Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky prosím poraďte, už jsem zoufalá, dneska už jsem se skoro složila
vyčerpáním. Můj syn Vojtíšek stále v noci nespí, jsme vzhůru tak 2-4 za noc, to musím kojit, plus tak ještě dvakrát, kdy ho udyndám dudlíkem. Od toho se odvíjí i pak celý den. Hodně často vstáváme už ve čtyři hodiny, kdy už Vojtík spinkat nechce a pak je samozřejmě protivný. Usne pak dopoledne a samozřejmě nechce pak spát po obědě, prostě režim naprosto v háji. Nepsí po obědě, je protivný odpoledne, usne odpoledne, nechce usnout večer. A tak pořád dokola, jen kvůli té blbé noci… Vojtíškovi je osm měsíců. Do čtvrtého měsíce spinkal celou noc bez problémů, neprobudil se ani jednou. Měli jsme režim, vše úžasné, teď.. Hrůza děs.. Vím, že vám také mimča nespí, tak jen uvádím, proč jsem se skoro složila vyčerpáním. Při rodičáku ještě podnikám, rekonstruujeme domek, je toho prostě už moc. Kdybych mohla spát víc. jak čtyři hodinky nebo i tři, tak to zvládám, ale dlouhodobě vstávám v noci skoro každou hodinu a už nemůžu
Za vešleré rady moc děkuji!!!
Mi to měli do teď ještě horší než co tady popisuješ, byla jsem u postýlky i co každých dvacet minut a tak celé noci po dobu půl roku, i když jsme měly režim který si udělal můlj syn zavedený a fungoval, spal a spí do teď dopoledne chvilinku po obědě tak dvě hodinky a k večeru si dá taky dvacet, chodí spát kolem 7 půl 8 a vstáváme v noci teď už jen dvakrát třikrát, dřív to bylo i 20krát..vstáváme nejpozději v 6, spíš kolem 5.. podle mě nic neuděláš, některým dětem se spánek prostě zlomí, ale zkusila bych režim zase navodit, po oběde nekompromisně do postýlky, kočárku, zkusit dát nějakého mazlíka dudák, a když by potřeboval spát víckrát jako že asi ano tak zase bez komrpomisů do postýlky a hotovo.. ![]()
Ještě poradím plínku přes obličej (látkovou) neboj neudusí se, je to prodyšné, můj syn takhle za chvilinku usne, potřebuje mít něco přes oči, má tak větší klid a přítmí ![]()
@susana-escorpio ahoj, skus si precitat tieto stranky, ja som sa nimi riadila a z nespavca, co spal maximalne 10-11 hodin ako trojmesacny, mam doma od pol roka spachtosa, co este ako 15mesacny prespi 17 hodin denne ![]()
Muzu se zeptat proc kojis v noci?
My mame desnyho Otesanka, furt by jen jedl a ja mela strach jak strasne bude odstavovani v noci. Zkratim to. Misto mlika dostaval cistou vodu, asi 2 noci a zacal spat celou noc, obcas se probudil, ale mliko jsem nedala, jen vodu. Po dalsich par nocich pochopil, ze se mu to nevyplati
Navic jsme ho odstehovali do jeho pokojicku. Od te doby, tj. asi od 6mesicu spi celou noc a dokonce spi i vic pres den!!!
K tomuto raznemu kroku jsem presla, jelikoz cim byl starsi, tim casteji se budil, a kolem toho sesteho mesice to bylo fakt co hodinu, to uz se nedalo ![]()
@terkamo píše:
Muzu se zeptat proc kojis v noci?
My mame desnyho Otesanka, furt by jen jedl a ja mela strach jak strasne bude odstavovani v noci. Zkratim to. Misto mlika dostaval cistou vodu, asi 2 noci a zacal spat celou noc, obcas se probudil, ale mliko jsem nedala, jen vodu. Po dalsich par nocich pochopil, ze se mu to nevyplatiNavic jsme ho odstehovali do jeho pokojicku. Od te doby, tj. asi od 6mesicu spi celou noc a dokonce spi i vic pres den!!!
