Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, prosím máte někdo zkušenosti se sedačkami Priori XP a SPS? Pořád váhám, který typ mám koupit, XP jsou sice lepší v tom, že mají tu přítlačnou lištu a lepší nastavení pásů, ale zase je o hodně těžší, SPS se mi zdá zase o něco širší, je ale levnější a myslím že připoutání bez té lišty jen pásem musí být taky dostatečně pevné. A jak je to s potahy, co se týče materiálu, z obrázku se to dá těžko poznat. Připadá mi ale, že u SPS je ten potah pevnější. Konkrétně se rozhoduji mezi XP Blue print a SPS Indigo.
Ahoj,
my máme XP, kamarádka má SPS,takže ti zkusím napsat svoje postřehy ![]()
Určitě není SPS širší, měli jsme holky na zadních sedačkách a jsou naprosto stejný. Vypadají v podstatě stejně, jen XP je maličko robustnější, díky systému přítlačné lišty. Čeho jsem si všimla, že naše XP jde daleko víc položit, i jsem to u kamarádky zkoušela, asi tam má jen 3 polohy, nevím, ale Sára byla mnohem víc v lehu, ona dost často v sedačce usne, takže pro ní je tohle lepší.
Add potahy. My máme Gipsi a kamarádka má takovou tu vínovo-červenou. My na ní používáme MC froté potah, protože ho dost často peru, Sára ráda v autě jí
a i je jí to pohodlnější, že se v tom nepotí. Teď jsem ho zase svlíkala a říkali jsme si s manželem, že ta sedačka je jako nová. No a druhá věc toho potahu, že české ručičky jsou nenechavé a míň to láká zloděje. Každopádně myslím, že MC má kvalitní potahy, takže určitě neuděláte chybu.
No a poradit, jestli SPS nebo XP. Já bych řekla, že je to fakt hodně podobný, jen mě vyhovuje teda víc to, že jde XP víc sklopit, přítlačná lišta je taky fajn, ale i kamarádčina SPS je výborná sedačka ![]()
Máme XP a vzali jsme jí právě kvůli tý přítlačný liště. Prostě další prvek, co dává ještě větší + bezpečnosti… Jinak jsem je nezkoumala, takže rozdíl přesně nevím, jen v tomhle.
Nevím o kolik je levnější, ale zase je to sedačka na dlouho, tak bych radši něco připlatila.
Priori XP oproti SPS má navíc tu přítlačnou lištu, a lepší nastavování pásů, jinak ve velikosti jsou stejné, je to stejný korpus, stejný základ sedačky, oba jmenované potahy jsou si složením podobné a ani jeden z nich není špatný.
S tou lištou je to připoutání o dost pevnější, ona ta lišta nakonec pás,který je již zapnutý navíc dotáhne a o tom to je.
A máte někdo Priorku ve Fabii? Vzadu je docela málo místa, když je přední sedadlo posunuté víc dozadu, jestli to není moc na těsno.
My jí tam máme občas, když jedeme s dědou. Dá se tam dát, akorát to sedadlo právě šoupneme dopředu…