Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni,
za pár týdnů se nám má narodit druhé mimi.
Po prvním dítku máme postýlku včetně matrace (kokos, molitan, kokos), kterou jsme kupovali novou. Jenže jak to určitě znáte, stávaly se nám někdy nehody (pročůrání).
Chránič matrace jsem ale nedávala, protože syn měl a má atopický ekzém a nechtěla jsem to dávat, aby se nezapařil - i jsem to tenkrát diskutovala s kožní.
Otázka, kterou teď ale mám je, zda pro druhé dítko koupit úplně novou matraci nebo stačí oprat alespoň povlak ze staré matrace, ať je to alespoň trošku čisté.
Co byste dělaly na mém místě? Koupit raději úplně novou matraci?
Tu co máme je stará tři roky.
Nová zase to není otázka tisíců ale pouze stovek, my měli tu kokos pohanka z netu za super cenu kolem 600 takže určitě bych do toho zainvestovala
Děkuju moc. A mám koupit asi raději nějaký ten chránič, že. Jen teda nevím jaký.
Chtěla bych raději něco jen pod zadeček, ale to asi neexistuje, že.
Co jsem viděla, tak jsou klasické jako prostěradlo na natažení na celou matraci.
Máte s tím dobré zkušenosti?
S tím prostěradlem zkušenosti mám, z jedné strany je pogumované a z druhé froté. Máme ho tedy na velké posteli, malý šel rovnou z postýlky do velké. V malé postýlce byl ještě s plínou, tak to nepotřeboval. Pak když byl bez plíny, měl nehody a to by mě pročůraná matrace mrzela, kupovali jsme mu novou.
Děkuji, poradím se v obchodě, kterou matraci, my měli kokos, molitan, kokos.
V obchodě, kam bych chtěla zajít - mají v nabídce matraci kokos, molitan, pohanka - není to moc kombinací naráz v té matraci?
Nebo kokos, molitan, kokos. A nebo jen kokos a molitan.
Chránič tedy nějaký taky pořídíme, pro jistotu.
A komu se nechce kupovat ty ruzny navleky nebo nepromokavy prosteradla, staci obycejna vec: koupit potravinarskou folii(ten pruhledny celofan) a matraci tim obmotat. Funguje stoprocentne a perete pak jen prosteradlo…
Ja bych koupila novou.Ja puvodne mela pouzitou, jsem z ni sundala potah, ze ho vyperu, cela se rozpadla a byla prolezla nejakyma zviratkama.
.Jeste, ze jsem ji male nedala do postylky
Ja nevim, ja jsem to u dcery nejak nehrotila a mela z druhe ruky
, matrace mi ale prisla v poradku a taky jsem na ni mela chranic - ale takovy tenky, prosivany, molitanovy z ikei. Ten velkou nehodou nezachyti, ale neco malo prece jen odcloni.
druhy svist bude mit jinou postylku a novou.
@LouLou ta matrace ale musi dychat, ne? tohle bych teda nedalala.
Matraci bych rozhodně koupila novou. Opravdu to není žádá megainvestice
A jako chránič doporučuju toto: http://www.ikea.com/…ts/40143304/ Z jedné strany je pogumovaný, z druhé je bavlna, dá se krásně prát. Nepokryje to celou postýlku, ale jen potřebná místa a na to dáš povlak dle vkusu.
Já mám takový ten obyč. chránič asi za 200,–, z jedné strany pogumovaný, z druhé froté, vyplatil se po řadě nehod (proteklé pleny), i když máme matraci, u které nám při nákupu taky řekli, že chrání před pomočením, ale nevím jak. Když jsem měla chránič po nehodě v pračce, tak jsem pod prostěradlo dala do oblasti zadečku normální přebalovací podložku, taky posloužila velice dobře (krom rizika, že nebyla po celé postýlce a prcek po postýlce cestuje).
Ahoj, já mam po prvnim prckovi matraci, která byla dost drahá a koupila jsem si na druhé už levnou molitanovou a byla jsem ráda, že mi ji vzali po 14 dnech zpět na reklamaci - špatná koupě, ale teď si řikam, že už asi dam malýmu tu použitou… Co je hlavním düvodem, proč by mělo mít dítě novou matraci? Děkuju.
@LouLou no ale potom se ztrácí ta funkce matrace ne? jednou z funkcí by měla být prodyšnost