Proč nespí 5 týdnů staré mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
474
24.7.12 15:36

Ahoj holky, jsem už bezradná, ale syn 5 týdnů mi vůbec přes den nechce spát, zabere 10 minut a je zase vzhůru a to ho musím pořád vozit v kočárku i doma, jinak by nespal. Kojím každé 2 hod., jsem už fakt vyčerpaná, mám ještě 2,5 letou holčičku, v noci toho taky moc nenaspíme. M"že to být tím, že bych měla slabé mléko. Mátě nkědo zkušenost, když se předjde na UM, že by se to zlepšilo, raději bych kojila, ale nevím jak dlouho to vydržím, prsa se už taky tolik nenalévají. Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
24.7.12 15:43

Ahoj pokud drobeček baští co dvě hoďky tak je fakt možné že máš slabé mlíko já jsem to u synka měla stejně měla jsem pocit že mně vysaje pořád se mi zdál hladový a v prsou nic moc tak jsem začala přikrmovat a jak začal spinkat. Akorát je trošičku problém ze začátku problém s tím než si zvyknou střeva ale to je u každého mimi individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
24.7.12 15:43

@papopy
můj má 6 týdnů a přes den taky nespí..prostě nezabere..jen když jdem na procházku - tak v kočárku spí, jinak ne..ale zase spí přes noc. Tak aspon tak. JInak přes den kojím co 4 hodiny..a v noci podle toho jak se vzbudí..

• Citovat
  • Upravit
474
24.7.12 15:45

Taky mi přijde, že je nespokojený, i když mu dávám z obou, asi vyzkouším UM, protože tohle je fakt na palici, ale nebrečí, spíš nemůže zabrat, venku zabere i na 3 hod. Všude jsem četla, že neexistuje slabé mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
24.7.12 15:46

Já právě kojím každé 2 hod. a je stejně nespokojený, když vytuhne venku tak na 2 hod., tak se mi prsa aspoň nalejí a je víc spokojený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
24.7.12 15:47

Začala bych tím, že bych prozkoumala všechny možné příčiny neklidu a snažila se je odstranit. Hlad - přibírá jak má? Pokud ano, tak žádným velkým hladem netrpí. Klidně si ho pro jistotu převaž. Teplota, přebalení, nemoc - pokud je to delší dobu, tak to tím spíš nebude. Plynatost? Jestli se kroutí a tlačí… způsobů jak to řešit je hned několik, nejčastěji se dávají kapky. Vadí mu vlastní ručičky? Svázat! Uklidní se u prsu? Šup do pusy dudlík. Touží po Tvé blízkosti? Sundej si tričko a dej mu ho, aby se do něj mohl zamuchlat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
24.7.12 15:47

No a v jakych casovych intervalech se ho snazis ukladat ke spani? Hned po tom nakojeni? Takhle male mimco bych dele jak dve hodinky nemelo byt vzhuru, pak je pretazene a nedokaze usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
24.7.12 15:50

Nechávám max 2 hod vzhůru, ale nemůže usnout, je vzhůru i 4hod a nezabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
24.7.12 15:53

Ahoj to znám vydržela sotva 10min a byla vzhůru já sem kojila někdy i po hodině, ale mlékem to nebylo. Už sem si s ní nevěděla rady a zašla sem k paní, která cviči s dětma poradila mě jak mám s malou cvičit malá se po cvičení vždy vyprděla a unavila a spala líp. Ale nejlepší lék je čas zatni zuby a vydrž to vše se to srovná. Určitě nepřestávej kojit vždyť je to nejlepší co můžeš svému miminku dát. Já hodně piju čaj pro kojící matky zkus ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
24.7.12 15:59

@papopy a co s ním děláš ty dvě hodiny? Má během té doby možnost usnout, když se mu chce? (myšleno jestli si s ním celou dobu hraješ, nebo jestli si je třeba v postýlce nebo v kočárku a kouká si)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.7.12 16:11
@papopy píše:
Taky mi přijde, že je nespokojený, i když mu dávám z obou, asi vyzkouším UM, protože tohle je fakt na palici, ale nebrečí, spíš nemůže zabrat, venku zabere i na 3 hod. Všude jsem četla, že neexistuje slabé mléko

jo, to já taky četla kdovíkde a prostě existuje. jak jste na tom s přibíráním? jak dlouho kojíte a odtáhne se najedený nebo ho musíš stopnout?

