Maturitní ročník

5.11.23 19:39

Maturitní ročník

Ahoj,

jsem v posledním ročníku na osmiletém gymplu. Obecně jsme malinká škola, kterou zná jen hrstka, avšak krutou realitu pozná člověk hned, co nastoupí. Učitelé nic neodpustí, ale naučí, nebo spíše donutí se naučit. Nestěžuju si z hlediska výuky - znalosti máme opravdu obrovské, troufnu si říci, že patříme k jednomu z nejnáročnějších osmiletých gymnázií v Praze, avšak poslední dobou se potýkám s menšími problémy.

Po maturitě hodlám jít na medinu. Vyznamenání mám na každém vysvědčení, učit se umím a jsem přírodovědný typ. Organizace času mi taky nedělá problém. Stíhám brigádu, přítele, koníčky občas taky. Rezervu rozhodně mám, nebojím se o psychiku z hlediska učení. Mým problémem ale je, že doslova mě ta škola sere. :lol: Do té septimy to šlo. Občas jsem si zanadávala, ale viděla jsem tam ten cíl. Teď, když jsem tak blízko, tak jsem jen otrávená. Obecně ke škole přistupuju zodpovědně, proto nechci, abych k ní měla až takovou nechuť. Nějak nemám motivaci tam sedět, lidi ve škole jsou takoví echt šprtíci, co nedělají nic jiného, než se učí, avšak tvrdí, že se na to ani nepodívali. Klasika, kterou má ve třídě každý. Takže tam postrádám někoho, kdo by byl na stejné vlně a nějak mě mohl vyslechnout. Přítel se mě snaží pochopit, ale jelikož šel cestou,,Půjdu tam, kde to bude lehký, abych měl titul.”, tak místo podpory se dostaví opak. Doma je to podobně. Oba rodiče vysoká, ale furt mi opakují, že si nemám stěžovat, že na to, že škole věnuju tak,,málo” času, tak mám super výsledky. Spíš mě mrzí, že v okolí není nikdo, kdo by alespoň trošičku chápal tenhle problém, i když to svým způsobem problém není. Vidím neskutečnou motivaci, že tohle je poslední rok a za chvíli mě čeká matura, pak poslední stupeň vzdělání a následně konec se školou, ale jen mi nějak ten 8. rok na škole nesedí a spíš si nedokážu představit, že ještě 6 mesíců budu muset v té škole fungovat denně do 15/16. Rozhodně si nechci stěžovat, mám to za pár, ale jestli spíš se najde někdo, kdo je/byl na tom podobně, popř. co mu v téhle nechuti pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tala20
5.11.23 20:41
@koblinka242 píše:
Mým problémem ale je, že doslova mě ta škola sere. … Nějak nemám motivaci tam sedět …

Tak na medicině budeš mít totéž celých 6 roků, a s ještě větším nasazením. Zamysli se, zda tohle opravdu chceš a zvládneš.

lidi ve škole jsou takoví echt šprtíci, co nedělají nic jiného, než se učí, avšak tvrdí, že se na to ani nepodívali.

Na medicině budou okolo Tebe takoví echt šprtíci, co nedělají nic jiného, než se učí, avšak tvrdí, že se na to ani nepodívali.

si nedokážu představit, že ještě 6 mesíců budu muset v té škole fungovat denně do 15/16.

Nečeká Tě jen těch 6 měsíců, ale k tomu ještě dalších 6 roků. A jak teda chceš studovat tu medicinu, když učení a biflování Tě sεre už dnes? Šest let nebudeš dělat nic jiného.

Přítel se mě snaží pochopit, ale jelikož šel cestou ,,Půjdu tam, kde to bude lehký, abych měl titul.”, tak místo podpory se dostaví opak.

Máš nosánek poněkud nahoru: on bude jen obyčejný, sprostý Ing nebo Mgr, ale z Tebe bude Paní Doktorka. Tak si ten pocit nadřazenosti užij, ale nezapomeň, že ještě nemáš ten diplom v ruce.

Příspěvek upraven 05.11.23 v 21:12

• Citovat
  • Upravit
5242
5.11.23 20:55

Hele, tyhle pocity budes mit i nejpozdeji v zaveru vysoke skoly. Vlastne vsem nam prislo, ze nejhorsi nebyly ty zkousky a seminarky behem studia, ale dotahnout to do cile. V mem okoli na tom pohorelo vicero lidi. Roky studovali, ale v poslednim rocniku to vzdali. Ber to ted jako takovou generalku na to, co te ceka na vysce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.23 21:23
@Tala20 píše:
Máš nosánek poněkud nahoru: on bude jen obyčejný, sprostý Ing nebo Mgr, ale z Tebe bude Paní Doktorka. Tak si ten pocit nadřazenosti užij, ale nezapomeň, že ještě nemáš ten diplom v ruce.

Já vůbec nemluvím o tom, že by mě štval průběh školy - to jsem ostatně i psala. Učím se 8. rokem, takže 6 let je méně a jsem přesvědčená o tom tam jít. Je už navíc stereotypem, že,,šprtíci” jsou na medicíně, ale to teď nebudu rozebírat. Spíš bych se chtěla vyjádřit ohledně mé nafoukanosti. Rozhodně netvrdím, že by přítel byl něco méně. Spíš jsem chtěla poukázat na ten přístup, že v tomhle si nerozumíme. Nebylo tím myšleno nic jiného a opravdu bych si nedovolila toto tvrdit. Klidně si mě považujte za nafoukanou, přeci jen přes zprávy člověka nejlépe poznáte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
5.11.23 21:27

S těma šprtíkama - oni skutečně existují lidi, co se učit nemusí, protože látku chápou na první dobrou. Jsou takoví i mezi doktory a jsou to ti nejlepší. Pak je blbý, že do „šprtíků“ jim nadává holka, co sama už na blbým gymplu musí šprtit třeba i víc jak hodinu denně, aby teda nakonec tu 1-2 dostala… Obdivuhodná píle, to ti nikdo nebere, ale v praxi vždycky exceluje ten lepší, tak abys pak nebyla frustrovaná, z toho, že podle sebe soudíš ostatní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová