Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, našemu synovi je šest a půl měsíce, je velký 74 cm a váží 9,2 kg a už se ramínkama nevejde do sedačky 0+. Kupujeme mu tedy MC XP, protože je polohovatelná, ale stejmě máme pořád obavu, že je to moc brzy. Nemáte někdo obdobnou zkušenost??
Děti do jednoho roku by měly být proti směru, protože nemají ještě dostatečně pevnou páteř. Pokud se tam opravdu nevejde, tak řešením by byla ta 0 až myslím 18, která může být po i proti směru.
Halka
Sára šla do MC Priori XP v 10 měsících, do vajíčka se taky nevešla, nebo vešla, ale ona byla velká, takže jí tam už nebylo pohodlno a přechod naprosto v pohodě. V 6 a půl měsících mi to přijde fakt brzy
, nemůžete si koupit třeba na čas nějakou použitou větší?
Do větší sedačky 9-18 po vajíčku dítě může jít na 9 kg, což sice má, ale je dobré , bay mělo min. 9 měsíců a samo bez problémů sedělo, to jsou další faktory pro bezpečnost, protože dítě je už v 9-18 nuceno sedět( ta odpočinková poloha u žádné již není taková jako u vajíčka) a hlavně v případě prudkého brždění či nárazu musí udržet hlavičku, což na 6 měsících neníé pro dítě lehké, takže pokud to jde počkat, nebo si půjčit větší vajíčko, či jinou protisměrnou sedačku.
Ahoj,
my meli docela kratke vajicko, takze obe holky sly do vetsi sedacky cca v 7mi mesicich. Vahove do vetsi jit ani nemohli, takze jsme holt museli poridit sedacku 0-18kg, ktera velikostne odpovida vyssi kategorii, ale lze pripoutat do protismeru. Mladsi dcera v ni jezdi stale (2r 4m), jen uz sedi jak ostatni.
Jelikoz tenhle problem resi vice maminek, nebojim se, ze byste sedacku neprodali dale. Pri nejhorsim v ni zustanete do tri let a pak se koupi vetsi.
Terik
Taky si myslím, že je to dost brzo, do dalšího stupně autosedačky může jít dítě, které samostatně sedí. Já bych to řešila koupí dalšího vajíčka - nějaký širší model. Za sebe vím, že Chicco jsou oproti ostatním dost široké. Z bezpečnostního hlediska čouhající nožičky z vajíčka nevadí, hlavička by neměla přečuhovat ven. Nebojím se, že byste pak vajíčko neprodali.
Martina
Malej šel do sedačky v 9 měsících, až když seděl, byl celkem velký, ale stejně jsem z toho měla blbý pocit…na druhé teď radši koupím větší vajíčko, co vydrží co nejdýl…
Možná bych na třeba na tři měsíce aspoň od někoho půjčila vajíčko a pak dala do MC…