Nechce v noci spát sám

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
120
23.7.12 21:35

Nechce v noci spát sám

Ahoj a dobrý den, potřebuji poradit, hledala jsem něco podobného, je toho tu spoustu, ale nenašla jsem přímo můj problém. Mám 8,5 měsíčního chlapečka, který mi přestal z ničehonic spát v noci v postýlce. Uložím a do hodiny je vzhůru a chce ke mně. Jen co usne, tak jej dám zpátky do postýlky. Do hodiny je ale zase vzhůru. Jediná možnost, abych se s ním vyspala je ta, že spíme spolu v posteli. Což ale nechci. Měla jste některá stejný problém? Už je to několik dní a já bych se chtěla konečně vyspat :( Začal ten spánek u mě vyžadovat z ničeho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
184
23.7.12 21:38

Mě to syn dělal taky od toho půl roka a co myslíte? Mám ho v posteli do dnes 18 měsíců a jsme spokojeni :palec: Taky to začal dělat z ničeho nic :nevim: a já byla ráda že jsem spala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
23.7.12 21:43

Že by separační krize??? :think: nic jiného mě nenapadá. u dětí se to projevovalo neustálým nalepením na mě v průběhu celého dne. ale v noci spali v postýlce bez problémů. v posteli bych nemohla mít ani jendoho - strašně se melou… a nezkoušela jsi třeba přirazit postýlku k tvé posteli, aby tě cítil nablízku? a nebo mu dát do postýlky tvoje použité pyžamo? možná by to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.7.12 21:46

Sama jsem to nezažila, ale mám kolem sebe kamarádky, jejichž děti tozačaly dělat plus-mínus kolem roka! u kámošky pomohlo dát velkou postel…ale to bylo malý asi 14 měsíců - jak měla svou velkou postel, jako ta u rodičů, tak tam začala sama chodit spát!! ;)

jinak já u dovjčat to řešila třeba tak - že jak už měly snížený postýlky téměř u země, tak jsem si koupila matraci a lehla si k nim na tu matraci na zem a držela je za ruku a zpívala jim a tak - dělám to dodnes, když jsou nemocný a tak! já se bojim mít dítě v posteli - neusnu, bojim se zalehnutí. u nejmenšího - kojim v noci vleže, ale jak on vytuhne, tak ho přenášim - já se prostě nevyspim :oops: jinak bych klidně měla v posteli všehcny děti - já bych si to chtěla užívat tu jejich blízkost…ale strach nedovolí! tak si klidně svých dětí v posteli u sebe užívejte a nebojte se, že si je rozmazlujete - ony tam určitě do dvaceti nevydrží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.7.12 21:52

@Sijoma80 Já bych ho tam klidně nechala, jenomže on sebou strašně mele :) Neustále se přetáčí, kope, bije kolem sebe… Jednou jsem ho tam zkusila nechat a měla jsem jeho nohu v oku snad 4× :|

@nozu Během dne je na mě nalepený taky. Nemůžu skoro ani odejít z místnosti, kde je on. :( Postýlku jsem přirazit zkoušela, jen co k němu dám ruku, tak se po ní sápe za mnou ven. Moje pyžamo jsem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.7.12 21:55

@dvojmatka To s tou matrací vedle postele u mě nevyjde, protože jsem malému od té doby, co stojí, koupila cestovní postýlku. Neustále stával, padal a bouchal se o šprušle :( Ve velké posteli ho mám i strach mít z toho důvodu, že je strašně akční, neustále někam leze, už mi i spadnul :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.7.12 22:01
@Xarsis píše:
@dvojmatka To s tou matrací vedle postele u mě nevyjde, protože jsem malému od té doby, co stojí, koupila cestovní postýlku. Neustále stával, padal a bouchal se o šprušle :( Ve velké posteli ho mám i strach mít z toho důvodu, že je strašně akční, neustále někam leze, už mi i spadnul :(

ajaj - tak to chápu! a ani když si k němu prostě k tý postýlce lehneš a budeš mu zpívat?? jako držet ho za ruku nemůžet, ale i tak - budeš tam s ním!! já teda holkám v tomhle obdobé ještě pouštěla bílej šum a twn zabíral…kolem roka jsem jim začala pouštět ukolébavky a pohádky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.7.12 22:09

@dvojmatka Tak zpívat jsem mu už zkoušela a spíše mi vždy přišlo, že jsem si ho probrala :roll: Jsem se snažila ho i takhle uspávat a nikdy mi to nevyšlo :( Zatím malý spí u sebe, takže jdu rychle spát, ať aspoň něco málo z té noci mám. Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.7.12 22:18

Jsem zvědavá, jestli se dozvíme nějakou metodu, jak to odnaučit :mrgreen: Dcerka s námi taky spí v posteli, začalo to zhruba v 11 měsících. Usne dobře, spí 3 - 4 hodiny, pak se probudí, stoupne si a kňourá/pláče. Nepomůže, než ji vzít do postele. Spí docela klidně, takže mi to nevadí.
Zřejmě byla chyba na začátku, že jsem ji vzala k sobě a ona si zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.12 22:47

Náš drahoušek tohle taky dělá, ale jen když se vzbudí zimou. Je mu 14 měsíců. Já nesnáším spát při zavřeném okně a když dám ventilaci, tak je mu kolem třetí zima a chce do postele, takže jsme se sjednotili a dáváme mikroventilaci, to vyhovuje oběma (všem třem) a spinká do rána. Akorát tedy musím dávat ještě o půlnoci mlíko nebo čaj. Jinak by se taky vzbudil a chtěl do postele, tam spí klidně i bez dudlíku, ale v postýlce jedině s ním. Ale zase je to tak 3 týdny, co v postýlce přestal usínat… chytá ho amok, jamile se o to pokusím a to tam usínál přímo vzorově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.7.12 22:57

Náš spí tedy se mnou v posteli pořád, ale před prvními narozeninami jsem se nesměla ani zvednout a jít vyčůrat, řval jak protržený, už jsem měla úplně úzkost jít na záchod v noci. Pak zničehonic přešlo, stejně jako začalo. Nějaká forma separační krize, více si uvědomuje a chce být prostě s osobou nejbližší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.7.12 23:04

@Viktorie Vivien S usínáním to máme teď podobné. V postýlce neusne, usíná v posteli s jedním z nás. Hlavně, že usíná v klidu! Ťuky, ťuk do dřeva! ;)
@kozisek Bude to tak. V noci u ní musím být já, jinak pláče. Přes den přitom nemá problém se ode mě odloučit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.8.12 12:23

Ahoj maminky,
mame doma podobny problem, ale asi je to zavinneno mnou, uz od malicka sme si zvykli, ze spi u nas drobecek, ale uz je mu 5mesicu a ja se snazim ho to odnaucit, potrebuju se taky vyspat abych mela na nej pres den silu :D vim, ze je to hlavne ma chyba, tak se to nesnazim lamat pres koleno, s malym brekotem mi usne v postylce, ale za 2hod se vzbudi, nakojim ho u sebe a usne, pomalu ho prenesu do postylky, ale za pul hod za hodinu se zas vzbudi a to same celou noc, takze to tak nad ranem vzdam a spime tak do deviti, uff..chtela sem se zeptat jestli nemate nakej osvedcenej figl na to aby pospal dele? me prijde i ze je potrebuje pri kazdym probuzeni nakojit, je to sileny, mam ho v noci skoro kazdou hodinu u prsu, dudlik nechce-celkove plasty do pusy nene..na jednu stranu je to dobre, ale na druhou hrozne vycerpavajici…dekuju za kazdou radu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí