Změna autosedačky v 7 měsících

2
5.9.08 11:50

Změna autosedačky v 7 měsících

Ahoj, našemu synovi je šest a půl měsíce, je velký 74 cm a váží 9,2 kg a už se ramínkama nevejde do sedačky 0+. Kupujeme mu tedy MC XP, protože je polohovatelná, ale stejmě máme pořád obavu, že je to moc brzy. Nemáte někdo obdobnou zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
5.9.08 11:54

Děti do jednoho roku by měly být proti směru, protože nemají ještě dostatečně pevnou páteř. Pokud se tam opravdu nevejde, tak řešením by byla ta 0 až myslím 18, která může být po i proti směru.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
5.9.08 11:57

Sára šla do MC Priori XP v 10 měsících, do vajíčka se taky nevešla, nebo vešla, ale ona byla velká, takže jí tam už nebylo pohodlno a přechod naprosto v pohodě. V 6 a půl měsících mi to přijde fakt brzy :( , nemůžete si koupit třeba na čas nějakou použitou větší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.9.08 12:01

Do větší sedačky 9-18 po vajíčku dítě může jít na 9 kg, což sice má, ale je dobré , bay mělo min. 9 měsíců a samo bez problémů sedělo, to jsou další faktory pro bezpečnost, protože dítě je už v 9-18 nuceno sedět( ta odpočinková poloha u žádné již není taková jako u vajíčka) a hlavně v případě prudkého brždění či nárazu musí udržet hlavičku, což na 6 měsících neníé pro dítě lehké, takže pokud to jde počkat, nebo si půjčit větší vajíčko, či jinou protisměrnou sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
5.9.08 12:19

Ahoj,

my meli docela kratke vajicko, takze obe holky sly do vetsi sedacky cca v 7mi mesicich. Vahove do vetsi jit ani nemohli, takze jsme holt museli poridit sedacku 0-18kg, ktera velikostne odpovida vyssi kategorii, ale lze pripoutat do protismeru. Mladsi dcera v ni jezdi stale (2r 4m), jen uz sedi jak ostatni.

Jelikoz tenhle problem resi vice maminek, nebojim se, ze byste sedacku neprodali dale. Pri nejhorsim v ni zustanete do tri let a pak se koupi vetsi.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.9.08 12:24

Taky si myslím, že je to dost brzo, do dalšího stupně autosedačky může jít dítě, které samostatně sedí. Já bych to řešila koupí dalšího vajíčka - nějaký širší model. Za sebe vím, že Chicco jsou oproti ostatním dost široké. Z bezpečnostního hlediska čouhající nožičky z vajíčka nevadí, hlavička by neměla přečuhovat ven. Nebojím se, že byste pak vajíčko neprodali.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
5.9.08 14:02

Malej šel do sedačky v 9 měsících, až když seděl, byl celkem velký, ale stejně jsem z toho měla blbý pocit…na druhé teď radši koupím větší vajíčko, co vydrží co nejdýl…

Možná bych na třeba na tři měsíce aspoň od někoho půjčila vajíčko a pak dala do MC…

• Citovat
  • Upravit
2
5.9.08 18:59

Děkuju!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat