Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky a zlatíčka, je tu některá, která vozí své mimi v kočárku Maxi Cosi Mura 4? Mám půlroční Eličku a ta se už do korby nevejde, tak uvažujeme o nějakém sportovním. Vybrat kočárek je fakt složité ![]()
V Rakousku je teď akce - za pár euro tam prodávají k tomuto kočíku i autosedačku Maxi Cosi CabrioFix a hlubokou korbu Dreamy. Zbyla by nám tudíž eventuelně na další mimi. Prosím o Vaše zkušenosti. Díky. ![]()
Máte zkušenost s Maxi-Cosi Mura?
Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi Muraahojky neřekla by jsi mi prosím kde to prodávají? já mám taky muru ale 3, a zrovna kupuji korbičku
Ahoj, já mám Muru 3 a absolutní spokojenost. Korba je sice oproti ostatním kočárům velká, ale vzhledem k tomu, že má mé prtě v necelých 5 měsících 8 kg a je dlouhý jak týden před výplatou, tak se obávám, že se tam už moc dlouho nevejde. Přesto tam má ještě několik cm rezervu a má ho moc rád. Spí v něm 2-4 hodiny kolem oběda.
Jinak co se týče vlastností, je super. Teď se mi bohužel rozbila blokace aretace předníhio dvojkola, půjde na opravu, ale to se může stát u každého kočárku.
Je třeba zvážit, na co ho chceš. Já ho používám hodně do terénu (ale i ve městě) a velká kola jsou nesmírnou výhodou. Když říkám do terénu, tak myslím opravdový terén a všude bez větších problémů. Na druhou stranu oproti jiným sporťákům trochu více váží. To mi nevadí, protože ta váha je vykompenzována vynikajícími jízdními vlastnostmi.
Právě teď si kupuji ještě golfky (do úplného lehu), abych je měla na rychlé pojížďky. Ale Mury se nevzdám, od července budeme sedlat sporťák. ![]()
Tak hodně štěstí při výběru.
Přimlouvala bych se dát sem odkaz, kde lze Muru v akci koupit i pro jiné maminy. Určitě to ocení. ![]()
jo aha já myslela že už máš muru a chceš jiný, bylo mi to divné protože se mi právě zdá že mura má tu korbu velkou, jinak klady už byly vyjmenovány, mezi zápory určitě patří že je to kočát celkem těžký, ale je to jen o zvyku, ale do kopce ted v tech vedrech se docela spotím, v kočárku dítě, v košíku nákup, jinak je to kočárek úžasný, velice pohodlný, do auta se složí jako nic, moje klárka ještě nesedí takže dávam do lehu, a ta stříška je docela krátká takže musím ještě dávat plínku aby na ní nesvítilo sluníčko
ještě jsem přemýšlela nad tím, až bude zima a všude sních s tou trojkolkou mi to půjde asi hůč, protože má dvě kolečka vedle sebe což je docela široká stopa, a ta 4 kolka pojede určitě líp
Holky, je to v jednom kamenném obchodu. Tchán pracuje na hranicích a občas zajede do Linze, kde objevil, že při koupi sportovní Mury 4 k němu prodají za pakatel korbu a vejco. Nemají internetový obchod, ale kdo by měl zájem a do Linze jezdí, předám adresu. Akci mají do konce června.
lilida píše:
Holky, je to v jednom kamenném obchodu. Tchán pracuje na hranicích a občas zajede do Linze, kde objevil, že při koupi sportovní Mury 4 k němu prodají za pakatel korbu a vejco. Nemají internetový obchod, ale kdo by měl zájem a do Linze jezdí, předám adresu. Akci mají do konce června.
jo ták, já bych právě potřebovala jen tu korbu
Zdravím maminky, taky uvažuju o koupi sporťáku. Ale co mě překvapilo. Někde jsem se dočetla, že sporťák nejde spožit s podvozkem dohromady (třeba do auta). Prý se musí sundat. Je to pravda?
není, složit to jde po směru i v protisměru, videla jsem na vlastní oči v babyparku. ale kočár pak jakoby nedocvakneš.. když složíš zvlášť podvozek, ještě je tam dodatečný pohyb který ho jakoby dosloží o něco víc.. sundat sedák je otázka 20 vteřin.. u nové kolekce je na sedačce přidělaná stříška, u staré byla na konstrukci,..
ale nelíbí se mi u nové ta stříška.. je děsně malá, ano, nemá šusťák vzadu ale místo toho prostě není nic! ne ž eby ji zvětšili. a pak jde hrozně blbě skládat a rozkládat, chce to gryf a obě ruce..
byla jsem tou novou celkem zklamaná ![]()
Ahojky, mám Muru 4 a nevyměnila bych ji za jiný kočár ani náhodou!!! Je prostě nejlepší
Je to nejen krásný kočár, ale taky velmi kvalitní, stabilní, prostě mě nenapadá nic, co bych tomuhle krasavci vytkla
Možná, je jen o něco těžší, takže nedoporučila bych ho jen těm maminkám, které se budou s kočárkem tahat (např. do schodů, do MHD, do šílených kopců, atd). Tak ať vybereš dobře ![]()
Jinak, co se skládání týká:
Právě jsem Maxíka byla složit
Při složení se sedačkou po směru jízdy je složený podvozek asi o 20 cm delší, než kdyby byl složen samostatně. Takže dle mého je to OK, protože zase ušetříš místo v kufru auta se sedačkou
Když jsem to skládala po směru jízdy, tak mi nějak nešla sklopit opěrka zad, takže to sebralo místa mnohem více. Ale jsem takový technický antitalent, takže možná, že to jde, jen mi ne ![]()
Holky děkuju za komentář. Já mám x-landera. Jsem s ním spokojená, ale vadí mi, že nejde otočit, abych na malou viděla a taky jde ztěžka zvedat zádová opěrka. Tak doufám, že tímto rozhodnutím si polepším ![]()
Anomisko, a jakou máš kolekci?
muru jsem fakt milovala, než jsem poprvé viděla 2010 - ta stříška je fakt na zlost. vůbec nejde dát dolů, prodavačka to uměla, ale já to ani nedokázala! prý je to podle nějaký úchylný evropský normy, aby si tam nemohlo dítě strčit prsty!
ten šusťák mi tam nevadil, prootže fungoval a stříška pak byla normální.. teď mi to přišlo fakt málo ![]()
takže za mě - muru 2009! bude levnější a sice trochu těžší, ale bude mít slušnou střechu!!
Natašo, mám kolekci 2009 a myslím, že tahle je ze všech nejpovedenější. Ta stříška u nové kolekce 2010 opravdu stojí za houby, je malá, skládání nepraktické a pracné (už jsme si to jednou psaly
), taky, to, že je údajně o něco lehčí, to jsem taky nepoznala, když jsem to srovnávala v obchodě… Vidím jen jedinou výhodu v kolekci 2010, a to, že je stříška připevněná k sedačce, nikoli k podvozku. Ale myslím, že je to o zvyku, protože mi už to vlastně ani nevadí ![]()
Anomisko, vidíš, jsem sklerotik ![]()
taky si myslím, že 2009 je nejlepší
2008 byla první, a tahle se jim faakt nepovedla.. rozdíl ve váze jsem taky nezaznamenala, to kilo fakt nepoznáš..