Matka se chce odstěhovat

9
23.1.25 17:28

matka se chce odstěhovat

Máme funkční střídavou péči, děti 12,17. Matka se chce odstěhovat 200 km pryč. Proto dává žádost na soud na zrušení střídavé péče, s čímž nesouhlasím. Jakou má šanci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2872
23.1.25 17:33

Tak to mě taky zajímá, jestli s tímhle má někdo zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41883
23.1.25 17:35
@Jiří047 píše: Více

jak dlouho vám střídavka funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151917
23.1.25 17:38

Musíš se bránit a nečekat, musíš hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.1.25 17:40

Záleží, co řeknou děti. Bohužel jsem u nás zažila, že soud dovolil otci se odstěhovat i s dítětem 150km daleko, i když se matka bránila. A podotýkám normální matka, která se až do deseti let o to dítě starala skoro bez účasti otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
23.1.25 17:53

@Janli to je mazec, že je tohle možné. Podle čeho ten soud tak rozhodl, ze to dítě nezůstalo u matky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.1.25 17:58
@Dn0712 píše: Více

Dítě řeklo, že chce být s tátou, protože je mu líto, že zůstal sám. Pro všechny zúčastněný to bylo nepochopitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30399
23.1.25 18:20

Já vím o případu, kdy zůstala střídačka i při odstěhování 100 km. Děti měly dvě školky, nyní mají dvě školy. Trošku větší masakr, ale funguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
23.1.25 18:39

Děti jsou velké, hodně bude záležet i na jejich názoru, si myslím. Jestli chtějí bydlet s mamkou nebo s tebou.
Klidně bys mohl dítě do péče dostat ty, pokud by o to dítě stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31313
23.1.25 20:18

A co na to děti? Myslim, ze od 12 let se jiz přihlíží i k jejich názoru. Tim bych se asi ridila. Jinak si myslim, ze jako otec to muzes rozporovat, ze vam matka svym rozhodnutím takhle výrazně omezi možnosti se vídat. Asi bych zvazila poradu právníka, nez se do toho pouštět sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.1.25 21:40

Střídavá péče funguje bez problému 8 let. Prostě si matka našla přítele 200 km daleko. Chodím na ospod i do poradny ale prý rozhodne pouze soud

Příspěvek upraven 23.01.25 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.1.25 21:42

Jsem z toho uplně hotový, mám holky krátký dlouhý týden osmým rokem. Matka je teď začala brát na ospod aby vypovídaly. A mladší chce být hlavně s mamou, ale i se mnou. Matka se chce obrátit na soud na zrušení střídavky. Dcera to bere jako výlet. Je jí přesně 12, matka na ten věk čekala. Dcera se nechce se mnou o tom bavit, protože se bojí že budu smutný.
Jde i o to, že matka má ještě jedno dítě,8, které není moje ani nynějšího přítele. A mé dcery tu sestru samozřejmě mají rády, proto uvádějí že chtějí být taky s ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2884
23.1.25 22:31

To ta starší bude kvůli matce měnit i střední školu? 8o

Jinak tedy nechápu tu matku, že se bude kvůli chlapovi stěhovat takovou dálku a všechny tři děti „vytrhne“ z jejich prostředí. Ještě bych chápala, kdyby se stěhovala za rodinou do svého původního bydliště, aby tady na to nebyla sama, ale za chlapem, to fakt ne. :nevim: Tak ať se přistěhuje ten muž za ní!

Vím, že Ty s tím nic neuděláš. Pokud holky budou chtít jít s ní, tak nejspíš soud i tak rozhodne. Hlavně asi u té starší, protože ta už je téměř dospělá. A pak bude záležet na tom, zda soud bude chtít sestry rozdělit. Navíc, proti jejich vůli. Což si myslím, že spíš ne.

Jedině si snad zaplatit dobrého právníka, zda něco nevymyslí. :think: Nevím, jaká je šance, že soud nedovolí matce děti odstěhovat. Ale ta starší pokud bude chtít, se za ní nejpozději za rok, až jí bude 18, může klidně přestěhovat.

Je mi to moc líto, čím procházíš. Držím Ti pěsti, aby to pro Tebe a pro holky dopadlo co nejlépe. Kéž by se matka umoudřila a byly pro ni děti důležitější než chlap. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
23.1.25 22:39
@Prelesta píše: Více

Ono to je potřeba vidět i ze strany té matky. Co třeba situace - zaláskuje se, zatím bydlí v pronájmu, její chlap má dům pod lesem pár km od města, kde je práce, bazén na zahradě a je tam vázán rodinou. Co má ta žena dělat? Vzdát se dětí, které ji milují? Zařídit sama sobě střídavou péči mezi dvěma místy se zvýšenými náklady?
Tohle by bylo opravdu nejlepší probrat otec a matkou na mediaci a najít řešení. Soud nebude lámat matku zpět, ale bude rozhodovat, jak budou děti v nové situaci. A zásadní argumenty budou další sourozenec a názor dětí. Takže je logické, že je matka začne lámat. Což děti psychicky poškodí. Proto je potřeba co nejdříve vyjednávat mezi rodiči a netahat do toho děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
23.1.25 22:43

Zkus dostat matku na mediaci, zkuste najít třeba nějaké řešení třeba:
u otce od neděle večer do pátku večer s jedním víkendem uprostřed, pak víkend, všední týden a zase víkend u matky, s domácí přípravou do školy. Nebo úsek od pátku do neděle 9 dní jednou za měsíc a třeba všechny jarní prázdniny, Velikonoce a 6 týdnů o letních prázdninách matce. Pořád je to celkem vyvážená střídavá péče a méně škody, než ztráta jednoho rodiče na víkendového kašpara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna