Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Kočárek zatím vybraný nemáme, ale budeme mít „letní“ miminko a v kočárku asi stráví hodně času, jsou rozdíly v matracích? V postýlkách se to hodně řeší, ale u kočárků nic takového uvedeno není. Řešíte to někdo? Přemýšlela jsem o vložné tašce ke sporťáku, o matraci ale nikde není zmínka… Děkuji
No v polských kočárcích jsou matrace dost mizerné, jeto klasický tenký, tvrdý molitan. Proto jsme nechali do našic kíčárků vyrobit matrace z paměťové pěny a s bavlněným pratelným potahem. Tato matrace se dává na tu stávající tvrdou.
https://www.emimino.cz/…arku-575167/
jinak co jsem tak obcházel obchody a díval se na matrace ve značkových kočárcích tak nějaký drahý kočárek měl matraci pohankovou, matrace měla asi 3kg a bylo to jak ležet na pytli s pískem.
@LauraLola my máme německý kočárek a jeden z důvodů, proč jsem ho kupovala (mimo jiných), byla termoregulační matrace v korbičce i ve sporťáku (ve formě vložky), tuším, že z cellpur pěny. Jak se na ní leží, to nevím, do korbičky se bohužel nevejdu, abych si to zkusila
, ale působí na mě velmi příjemně, včetně potahu a je fakt, že syn se na ní přes léto nepotil.
Pokud by u tebou vybraného kočárku byla jen molitanová matrace, koupila bych nějakou lepší.
Ja ji tam nic nedavala:-) Tu vlozku sundavaci v tom me mekkou:-)
Četla jsem někde, že děti do 12 let nemají spát na paměťové pěně, aby nepřišly k růstovým deformacím.
@Agnesita píše: Četla jsem někde, že děti do 12 let nemají spát na paměťové pěně, aby nepřišly k růstovým deformacím.
Já to četla taky ![]()
Mi měli v kočárku jen tu, která byla od výrobce, ale asi se na ní malé spalo dobře, protože v kočáře vydržela spát v kuse i 4 hodiny ![]()
Podle mě stačí prostěradlo a nějaká podložka, to miminko je lehoučké. A teda v jenom dětském obchodě jsem viděla matraci do postýlky a byla tvrdá jako beton, prý je to pro děti v pořádku…no, nevím. Ale měkké a paměťové určitě nee.