Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsme s přítelem 3 měsíce a oba jsme tak nějak usoudili, že je čas představit se navzájem doma u svých rodičů. On má rodinu dost daleko, takže ještě nebyla příležitost, ale na vánoce mě pozval k nim, že by si přál, abych tam byla. Takže jsem automaticky navrhla, ať přijde i on, a že nejprve oslavíme vánoce s mojí rodinou a následně u nich. Jelikož ale naši nebydlí tak daleko jako jeho rodiče a představit ho doma můžu v podstatě kdykoliv, přemýšlím, zda čekat až na ty vánoce nebo ho představit už dříve. Přecejen je to větší událost, bude trochu shon… ale zase je to super příležitost.
edit: Já ani on u svých rodičů už nebydlíme a táhne nám na 30. Naši jsou z případného setkání rádi a sami se těší ![]()
Co myslíte? ![]()
Příspěvek upraven 04.11.23 v 14:36
@kitenovaa píše:
Ahoj, jsme s přítelem 3 měsíce a oba jsme tak nějak usoudili, že je čas představit se navzájem doma u svých rodičů. On má rodinu dost daleko, takže ještě nebyla příležitost, ale na vánoce mě pozval k nim, že by si přál, abych tam byla. Takže jsem automaticky navrhla, ať přijde i on, a že nejprve oslavíme vánoce s mojí rodinou a následně u nich. Jelikož ale naši nebydlí tak daleko jako jeho rodiče a představit ho doma můžu v podstatě kdykoliv, přemýšlím, zda čekat až na ty vánoce nebo ho představit už dříve. Přecejen je to větší událost, bude trochu shon… ale zase je to super příležitost. Co myslíte?
Klidne bych ho predstavila uz driv a na Vanoce uz tam nebudou ty rozpaky..
Po 3 měsících a na Vánoce? Být rodiči, tak si budu říkat, že nám ještě oznámíte, že jste v tom.
Kolik vám je let? Já bych z toho po tak krátké době nedělala drama, vždyť se prakticky neznáte.
@Anonymní píše:
Po 3 měsících a na Vánoce? Být rodiči, tak si budu říkat, že nám ještě oznámíte, že jste v tom.Kolik vám je let? Já bych z toho po tak krátké době nedělala drama, vždyť se prakticky neznáte.
To neměl být anonym.
Překlikla jsem se.
Urcite driv. Vanoce nejsou uplne vhodna udalost na predstavovani pritele.
To nesnasim. Vanoce ve stresu. Predstavte se jindy, nez na Vanoce, oba.
@kitenovaa píše:
Ahoj, jsme s přítelem 3 měsíce a oba jsme tak nějak usoudili, že je čas představit se navzájem doma u svých rodičů. On má rodinu dost daleko, takže ještě nebyla příležitost, ale na vánoce mě pozval k nim, že by si přál, abych tam byla. Takže jsem automaticky navrhla, ať přijde i on, a že nejprve oslavíme vánoce s mojí rodinou a následně u nich. Jelikož ale naši nebydlí tak daleko jako jeho rodiče a představit ho doma můžu v podstatě kdykoliv, přemýšlím, zda čekat až na ty vánoce nebo ho představit už dříve. Přecejen je to větší událost, bude trochu shon… ale zase je to super příležitost. Co myslíte?
Po trech mesicich slavit vanoce spolu s rodinou?
Za me pitomost.
Ani jako rodic bych o to nestala
Ne, fakt ne. Měj soudnost a zeptej se mamky co ona na to. Ještě by mohl u vás přespat, ne? ![]()
3 mesice je nic!
Souhlasím s babou. Vánoce jsou rodinná záležitost. Oslavila bych je v klidu se svou rodinou a tříměsíční známost bych poslala za tou jeho. Příští Vánoce, pokud vám známost vydrží, už budete žít spolu a mít svátky svoje. Nevím, jestli si umíš představit, co dá všechno kolem těch svátků práce. A do toho cizí člověk na návštěvu. Fakt teda, tohle za mě určitě ne. Představit známost lze kdykoliv.
Já představovala v 19 po třech měsících, ale protože jsme jeli na týden pod stan, tak aby rodiče viděli s kým. K manželovi jsem jela asi po 5 měsících mimo Vánoce. Rodiče se poznali až po víc jak 10 letech a vůbec mi to nevadi
mám dojem, ze manžel byl taky u našich ten první rok a pak jsme jeli k jeho rodičům na svátky. Když jsme pak bydleli spolu tak Stedry den už byl jen nás a rodiče jsme objeli až pak
@K. Rocánková Já ani on u svých rodičů už nebydlíme a táhne nám na 30. Naši jsou z případného setkání rádi a sami se těší ![]()
@kitenovaa píše:
@K. Rocánková Já ani on u svých rodičů už nebydlíme a táhne nám na 30. Naši jsou z případného setkání rádi a sami se těší
Bezva.
A proc ze si zalozila tu diskuzi? ![]()
@Baba Abych se poradila, zda představit doma přítele už před vánoci, nebo až na štědrý den
Ale zatím mi tu všichni radí, že na představování je ještě obecně brzo, natož na štědrý den ![]()
S ted uz manzelem jsme spolu začali chodit kdyz me bylo 30 a jemu 29, byl začátek září. On bydlel u mámy, ja mimo, ale jezdila jsem domu obcas na vikend. Představila jsem ho asi po 2 měsících na rodinném obede a on me taky zhruba tak. Prvni vanoce jsme trávili 24 kazdy doma, 25 u nas a 26 u nej. Takže pokud bude příležitost, seznamila bych driv, a kdyz si to sedne tak klidně i Vanoce.
Stedry den jsme spolu slavili prvne az rok pote a to uz jsme spolu bydleli a byli zasnoubeni ![]()
@kitenovaa píše:
@K. Rocánková Já ani on u svých rodičů už nebydlíme a táhne nám na 30. Naši jsou z případného setkání rádi a sami se těší
Co na to říct? Gratulky? To jsi měla napsat v úvodu a nikdo by ti tu nepsal ![]()
Ja myslela ze ti je 19