení? Protože ano, už nevydrží, co vydržela, život na houby.. Bude se to jen zhoršovat. A ty jsi snadný hromosvod. Už máte ten nový byt?
Jo, alkoholici se časem často dopracují k tomu, že jsou kantáre když si čuchnou k zátce. Takže je to možné.
Pak obvykle následují ty zábavy jako propálená hrdla, různé rakoviny krku a pod. chuťovky.
Matka už se asi propila do stádia cirhózy jater - má funkční jen část jaterního parenchymu, který nestíhá odbourávat alkohol, takže jí ho víc koluje v krvi a na opití stačí logicky méně. Asi bude mít taky velké břicho - tvoří se jí tam tekutina - a hubené ruce a nohy. Viděla bych to tak, že už tady dlouho nebude, ani kdyby se začala hned léčit, což nejspíš neudělá, protože ona žádný problém nemá…
@Mosie píše:
Matka už se asi propila do stádia cirhózy jater - má funkční jen část jaterního parenchymu, který nestíhá odbourávat alkohol, takže jí ho víc koluje v krvi a na opití stačí logicky méně. Asi bude mít taky velké břicho - tvoří se jí tam tekutina - a hubené ruce a nohy. Viděla bych to tak, že už tady dlouho nebude, ani kdyby se začala hned léčit, což nejspíš neudělá, protože ona žádný problém nemá…
Velké břicho má a problémy s wc - různé.
Ale kvůli práci chodí na akardiologii, co tři měsíce krevní testy, teď tam měla jen cukr, ale každou chvíli jí dělají játra, ledviny, cholesterol atd.
Játra měla přes jen občas malinko, chlesterol příšerný, tak ho sráží prášky.
Na hadici byla tak, ale už je to několik let, máme obě reflux, chr. zánět žaludku atd. Na kolono nebyla. na tu hadici bych ráda, aby šla znovu, ale známe to…
Lidské tělo naštěstí (jak v kterém případě asi) vydrží fakt hodně viz. můj otec nebo příběh Katky s dokumentu Třeštíkové, jet o někdy až neuvěřitelné.
Včera přijeli oba její bratři a dala si jen malé pivo a cucala to o dost pomaleji, měla 4 ale pak si večer stejně dala svou rutinu, já kolikrát přijdu a ona spí v polosedě u tv, ale pije toho málo ![]()
Řešení znáš - musí přestat pít.
Jde také o to, jaká vyšetření krve jí přesně dělají. Pokud má ty játra zhuntované, tak ani ty enzymy nemusí být vyšší - funkční je prostě jen část, takže vyšetření může být v normě. Lékaři o jejím pití vědí? Chtělo by to vyšetření u hepatologa, který přesně ví, na co se zaměřit. Ovšem ochota lékařů léčit alkoholiky je malá, vědí, že to postrádá smysl.
@Monik29 píše:
Velké břicho má a problémy s wc - různé.
Ale kvůli práci chodí na akardiologii, co tři měsíce krevní testy, teď tam měla jen cukr, ale každou chvíli jí dělají játra, ledviny, cholesterol atd.
Játra měla přes jen občas malinko, chlesterol příšerný, tak ho sráží prášky.Na hadici byla tak, ale už je to několik let, máme obě reflux, chr. zánět žaludku atd. Na kolono nebyla. na tu hadici bych ráda, aby šla znovu, ale známe to…
Lidské tělo naštěstí (jak v kterém případě asi) vydrží fakt hodně viz. můj otec nebo příběh Katky s dokumentu Třeštíkové, jet o někdy až neuvěřitelné.
Včera přijeli oba její bratři a dala si jen malé pivo a cucala to o dost pomaleji, měla 4 ale pak si večer stejně dala svou rutinu, já kolikrát přijdu a ona spí v polosedě u tv, ale pije toho málo
@Mosie píše: Řešení znáš - musí přestat pít.
Jde také o to, jaká vyšetření krve jí přesně dělají. Pokud má ty játra zhuntované, tak ani ty enzymy nemusí být vyšší - funkční je prostě jen část, takže vyšetření může být v normě. Lékaři o jejím pití vědí? Chtělo by to vyšetření u hepatologa, který přesně ví, na co se zaměřit. Ovšem ochota lékařů léčit alkoholiky je malá, vědí, že to postrádá smysl.
Klasika ALT, AST, GGT.
Mno už jsi někdy viděla, jak jde větší či menší alkoholik k doktorovi a řekne: Já chlastám? ![]()
U cigaret dřív lhata, teď je to pravda, musí chodit ven, tak to stáhla na 10 už nějaký ten rok. Za což jsem ráda.
Jinak o pití nikdo neví, jen teta se strejdou, ke kterým jezdí, ti to večer vidí tak nějak.
Celkově je hodně rudá a trochu odulá bych řekla, má i prášky na ředění krve už, myslím Detralex. Bolí jí a červenají nohy.
Že by přestala, byť toho pije málo, ale denně, to myslím, že to už se nestane.
@Monik29
Myslím si, že my dvě to tady nevyřešíme. Záleží i na tom, jak se stravuje, asi by to chtělo aspoň na 3 měsíce jaterní dietu + ostropestřec - nějaký kvalitní, kde je garantované množství účinné látky.