Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky - chci se zeptat, v kolik hodin vstáváte a jestli vám dřívější vstávání přineslo do dne více pohody? Jsem takový požitkář a sova a nemůžu se donutit vstát brzo - děti už mám větší, takže s nimi vstávat nemusím. Kamarádka ale tvrdí, že když vstává dřív, více toho stihne a je pak více v pohodě. Co vy? Vyspáváte rády nebo jste noční ptáčata? ![]()
Ahoj, tak já jsem noční ptáče…ale zároveň už v půl 6 vstávám s dcerou
![]()
Já vztávám 5:30 každý den i o svátcích
mě to nedá vyspávat, tak dám kafé, pokouření na balkóně, a pak do 21hod si ani nesednu a jsem vyřízená. Dítě spí celou noc, tak si odpočinu. Vždy říkám, že si pospím ale touha po práci mi nedá spát ![]()
Jsem sova a ranní vstávání kolem 6 mě ničí
Do 9 stejně nejsem schopná v podstatě ničeho.
Já jsem případ na zabití
![]()
malý mi spí, chlap chrní a já tu čumákuju od půl paté
![]()
To je diskuse pro mě ![]()
Já jsem sova, chodím spát pozdě (kolem půlnoci, někdy i déle), jen když jsem hodně unavená - tak brzy (kolem 22h).
Ráno bych i spala déle, bohužel si v tomto směru zatím ještě nemohu vybírat a zatím o mém vstávání rozhodují děti
.
Nevadilo by mi vstávání kolem 6.30-7h, ale u nás se vstává bohužel už v 5h (někdy i dřív - min. týden dokonce ve 4.15h).
Pozitivního mi to přineslo snad jen to, že mám dřív hotovou domácí práci, vaření a víc času na ostatní.
I když občas bych bez ranní kávy asi nepřežila
.
Ahoj holky,
já bych spala jak zabitá, ale povinnosti mě nutí vstávat. A pak o víkendu, když nevstáváme do školky a do práce tak děti ráno obstarává manžel a já se vzbudím někdy i v 11, jak jsem utahaná. Ještěže je schopný i uvařit ![]()
Četla jsem tenhle článek a docela mě pobavil, je na tohle téma: http://portal-pro-zeny.cz/…avejte-drive - ženy jsou prý úspěšnější, když vstávají dříve
Tak to budu brzo manažerka ![]()
Já ráda spím. Chodím spát hrozně pozdě, nejdřív v jednu ráno. Ale to vstávání mně zničí..Dneska holky houkaly už v šest, protože jsem jim zapomněla zatáhnout závěsy a vzbudilo je sluníčko.
A je pravda, že když se hned takhle brzo rozhýbu tak udělám víc práce.
@LencaK píše:
Ahoj holky,já bych spala jak zabitá, ale povinnosti mě nutí vstávat. A pak o víkendu, když nevstáváme do školky a do práce tak děti ráno obstarává manžel a já se vzbudím někdy i v 11, jak jsem utahaná. Ještěže je schopný i uvařit
Četla jsem tenhle článek a docela mě pobavil, je na tohle téma: http://portal-pro-zeny.cz/…avejte-drive - ženy jsou prý úspěšnější, když vstávají dříveTak to budu brzo manažerka
Lenco, no triky tam jsou zajímavé, je pravda že já někdy budík posunuju i o půl hodiny a že by mi to pomohlo, to teda ne… ![]()
@Marpe píše:
To je diskuse pro mě![]()
Já jsem sova, chodím spát pozdě (kolem půlnoci, někdy i déle), jen když jsem hodně unavená - tak brzy (kolem 22h).
Pozitivního mi to přineslo snad jen to, že mám dřív hotovou domácí práci, vaření a víc času na ostatní.
Ráno bych i spala déle, bohužel si v tomto směru zatím ještě nemohu vybírat a zatím o mém vstávání rozhodují děti.
Nevadilo by mi vstávání kolem 6.30-7h, ale u nás se vstává bohužel už v 5h (někdy i dřív - min. týden dokonce ve 4.15h).
I když občas bych bez ranní kávy asi nepřežila.
To je pravda, káva a zelený čaj jsou prostě záchranáři ![]()
To spíš hodně málo. Projevuje se to nějak na tobě - že musíš spát více o víkendech
@levmah28 píše:
Já vztávám 5:30 každý den i o svátcíchmě to nedá vyspávat, tak dám kafé, pokouření na balkóně, a pak do 21hod si ani nesednu a jsem vyřízená. Dítě spí celou noc, tak si odpočinu. Vždy říkám, že si pospím ale touha po práci mi nedá spát
A máš to tak odjakživa? ![]()
@Mína13 píše:
Já jsem případ na zabití![]()
![]()
malý mi spí, chlap chrní a já tu čumákuju od půl paté![]()
![]()
To se tak těšíš na nový den nebo nemůžeš spát?
@MamcaZuzik píše:
To je pravda, káva a zelený čaj jsou prostě záchranáři
To spíš hodně málo. Projevuje se to nějak na tobě - že musíš spát více o víkendech
Asi tím, že mám častější virózy, angíny a tak.
Se spaním je to stejné i o víkendu, pokud nejdu s ml. dcerkou spát po obědě taky
.
Jsem sova a chodím spát kolem půlnoci. Díte vstává v 6, ale já tak v 7 - 7:30. V 6 dítě (18m) nakojim a šoupnu zpátky do postýlky, kde si hraje. Nebo pobíhá po ložnici. Nedělá mu to problém, asi si na to zvykl. Sem tam mě vzbudí, když mi chce něco ukázat. Samozřejmě v té chvíli už nespím tak tvrdě. Když jsem byla na rizikovce spala jsem i do 10hod.
Ranní ptáče, dál doskáče, ale jelikož dělám noční tak vstávám po obědě nikoliv ráno, v sobotu ovšem už ve dvě, tři ráno, když si pospím tak do čtyř
a to proto že neumím spát v noci ![]()
alůe je fakt že čím víc spánku tím je člověk utahanější ![]()