Barvení hennou - zkušenosti

380
5.11.23 15:09

Barvení hennou - zkušenosti

Ahoj jaké máte zkušenosti s barvením hennou? Chtěla bych zkusit světle hnědou, orechová plavá. Vymýva se to, bude se to dát přebarvit „chemickou“ barvou, kdyby se mi to nelíbilo? Nechávám se barvit v kadeřnictví na tmavou blond, ale hrozně mi to vysušuje vlasy a chtěla bych změnu..chytne mi to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1305
5.11.23 16:09

Ahoj,
hennou už se bavím několik let. Ona ani ne tak že by barvila, ale hodně tónuje. Nemůžeš získat světlejší barvu, než máš.
Barvím se neutrální hennou, ale mám zkušenosti i s barevnými hennami. Vlasy jsou opravdu hezčí a lesklejsi, než po barvě.
Většina odstínů chytá do zrzava. I ta plava bude mít asi nazrzly odlesk…zkus to třeba na jednom prameni.
Je to trochu opruz - celá procedura trvá dlouho, ale já jsem s výsledkem spokojená.
Navíc v pravém slova smyslu neodrusta, spíš se jakoby vymyva.
Až si budeš hennu kupovat, kup si jemně mletou, s tou se dobře barví.
Začínala jsem s hennou z dm a byla v pohodě :)
Držím palce :palec:

Edit překlepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.11.23 16:11

Henna zrovna taky vysušuje. Prebarvit chemickou se to hned nedá a na chemickou barvu se to taky nemůže používat, má tam být odstup několik měsíců. Já si barvim vlasy jen hennou několik let, ale používám čistou, ta je do zrzava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
5.11.23 21:50

Obarví nějaká hena i tak, aby tam nebyl zrzavý odstín, podtón? Protože to mi zrovna nesluší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.23 06:30

Zdravím holky,
:andel: mám dilema, co se HENNY týká. Jsem přírodní plavá blond spíše do myšší. Hodně jsem se barvila blond chemii, takže jsem teď na hnědo. Ta hnědá mi docela i sedne a cítím se v ni dobře, ale moje jemný vlasy by si klidně zasloužili něco lepšího. Dlouho to zvažuji dat si na vlasy hennu- koukala jsem jak na obyčejnou, tak na i na značku voono. Chtěla jsme se zeptat zda má někdo zkušenosti barvit světle vlasy obarvené na hnědo? Jak to chyta? Jak pak chyta přírodní odrost? A jak chemická barva? Moc dekuju za rady. Hezky den! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.11.23 08:22

Já mám taky takovou nevýraznou. V létě se to šisuje do lehce blond, v zimě myšina. Taky mám jemné vlasy…
Barvím teď egyptskou hennou Five fives neutrální. Mají víc druhů, je důležité, aby byla jemně mletá, jinak to na vlasech nedrží.
Začínala jsem hennou z dm, tam máš návod, rukavice a chytá dobře a můžeš si vybrat odstín.
Všechny barví trochu do zrzava, neutrální do zrzavo hněda. Nebo mně to tak aspoň chytá…
Obarvila jsem to normálně na chemickou barvu a nic se nestalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sanny.kolar
13.11.23 10:03

Dobrý je tam dát trochu odstup, ale třeba na Khadi na stránkách máte i vzorníček jak by vlasy vypadali s jakou hennou, případně se jim dá i napsat, já jim psala, když jsem to zkoušela prvně a pomohli mi. :) Vlasy jsem barvila na černo dlouho dobu, takže používám tu indigo od nich- černo modrá. Ale je dobré ty vlasy vyčistit a nepoužívat parabeny, silikony a podobné v ostatních kosmetice na vlasy, jelikož to potom působí i na tu hennu samotnou a může například špatně chytat, mít jinou barvu atd. :)

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
13.11.23 10:06
@Molu píše:
Obarví nějaká hena i tak, aby tam nebyl zrzavý odstín, podtón? Protože to mi zrovna nesluší..

Zkoušela jsem různé, zrzavé sice nebyly ale teplý podtón byl vždy. Zvlášť po delším čase.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová