Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hezký den všem, nemohu se rozhodnout mezi autosedačkou MC Pearl a Romer Safefix plus.
Rozhodující by bylo jestli se dá Pearl nacvaknout na starší izofix. základnu kterou máme doma, netušíte jetli to jde?? Díky Lenka
Osobne bych volila romera, meli jsme ze zacatku maxi cosi, ale mela jen dve polohy na popruhy na ramenou, coz je opravdu malo, ve 4m uz mel zacatek popruhu niz nez rameno. Take se mu tam bimbala hlavicka, romer ma podhlavnicek a hlava v nem diteti nepada, ani kdyz usne.
Takze jsme u toho romera nakonec stejne skoncili.
Myslím, že ne, uchycuje se na Familyfix. Ale můžeš to zkontrolovat tady , jestli je to totéž
čičinka píše:
Osobne bych volila romera, meli jsme ze zacatku maxi cosi, ale mela jen dve polohy na popruhy na ramenou, coz je opravdu malo, ve 4m uz mel zacatek popruhu niz nez rameno. Take se mu tam bimbala hlavicka, romer ma podhlavnicek a hlava v nem diteti nepada, ani kdyz usne.
Takze jsme u toho romera nakonec stejne skoncili.
jenže lenik se ptá na sedačky, které jsou z kategorie 9-18 kg.
Leniku - tou starší základnou myslíš základnu od starší verze Pearlu , nebo základnu od předchozího vajíčka Maxi Cosi?
MC Pearl má základnu FamilyFix. Na jinou základnu nejde nasadit. Základna family fix je poměrně nová, je to společná základna pro vajíčko a pak následně pro sedačku 9-12. Dříve se na vajíčko používala jiná základna - Easybase. A tato základna se na Pearl nedá použít.
Ano Nozu, myslím easybase, kterou máme na vajíčku.
Nevím, kterou vzít, kvalitní jsou asi obě. Manžel chce MC, já Romera. Obě se dají polohovat. Mají opěrku hlavy,
U MC se mi líbí že se dá odcvaknout a odnést domů bez základy, což bych určitě využila.
Tak a jsem tam kde jsem byla … ![]()
omlouvam se za zkrat na vedeni, nejak jsem myslela, ze je pearl vajicko, ted mi doslo, ze je to dalsi stupen sedacky
![]()
MC Pearl jde nacvaknout pouze na novou základnu Family fix, na starší základny to nejde, a navíc nejde ani připoutat klasickým pásem, takže je pouze na isofix společně s Familyfix, to ta Römer Safefix plus jde na isofix i na klasický pás a vyjde levněji
a pokud máte Easybase, ta byla pod vajíčko na pásy, ta nejde použít pod Perl, a nepočítejte s tím, že byste Pearl vycvakli a nosili domů, má nějakých 9 kg , tak to by se pronesla, to už není jako vajíčko
Děkuji,
vajíčko máme na isofix, nevím jak se ta základna jmenuje, mysla jsem že easybase.
Vycvakávání na Pearlu bych využila, vozím psa na cvičák, který je připoutaný na zadnim sedadle, tak by mi lozila po sedačce, a nemusela bych se tahat s celým celkem, který bude ještě těžší.
Díky
pearl jde pouze na family fix, to je ta nová základna a pak nejde připoutat jen pásem, v případě potřeby… což se někdy může hodit…
no, sedačku vynadaváme z auta co nejméně, má přes 13kg (safefix), .. těžší než náš kočár
max. jí můžeš dát do kufru, nebo na ní nandavat nejakou levou pláštěnku, jako kryt, když povezeš psa..
já jsem taky příznivce MC, ještě mají priorifix, plus bych koupila originální podhlavníček.. dneska bych tak volila..
tak pokud jste měli vajíčko na isofix tak to byla Easyfix, ale na tu Pearl stejně nejde, museli byste koupit tu novou FamilyFix
no a stejně pokud vozíte psa, tak bych tam nenechával ani tu základnu, nejen že by se o ten mechanizmus základny mohl zranit- přeci jen jsou tam kovoé úchyty, do kterých se nacvakává sedačky, ale mohly by s jeho váhou( pokud je to nějaký větší pes) i tu základnu poškodit, takže při převážení psa je nutné vyndat celou sedačku, i se základnou, a Safeix váží 13,5 kg, Perl se základnou Familyfix dogromady 14kg, Priori fix 14,6kg, takže to vyjde pokaždé na stejno
Ahoj, chtela jsem se zeptat k teto autosedacce. Pomalu zaciname resit jakou po vajicku… videla jsem na ulici kocarek od Maxi Cosi co vypadal jako by na nem sedela autosedacka… nevim zda tak vypada MC sportacek ale vypadalo to vazne jak s tou autosedackou. Jelikoz my budeme asi kupovat Pearl… mate nekdo zkusenost s tim ze by se dala dat i na nejaky podvozek jako tomu bylo u vajicka? Diky
Prosím nelze mi vyndat z auta nevíte kdy by mohla být chyba??? (ani sedačka ani familyfix)
![]()