mě syn přibíral krásně první tři týdny, pak týden jenom maloučko a další týden už nic, museli jsme najet na UM, ty dva týdny taky nespal, jenom venku v kočárku. pořád kňoural a musela jsem ho furt nosit :zed: jak jsme najeli na příkrm UM - 1/4 hodky jsem ho kojila z jednoho prsu a pak dostal UM z lahvičky, tak najednou se to obrátilo a byl zlaté mimi, spokojený, pěkně spal. Každopádně pokud se ti zdá, že má hlad, pořešte to s dr.

• Citovat
  • Upravit
31594
24.7.12 16:21

V tomto věku mi přijde interval přes dennaprosto normální :nevim: V souvislosti s mými dětmi možná i luxusně dlouhý :mrgreen:

Já jsem druhorozeného zavinula dle pana Karpa, pustila mu lux, vrazila dudlík a pak spal. V noci se mnou spal v posteli, po probuzení jsem jen vytáhla prso, nacpala do pusy a spala dál. Byla jsem tak alespoň relativně odpočinutá.
Pokud dítěti vyhovuje pohupování kočárku, zkusila bych hacku, je zavěšená na pružině a stačí do ní občas strčit, případně se dítě někdy pohupuje i vlastními pohyby.
Další možnost je šátek, tam můžeš dát dítě na domácí práce, je možné, že u tebe bude spát lépe.

Pokud dítě prospívá, tak bych se kojení nevzdávala, intervaly se zřejmě do cca 3-4m protáhnou, nejpozději až začnete s příkrmy. Do té doby doporučuju si ulehčit život, jak jen to jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
24.7.12 16:23
@papopy píše:
Ahoj holky, jsem už bezradná, ale syn 5 týdnů mi vůbec přes den nechce spát, zabere 10 minut a je zase vzhůru a to ho musím pořád vozit v kočárku i doma, jinak by nespal. Kojím každé 2 hod., jsem už fakt vyčerpaná, mám ještě 2,5 letou holčičku, v noci toho taky moc nenaspíme. M"že to být tím, že bych měla slabé mléko. Mátě nkědo zkušenost, když se předjde na UM, že by se to zlepšilo, raději bych kojila, ale nevím jak dlouho to vydržím, prsa se už taky tolik nenalévají. Díky za rady

Prožila jsem to samé, dítě trpělo na koliky. Odeznělo to cca ve 4. měsíci. Do té doby můžeš zkoušet cokoli (Pupík, změny mlík, Sabsim., Babycalm, zavinky, prebiotika, atd) a nebo prostě počkat až to odezní a zatnout zuby. Ono, pokud jsou to koliky, tak stejně nic nepomůže a děti nejčastěj nespěj kvůli těm kolikám. Z tohoto důvodu a strachu, že by se ten děs, řev a nespaní opakoval i u dvojky, už druhý nechci a nebo až bude první dítě etablovaný ve školce.

Drž se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.7.12 16:24
@papopy píše:
Nechávám max 2 hod vzhůru, ale nemůže usnout, je vzhůru i 4hod a nezabere

a u prsa neusne? Já takhle kojila prvorozeného v posteli, nakojit, on usnul, po chvíli jsem mu prso opatrně vypáčila a odplížila se :lol:
Druhorozený v noci vzdoroval odpojení, ale tam do vyřešil dudel, chtěl dudat, tak jsem prso vyrvala, dala dudel, otočila se na druhý bok a nashledanou za 2-3h :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
24.7.12 16:38

Ahoj, nečtla jsem diskusi, tak možná budu něco opakovat - ale já takhle kojím normálně, někdy i častěji (malému jsou dva měsíce), přijde mi to v pořádku, krásně přibývá a doktorka ho chválí. Slabé mlíko prý neexistuje :nevim: Jinak taky se může chtít napít jen na žízeň, to si pak vezme jen trošku toho předního mlíčka a za půl hoďky může chtít klidně znovu, já taky piji každou chvíli a bez jídla nevydržím dýl jak 2 hoďky, tak to beru tak, že i u mimi je to OK :) Jinak, když jsem musela dá UM, protože jsem sama neměla, tak se najedl úplně stejně jako mlíčka ode mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí