Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak bych rád věděl, jestli už se chystáte na pečení vánočního cukroví, kolik budete dělat druhů a nezdá se Vám, že to zase uteklo jako blázen, ten rok 23? ![]()
@Rotha píše:
Tak bych rád věděl, jestli už se chystáte na pečení vánočního cukroví, kolik budete dělat druhů a nezdá se Vám, že to zase uteklo jako blázen, ten rok 23?
Neepecu nic, dostavam.. A pece se az v prosinci.
Žádný shon. Jako vždy si na to uděláme o víkendech čas. Péct budeme určitě. To je naše tradice oblíbená (perníky, vanilkové rohlíčky, pracny, išelské a linecké, banánky).
Ty suché druhy a linecké budeme dělat, ať jsou hotové od začátku prosince. Našim dětem se líbí, když si můžou trochu cukroví přibalit ke svačině. A máme rádi, když máme během prosince pro návštěvu něco na stůl. Plněné budeme dělat pak jen išelské, banánky, kterých je třeba víc. Jinak jsem od cukrářky objednala. Ona má v krabičce v kile nějakých 20 druhů. A dělá mini cukroví. To je degustační vzorek (2-3 kousky od každého). To doma neudělám degustační vzorky od všeho. Objednala jsem tedy 2 kg. Něco upečeme.
U nás jsou totiž všichni na plněné cukroví. I děcka jdou po krémovém. To suché je zajímá do doby, než bude to lepší cukroví. Takže vždy během prosince jen suché a na Vánoce plněné.
Zacnu pernickama nekdy pristi, prespristi vikend
a pak se uvidi.. od zari chodim do prace po materske, tak se postupne zabihame doma, takze pro me to bude letos opravdu trochu shon ![]()
Uteklo to rychle. Ale cukroví nehrotim. Peču tak 4 druhy, pak dvě nepečené. Vyměňuju s mamkou. Cukroví máme tak od čtvrté adventní neděle a jíme ho. Ne že je na stole až po štědrovečerní večeři. My pak moc nejsme doma a na nový rok už nikdo cukroví nechce.
Letos z toho mám vichr, nastoupila jsem po dvou dětech do práce, tak to bude mín casu. Ale začnu jako každý rok v pulce listopadu, vždy jsem začínala, peču něco i pro prarodiče a tam to vozime začatkem - v pulce prosince, tak abych vše měla. Letos teda to nebudem přehánět, uděláme jen hodně perníčků, to děti milují a věřím, že syn to bude chtít dávat do školy ke svačine, pak linecke, podvodnice, ešusky a kokosky ![]()
Začínám péct až tak dva týdny před Vánocemi, to bezlepkové je měkké hned. Bude tak 4- 5 druhů, perníčky, pracny, florentynky, vanilkové rohlíčky..
Ale dělám toho málo, perníčky z 500 g, ostatní 250 g…jediný, kdo cukroví jí je manžel. Já sladké moc nemusím, syn taky. Toho to baví péct…
V metodice mám i recept na perníky. Když jsem brala kraj Pardubický, tak jsem si ho všimla. Takže ten jejich recept budu letos zkoušet, ať zjistím, jaký je to zázrak.
Zacatkem rijna jsem udelala Christmas cake a postupne ho dokrmuju whiskey. Jinak teda jeste nepeceme nic
behem prvniho tydne v prosinci vetsinou udelame pernicky, at nam do Vanoc poradne zmeknou. Vsechno ostatni delame az ve chvili, kdy maji deti prazdniny, a letos jim budou zacinat driv nez minuly rok, takze bude spousta casu.
Delame toho docela dost, krome pernicku jeste linecke, vanilkove rohlicky, kokosky, vosi hnizda, ruzne susenky, fudge, pinwheel biscuits, peppermint swirls, plus vanocku aspon jednou
a babicka nam udela shortbread a pudding, to mam bez prace ![]()
My taky zatím nepečeme. Ale dostala jsem dnes náladičku
. Takže se vytáhlo zimní/Vánoční povlečení
. Od ledna na něj nikdo ve skříni nesáhnul. Takže teď je v pračce, pak se dá do sušičky a odpoledne bude na všech postelích. A musíme sehnat zimní prostírání na stůl.
@Rotha píše:
Tak bych rád věděl, jestli už se chystáte na pečení vánočního cukroví, kolik budete dělat druhů a nezdá se Vám, že to zase uteklo jako blázen, ten rok 23?[/citac @Rotha
Zase jako blazen, ano..si jako blazen
@Rotha píše:
Tak bych rád věděl, jestli už se chystáte na pečení vánočního cukroví, kolik budete dělat druhů a nezdá se Vám, že to zase uteklo jako blázen, ten rok 23?
Já třeba cukroví nemám ráda, ani děti. No jo, jsme šíleně rozmazlení a rozmlsaný
Pro nás jsou to takový sušenky ke kafi. Jednou dvakrát dobrý, ale jíst to dva měsíce, to by mě asi trefilo. Nám to cpou ze všech stran příbuzní, takže máme dělat sníst i to. Moje máma teda dělá nádherné cukroví jak z prvotřídní cukrárny, krásně zdobené a navíc i z másla atd. Takže to si i párkrát ráda dám a stačilo ![]()
Normálně s dětma peču jen perníčky, aby si něco vykrájeli a vonělo to doma Vánocema, ale letos jsem objednala barevně zdobené, jen cca deset kusů na Štědrý den jako dezert. Zlobí nám totiž trouba, takže kdyby to s ní nevyšlo, máme nějaký perník jistý
Zas bez perníku si Vánoce nedovedu představit, i kdyby jen na ozdobu.
@alynch kdy vám začínají prázdniny? My jsme ve škole až do pátku 22.12.