Matrace do stanu

2398
3.7.17 07:56

Matrace do stanu

Chystáme se letos pod stan. Vloni jsme spali na karimatkách, ale už druhý den nás bolela záda.
Viděla jsem ve sportu ty nafukovací matrace, tak se chci zeptat, zda s nimi má někdo zkušenost.
Chceme jet asi na 4-5 dnů.

Ev. poraďte něco jiného (jedeme 2 dospělí a 2 děti).

Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
3.7.17 07:59

My máme. Je to celkem dobrý. Asi je lepší mít každý svoji, dost se přenáší pohyb, ale ne vždycky to prostor dovoluje. Je potřeba ji občas dofouknout. My k tomu máme ten elektronický ventilátor, takže nafukování v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
2398
3.7.17 08:25

My právě asi budeme moct kvůli místu koupit 1matraci pro 3 a manžel bude muset spát na zemi na karimatce.
Viděla jsem, že jsou i pro 2, ale ty do stanu nedáme :-(.
Ten elektronický ventilátor se kupuje zvlášť? Jinak je k tomu klasická pumpa (nebo „žaba“)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
3.7.17 08:36

Ta nafukovací velká matrace je horor, jeden se pohne a pohnou se všichni, podle mě se ten pohyb přenáší více než dost. :? My máme samonafukovací karimatky a :palec:. Mají i příjemný povrch. Teď jsme koupili super v Decathlonu. Tam si můžeš i všechno vyzkoušet. Já bych do těch velkých matrací nešla, budete se navzájem budit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29757
3.7.17 08:39

Dobré jsou samonafukovací karimatky, spí se na tom dobře a dá se pěkně složit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
3.7.17 08:42

Zvolila bych samonafukovací karimatky (ideálně tloušťku kolem 7cm) klasické nafukovací matrace mají i jiná úskalí, když se v noci ochladí tak v nafukovací matraci se vzduch taky ochladí a ráno se vzbudíte jako rampouch, takže pokud se rozhodnete pro nafukovací matraci, počítejte s tím, že na ní přijde ještě izolační vrstva (třeba alumatka) a pak to docela klouže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
3.7.17 08:45

Doporučuju spíš samonafukovací karimatky, protože nejen, že nepřenáší pohyb, ale zároveň mají uvnitř sebe pěnu, tepelnou vrstvu. Tím pádem dobře tepelně izolují i když teplota v noci o něco spadne dolů. Vysoká nafukovací matrace se hodí do teplot kolem 20 stupňů, do stanu moc ne, protože na tom bývá zima - vyhřát ten obrovský prostor pod sebou prostě nejde. Vedle nás v kempu na této vysoké matraci spala rodina, měli třísezonní spacáky a byla jim zima, v noci 6 stupňů (a to byl červenec). My měli spíš letní spacáky (limit 5 stupňů), 3cm samonafukovačky a byli jsme v pohodě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
3.7.17 08:54

Jinak teď jsem těhotná a vybírám 5-6 cm samonafukovací karimatku. Teď máme za pár set Crossroad Lite 3cm ze Sportissima a na dlouhodobé noční spaní na boku kvůli bříšku mi to není pohodlné, možnost střídat se zádama byla lepší, ale to už mi moc nejde (třetí trimestr). Tak upgraduju :) jinak nejsou špatné, obrovský rozdíl oproti obyčejné karimatce
Ideálně jet do Letňan, na výstavě stanů, která je celé léto zdarma, tam mají karimatkové a spacákové ležení, je možnost vyzkoušet si karimatky na terénních nerovnostech, poradit se o vhodném výběru, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
3.7.17 09:09

Nafukovací matrace je super, pokud na ní spí jeden člověk (resp. více matrací dle počtu lidí). Jak psaly ostatní, přenáší se pohyb a je to nepohodlné.
My s kamarádkou pořídily silnější karimatky (asi trojnásobek tloušťky běžné) a na těch se už spí dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.7.17 09:12

Samonafukovací karimatka bude určitě lepší než matrace..koupíš tři - bude to stejný rozměr jako matrace, ale každý bude na své - nebude se přenášet pohyb..případně děti to klidně vydrží i na takových těch látkových karimatkách k vodě - jsou trošku polstrované..bereme je pod stan taky.. ;)

• Citovat
  • Upravit
2398
3.7.17 10:06

Jejda, tak jsem se teď dívala na ceny samonafukovacích karimatek, musím to probrat s manželem. Možná letos koupíme jen dětem a my ještě vydržíme na klasických a další rok dokoupíme další 2:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
3.7.17 10:07

Moc děkuju za postřehy ohledně té nafukovací matrace, bychom si moc nepomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29757
3.7.17 10:14

@danik my to udělali minulý rok obráceně. Koupili jsme si sobě ty nafukovací karimatky, protože jsme měli staré. Přece jenom děti to lépe snáší. Tedy alespoň na nic si nestěžovali. Ale oni mají karimatky novější a větší tloušťku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí