Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Maminky. Mám dotaz. A potřebuji poradit.
mému synovi je 2,5 roku a s rozhodli jsme se, že mu dáme velkou postel a zrušíme postýlku. čekáme za 3 měs. další mimi.Chci jen podotknout, že si v postýlce syn usínál vždy sám a nás k tomu nepotřeboval. Vylézat navylézal. Proto jsem i otálela s normal postelý. Noc proběhla napodiv dobře. Sice asi 3krát vyběhnul, ale po krátké pohádce jsem se sním rozloučila a za chvíli si spokojeně usnul. ![]()
Ale mám dilema s odpoledním spánkem. Prostě snad 10krát mi s postele vyběhnul a byl rozjívený. TAkže asi po hodině jsem ho dala do staré postýlky, kterou jsme nechaly právě pro tyto případy. A tam do 10sekund usnul. A ted nevím jestli ho teda na noc dávat spát do velké postele a na ten odpol. spánek mu ponechat na něakou dobu starou postýlku. Jaké máte zkušenosti vy? Hledám to pravé, abych synovi nenarušila odpol. spaní. V noci jsem rozhodnuta ho dávat do velké postele. Díky Katka
Odpol si s malou (3roky) do velké vždycky chvíli lehnu a přečtu pohádku, počkám než usne. Kdybych tam nebyla tak zdrhá.
Ahojky, my měli něco podobného se starším synem, nakonec jsme to vyřešili tak, že na boku velké postele má ze 2/3 dřevěnou zábranu (ta teda u postele už byla) a koupili jsme v ikei stan na postel, akorát jsem ho musela trochu zmenšit, ale možná by se vám na postel vešel celý. Syn má postel jako domeček, má soukromí a spí jak budulínek ![]()
http://www.ikea.com/…ts/40116206/
Dcera sla rovnou do pro vetsi, teda furt je to ta sama, jen nema sprusle…pochopila jsem to tak, ze ta puvodni byla se spruslema?
prvni spani bylo myslim odpoledni. Nejdriv dobry, ale pak taky utikala…u nas je to s odpolednim spanim divoky, byly doby, kdy nechtela vubec a treba vylezla a hrala si…proste nemohla usnout. ten problem jsme ale meli ve spruslove. Bud to zkusim pozdeji, nebo kdyz uz fakt ma spat, tak na ni houknu a poslechne.
cili bych proste trvala na tom, ze bude v posteli a nevyleze.
ja bych zvykala na velkou a malou zrusila, proste se spi ve velke a hotovo.
Ahoj holky moc děkuju za vaše poznatky a zkušenosti. V noci spal ve velké postely a jestli z ní 1 vyběhnu. A to jsme ho zahnaly a pak už si tam krásně usnul.
Takže jsem nadšena s usínáním v noci. Můžu říct bez problému. No dneska opět zkusíme usnout odpol.ve velké posteli. Malou postel s prušlema chci uplně už odstranit. Takže zkusím nad ním něak vyzrát. ![]()