Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, musela jsem kvůli zdravotním problémům zažít několik odběrů krve, a na místě vpichu se mi po čase objevilo znaménko, mírně vyčuhuje, je malé, nevypadá špatně, jeho velikost ani barva se nemění avšak nevím jestli je běžné, že se po takovém něčem udělá znaménko
S věkem znaménka přibývají, stejně tak se mohou objevovat drobné hemagiomy.
@PETRAKIM Tak to ano, ale zase žádné nové jsem já nenašla až po tomhle, nevím jestli je to běžné, i když se velikost nemění tak se bojím
@spapejrohlik píše:
@PETRAKIM Tak to ano, ale zase žádné nové jsem já nenašla až po tomhle, nevím jestli je to běžné, i když se velikost nemění tak se bojím
Já byla pár měsíců zpět na fotofinderu s dermatoskopem právě preventivně, protože některá znaménka mi prostě se věkem lehce zvětšila, nějaká přibyla, a nic. Všechny v pořádku, doktorka zahjasala, že po dlouhé době vidí někoho bledého, s minimem znamének, žádné veliké, že je radost takové lidi vyšetřovat. Běžte na placený dermatoskop, pojišťovny často proplácí část vysetreni, vzp určitě letos. Obvodní toho moc nepoznaji a zadanku možná ani kvůli novému malému znaménku kdesi v ohybu ruky nedají.
Pokud si něčím nejsi jistá, běž na kontrolu na kožní. my chodíme jednou do roka celá rodina vč. dětí nechat jednou ročně zkouknout znaménka.
Přijde mi teda zvláštní, že by odběry krve prováděli pokaždé přesně z toho samého místa, mně se stejně trefí (nebo si dávají pozor) pokaždé o pár mm vedle. Ale jinak se mi na jednom místě na těle udělal takový vystouplý útvar, kožařka to pojmenovala, že se to občas objeví právě v místech nějakého velkého podráždění.