Maturity 1990-1994
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Maturity 1990-1994
Ahoj všem, potřebuji pomoc se statistikou do práce. Děkuji moc.
1.Maturitní předměty na gymnáziu v letech 1990-1994?
2.Byla pro Vás maturita těžká?
3.Měnili byste s dnešními maturanty?
4.Jste pro státní maturity?
Díky za odpovědi. Irča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Přítel maturoval na gymplu o 4 roky dýl. Nevadí?
Maturoval z matiky - spočítal veškeré příklady správně, byl jedničkář a přesto mu dali 2.
A to nebyli příklady jak ze sedmé třídy, které jsou u maturity dnes. Tím chci poukázat na „náročnost“ dnešních maturit.
Dále z angličtiny, češtiny a zeměpisu.
Byl by pro těžší maturity. Často nadává, jak dnešní děti nic neumí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda maturovala později, ale ještě za starého režimu maturit..
s dnešníma studentama bych rozhodně neměnila a už se děsím co vymyslí politici příště.
pro státní maturity nejsem.
- Citovat
- Upravit
Obávám se, že sem chodí mladší ročníky. Musí to být nutně tyto roky? Nestačilo by, kdyby to vyplnili lidé, kteří maturovali po staru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mi utekl druhý bod.
Těžká pro něj nebyla. Byl jedničkář a škola mu šla. Ale pro dnešní děti by byla, protože se neučí tak rozsáhle, jako tenkrát, nebo jako tenkrát na jeho škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. Čeština, němčina, biologie, zeměpis.
2. Všechno za 1, takze asi az tak moc ne, ale je to davno (94)
3. Tak věk bych brala:-). Moc nechapu, co chces vedet…
4. Spise ano
promin chyby pisdu s miminem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já patřím k těm starším ročníkům zde ![]()
1. ČJ, francoužština, ruština, dějepis (humanitní větev), ostatní měli matematiku, biologii, němčinu, angličtinu a myslím, že pár i latinu a deskriptivní geometrii
2. ano z psychického hlediska, hrozně jsem se bála
3. nevím, moc se o dnešní maturity nezajímám
4. ano
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. CJ, AJ, zemepis, obcanka (r. 93)
2. slo to
3. ne
4. ne
Anketa ma teda zatim fakt vypovidaci hodnotu ![]()
Navic u bodu 4. zalezi dost na duvodu, proc jsem proti. Bod cislo 2. je uplne nanic, protoze to jestli byla maturita tezka nebo lehka, zaviselo hodne na zkousejicim.
Nekdo to daval v podstate zadarmo a jeste napovidal, nekdo rad dotycnyho vykoupal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za odpovědi všem. Nemusí to být nutně tento ročník, ale nejlépe. Hlavně, aby to byly staré maturity. Děkuji moc!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@olga1975 Věk by brala asi každá
,ale jde spíš o ty maturity. Státní či po staru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymně proto, že nemusí všichni znát můj věk:
1.Maturitní předměty na gymnáziu v letech 1990–1994?
všichni čeština + cizí jazyk + 2 předměty podle vlastního výběru
Já maturovala ČJ, němčina, zeměpis, občanka - sice se to tak jmenovalo, ale byla to psychologie a filozofie dohromady
2.Byla pro Vás maturita těžká?
Maturity na gymnáziu těžké byly a kdo ji měl, měl opravdu prestižní školu. Učila jsem se dobře a měla jsem ze zkoušek dost nervy, ale protože jsem to uměla a dost se učila, zpětně hodnotím, že tak těžká nebyla. Ale rozhodně nelze říct, že maturita na gymplu byla lehká - to je nesmysl.
3.Měnili byste s dnešními maturanty?
Neměnila bych s nimi maturitu - přijde mi nepřehledná, zbytečně složitá a hlavně lehká. Cvičně jsem si ji 2× zkoušela a i po tolika letech jsem ji napsala levou zadní na dost procent.
Rozhodně bych ale měnila vzhledem k tomu, jaké možnosti mají dnešní maturanti dnes. To za nás nebylo a to jim opravdu závidím.
4.Jste pro státní maturity?
Nejsem pro státní maturity - je to dle mého blbost. Jediné, co jim nemůžu upřít je to, že st. mat. alespoň trošičku odstranily dávačky na nástavbách. Dneska studuje spousta lidí, kteří byli schopni se pouze vyučit a najednou na nástavbách nezvládají maturity - což před zavedením státních mat. nebylo, protože prakticky maturitu dostali za nulové znalosti. I když, co si budeme povídat, stačí udělat státní maturitu za minimum procent a zbytek opět dostanou od školy. ![]()
- Citovat
- Upravit
@smurfka píše:
po staru..každá škola učí jinak, nemužou se lidi z gymplu srovnávat s učnákem nebo tak..takže to je postavené na hlavu..
To sice jo. Ale když se na pozici budou hlásit dva maturanti, jeden z gymplu, druhý z nástavby po učňáku, není nefér, že dosáhli stejného cíle za jinak těžkých podmínek?
Já jsem ten případ z nástavby, takže bych měla hájit individuální maturitu, ale takhle si jsou všichni rovni a nikdo nemůže říct, že jeho maturita byla lehčí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maturovala jsem v roce 1996
1. Cestina, anglictina, biologie, chemie
2. Spis nervozita, nez ze by to bylo tezke
3. Ne
4. O statnich maturitach toho moc nevim, jak je cely problem prezentovan v mediich, tak to na me pusobi dost zmatene, ale jnak si myslim, ze princip jednotnych zkousek neni spatny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elilen píše:
To sice jo. Ale když se na pozici budou hlásit dva maturanti, jeden z gymplu, druhý z nástavby po učňáku, není nefér, že dosáhli stejného cíle za jinak těžkých podmínek?
Já jsem ten případ z nástavby, takže bych měla hájit individuální maturitu, ale takhle si jsou všichni rovni a nikdo nemůže říct, že jeho maturita byla lehčí.
ne není to nefér..záleží snad na personalistovi komu dá přednost..myslím že ti co se dneska učí řemeslo mají mít tyto znalosti a z nich dělat zkoušky..Tupí být nemusí ale taky nemusí kvuli tomu maturovat z buh ví čeho, co stejně nebudou pro řemeslo potřebovat. POkud se samozřejmě rozhodnou pracovat v něčem jiném je to pak na nich jak své znalosti doplní.. ![]()
- Citovat
- Upravit