Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, začínáme mít problém se spaním. Máme ho teda od narození;-). Ale poslední asi týden, když se se v noci vzbudí a pláče chce láhev s vodou. Neřešila bych to, kdyby to bylo jako dříve, napila se a spala dál-většinou. Ale teď spí prostě s lahví, jak ji vezmeme, křik a je dospano, dudel nemá. Buď ji vypije a drží si láhev, což pak tahá vzduch nebo má do rána mokro v Postýlce. Lezou nám asi stoličky, tak že by i tím. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? díky za rady
No, varovala nas prd tim detska zubarka, ze to fakt nici zuby
No právě z toho mám docela obavy, má teda jen vodu, ale i tak.
Musíš být tvrdá a prostě jí to nedopřát. Ne kvůli zubům ale kvůli návyku, jinak si zaděláš na velkej problém. Prostě napít a spát, flašku odnést. Bude pláč, ale ten prostě překonat nebo dát dudel..
U nás pomohlo zrušit lahve s dudlíkem na pití a nahradit je tím pítkem s membránou (tuším že kubík se v tom prodává)
To jsem taky zkoušela, doma máme různé učici hrnecky, i láhev od kubika-prostě pak nic nepije. Teď v těch horkach, sem rada že pije.
@Pajoš píše:
To jsem taky zkoušela, doma máme různé učici hrnecky, i láhev od kubika-prostě pak nic nepije. Teď v těch horkach, sem rada že pije.
jo tak to znám, u mladší jsme to měla taky a nakonec jsme musela začít s ředěnýma džusama, jak ji chutnaly tak pila a postupně jsme měnila poměr až tam džusu bylo jak šťávy. jinak pokud to je zubama tak u starší na to zas pomohlo kousátko, ale každý dítě je jiný