K tomuto raznemu kroku jsem presla, jelikoz cim byl starsi, tim casteji se budil, a kolem toho sesteho mesice to bylo fakt co hodinu, to uz se nedalo
Kojím, protože ho nic jiného neuklidní, neumí pít z lahvičky ![]()
@Gabrielaaa píše:
Mi to měli do teď ještě horší než co tady popisuješ, byla jsem u postýlky i co každých dvacet minut a tak celé noci po dobu půl roku, i když jsme měly režim který si udělal můlj syn zavedený a fungoval, spal a spí do teď dopoledne chvilinku po obědě tak dvě hodinky a k večeru si dá taky dvacet, chodí spát kolem 7 půl 8 a vstáváme v noci teď už jen dvakrát třikrát, dřív to bylo i 20krát..vstáváme nejpozději v 6, spíš kolem 5.. podle mě nic neuděláš, některým dětem se spánek prostě zlomí, ale zkusila bych režim zase navodit, po oběde nekompromisně do postýlky, kočárku, zkusit dát nějakého mazlíka dudák, a když by potřeboval spát víckrát jako že asi ano tak zase bez komrpomisů do postýlky a hotovo..
To děláme, po obídku vždy jde do postýlky, i za cenu hodinového řevu a plínka přes obličej je klasika, tu dáváme, má ji i jako mazlíčka.
@susana-escorpio ten link si nepozerala? fakt su tam dobre rady.
i ked, naco sa snazim, ked som ignorovana.
@soldi píše:
@susana-escorpio ten link si nepozerala? fakt su tam dobre rady.
i ked, naco sa snazim, ked som ignorovana.
Soldi nejsi ingnorovaná, velmi Ťa ďakujem za odkazov, len som sa k tomu doteraz nedostala, včera som bola grogy, dnes to omrknem ![]()
@susana-escorpio och, prepac za koment, som bola rano nejaka vydrazdena
![]()
ale ma to hneva ze kolkokrat niekde prispejem, snazim sa poradit a som ignorovana s vysvetlenim, ze slovencina sa im nechce citat ![]()
@soldi píše:
@susana-escorpio och, prepac za koment, som bola rano nejaka vydrazdena![]()
ale ma to hneva ze kolkokrat niekde prispejem, snazim sa poradit a som ignorovana s vysvetlenim, ze slovencina sa im nechce citat
já slovenčinu milujem, ikdyž píšu jako prasátko ![]()
@soldi píše:
@susana-escorpio och, prepac za koment, som bola rano nejaka vydrazdena![]()
ale ma to hneva ze kolkokrat niekde prispejem, snazim sa poradit a som ignorovana s vysvetlenim, ze slovencina sa im nechce citat
Promiňte, úplně mimo téma, ale věta „slovencina sa im nechce citat“ mě prostě dostala, co to je za argument ![]()
@susana-escorpio píše:
Kojím, protože ho nic jiného neuklidní, neumí pít z lahvičky
Ten náš taky neuměl, ale musel se to naučit
Dřív nebo později se to bude muset naučit, ne? Nejdřív ho to vyloženě naštvalo, když dostal do pusy pítko, ale zvyknul si ![]()
@yum-yum26 mna sa nepytaj, ja som ho nepouzila ![]()
ale uz tym argumentovali asi tri uzivatelky, ze sa im nad slovencinou nechce precitat, tak take prispevky preskakuju ![]()
@soldi píše:
@yum-yum26 mna sa nepytaj, ja som ho nepouzila
ale uz tym argumentovali asi tri uzivatelky, ze sa im nad slovencinou nechce precitat, tak take prispevky preskakuju
No jo a vidíš, já jsem si už na základce četla knížky ve slovenštině a vůbec mi to divné nepřišlo, moc to nechápu, vždyť je to v podstatě totéž co čeština a těch několik výrazů, co se řeknou jinak se člověk tak snadno naučí
Já mám slovenštinu ráda ![]()