Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám takový dotaz ohledně spánku
V poslední když je úplněk já ani manžel se moc nevyspíme..znáte to..člověk se převuluje a nemůže najít tu správnou polohu. Zajímavé je, že poslední dva úplnky se k nám přidal i náš pes
Máme ho několik let a tohle se nám stalo poprvé. Dneska v noci to bylo stejné jako minulý úplněk..pes skoro nespal nebo když usnul tak na cca 1/2 hodky a zase se šel projít. Má u nás v ložnici pelíšek a to bylo neustále z pelelíšku na postel, z postele na terasu z terasy do na koberec z koberce na do pelíšku a tohle se opakovalo až dokud se nezačalo rozednívat a u nás to samé..zabrali jsme až k ránu. Jinak jindy spíme úplně normálně a tohle se nám stalo poprvé. Pár kamarádek mě řeklo, že tohle mají při úplnku..tedy špatně spí. Myslíte si, že úplněk má takový účinek jak moc svítí nebo co si o tom myslíte???
Příspěvek upraven 05.08.12 v 10:14
Může to být úplňkem. Párkrát se nám taky stalo, že jsme blbě spali nebo nás bolela hlava.
@MUFICE TAaky tomu začínám věřit, ale proč úplněk..to má nějaké záření nebo čím to je???
Holky, buďte rády, že se jen špatně vyspíte
. Já jsem náměsíčná, chodím po bytě, žvaním nesmysly a dokonce i jím. Ráno jsem jak praštěná a celý den nepoužitelná. Úplněk je pro mě noční můra.
Určitě to může být. Já mám na úplněk háklivý obě mladší děti. Taky špatně spí.
Stopro muze, ale hlavne bych dala cokla nekam jinam, aby vas nebudil ![]()
@denisa 76 píše:
@MUFICE TAaky tomu začínám věřit, ale proč úplněk..to má nějaké záření nebo čím to je???
Úplňku se přiřazovala tajemná moc už ve středověku. Mrkni na nějaké články na Googlu.
Úplně se mnou taky dělá divy, kdysi jsem vážně byla náměsíčná při úplňku. V noci jsem chodila po domě a ráno o tom nevěděla. Jinak nevím jestli je to náhoda, ale proč má měsíční cyklus stejný počet dnů jako menstruační?
Náhoda??
@meringa no tak to můžu být ráda, že jenom nespím. Manžel tohle měl v dětství..prý jednou odešel ven a chodil bosí ve sněhu
rodiče ho pak nějaký čas zamykali a za nějakou dobu to prý přešlo. Vyprávěl mi, že přišel do obýváku k rodičům a normálně si sedl a koukal na telku..při tom spal. Tohle nechápu
![]()
@Anabellka No mě jenom zaráží, že jsme to neměli tedy co jsme manželé a ted takhle blbnem
![]()
@MUFICE píše: Úplňku se přiřazovala tajemná moc už ve středověku. Mrkni na nějaké články na Googlu.
no to se podívám..zní to až bojavě
![]()
@nikol.ondrášovka píše: Úplně se mnou taky dělá divy, kdysi jsem vážně byla náměsíčná při úplňku. V noci jsem chodila po domě a ráno o tom nevěděla. Jinak nevím jestli je to náhoda, ale proč má měsíční cyklus stejný počet dnů jako menstruační?Náhoda??
no taky hezký..manžel co mě vyprávěl tak taky o tom nevěděl
říkal, že se rodiče o něj báli aby si nevyšel třeba oknem
Ale je to zajímavé až děsivé
![]()
@werunkaw123 No znáš ty moje teorie ![]()
@denisa 76 když jsem byla malá, tak se mnou v pokoji spala mamka, vždycky mě chytla za ruku a řekla at si jdu zpátky lehnout