Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj jaké máte zkušenosti s barvením hennou? Chtěla bych zkusit světle hnědou, orechová plavá. Vymýva se to, bude se to dát přebarvit „chemickou“ barvou, kdyby se mi to nelíbilo? Nechávám se barvit v kadeřnictví na tmavou blond, ale hrozně mi to vysušuje vlasy a chtěla bych změnu..chytne mi to?
Ahoj,
hennou už se bavím několik let. Ona ani ne tak že by barvila, ale hodně tónuje. Nemůžeš získat světlejší barvu, než máš.
Barvím se neutrální hennou, ale mám zkušenosti i s barevnými hennami. Vlasy jsou opravdu hezčí a lesklejsi, než po barvě.
Většina odstínů chytá do zrzava. I ta plava bude mít asi nazrzly odlesk…zkus to třeba na jednom prameni.
Je to trochu opruz - celá procedura trvá dlouho, ale já jsem s výsledkem spokojená.
Navíc v pravém slova smyslu neodrusta, spíš se jakoby vymyva.
Až si budeš hennu kupovat, kup si jemně mletou, s tou se dobře barví.
Začínala jsem s hennou z dm a byla v pohodě ![]()
Držím palce ![]()
Edit překlepy
Henna zrovna taky vysušuje. Prebarvit chemickou se to hned nedá a na chemickou barvu se to taky nemůže používat, má tam být odstup několik měsíců. Já si barvim vlasy jen hennou několik let, ale používám čistou, ta je do zrzava.
Obarví nějaká hena i tak, aby tam nebyl zrzavý odstín, podtón? Protože to mi zrovna nesluší..
Zdravím holky,
mám dilema, co se HENNY týká. Jsem přírodní plavá blond spíše do myšší. Hodně jsem se barvila blond chemii, takže jsem teď na hnědo. Ta hnědá mi docela i sedne a cítím se v ni dobře, ale moje jemný vlasy by si klidně zasloužili něco lepšího. Dlouho to zvažuji dat si na vlasy hennu- koukala jsem jak na obyčejnou, tak na i na značku voono. Chtěla jsme se zeptat zda má někdo zkušenosti barvit světle vlasy obarvené na hnědo? Jak to chyta? Jak pak chyta přírodní odrost? A jak chemická barva? Moc dekuju za rady. Hezky den! ![]()
Já mám taky takovou nevýraznou. V létě se to šisuje do lehce blond, v zimě myšina. Taky mám jemné vlasy…
Barvím teď egyptskou hennou Five fives neutrální. Mají víc druhů, je důležité, aby byla jemně mletá, jinak to na vlasech nedrží.
Začínala jsem hennou z dm, tam máš návod, rukavice a chytá dobře a můžeš si vybrat odstín.
Všechny barví trochu do zrzava, neutrální do zrzavo hněda. Nebo mně to tak aspoň chytá…
Obarvila jsem to normálně na chemickou barvu a nic se nestalo ![]()
Dobrý je tam dát trochu odstup, ale třeba na Khadi na stránkách máte i vzorníček jak by vlasy vypadali s jakou hennou, případně se jim dá i napsat, já jim psala, když jsem to zkoušela prvně a pomohli mi.
Vlasy jsem barvila na černo dlouho dobu, takže používám tu indigo od nich- černo modrá. Ale je dobré ty vlasy vyčistit a nepoužívat parabeny, silikony a podobné v ostatních kosmetice na vlasy, jelikož to potom působí i na tu hennu samotnou a může například špatně chytat, mít jinou barvu atd. ![]()
@Molu píše:
Obarví nějaká hena i tak, aby tam nebyl zrzavý odstín, podtón? Protože to mi zrovna nesluší..
Zkoušela jsem různé, zrzavé sice nebyly ale teplý podtón byl vždy. Zvlášť po delším čase.