Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nania nemá moc dobré testy bezpečnosti: testy zde: http://www.adac.de/…tze/gtab.asp?…
to ta Britaxka je na tom lepší, a zde by byla za leopší cenu : http://www.autosedacky.estranky.cz/…va-123-ultra
ale stejně pro malé dítě je nejlepší jít nejdříve do sedačky 9-18, a poté do sedačky 15-36 než rovnou na celou dobu sedačku 9-36, ona se 9-36 nedá tolik polohovat pro malé dítě jako 9-18 a potom neroste tolik do výšky jako 15-36, a i v těch bezpečnostních testech vycházejí 9-36 hůře než jednokategorické.
Ahoj všem maminkám! Se sedačkama už nějaké zkušenosti máme, tak se rádi podělíme. Holčičce jsem kupovala
Storchenmuhle Starlight SP 9-36kg a byla jsem s ní natolik spokojena, že jsem ji koupila i chlapečkovi. Jen pozor na označení SP - to znamená že je polohovací. Nyní už vybíráme podsedáčky, taky boj se v těch prknech zorientovat.
Mějte se, a snad rada pomůže.
Ahoj, chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s autosedačkama Nania? Hlavně by mi zajímala BeLine Plus 9 - 36 kg. Nic aktuálního tu o nich teď není a my o ní přemýšlíme, tak prosím o Vaše názory. Nebo nevíte o nějaké jiné levné, ale bezpečné značce? Předem děkuji za odpovědi. ![]()
NANIA BeLine SP autosedačka 9-36 kg
Chtěla jsem se zeptat, nahoře v diskuzi je tato sedačka kritizována ale v testech Adac vyšla vcelku dobře. Lépe než Storchenmühle.
A jaký je rozdíl mezi Ferrari BeLine a NANIA BeLine?
Byla jsem rozhodlá pro Cybex Pallas, ale po vyzkoušení máme krátké pásy v autě. Zkoušela jsem Chico Neptun (taky dobře hodnocené) ale při připoutání v autě mi nepřišla sedačka pevně připoutaná. Britax Evolva byla na tom lépe (ale v testech jsem ji nenašla).
Už z toto výběru mi jde hlava kolem ![]()
Děkuji za vyjádření všech - včetně Steeva
@Edit1 sedačka Nania byla kritizována zde na diskuzi, protože dostala špatné hodnocení v testech, ale musíte se podívat, kdy jsme o ní psali, je to diskuze z roku 2008 a Nania byla v tetech 2006 špatná.
Nyní v testu z roku 2012 už má lepší hodnocení. je to hlavně proto, že v roce 2006 se ještě rozdělávala na podsedák, poté ji upravili a již se nerozdělává, tak má lepší hodnocení.
Sedačku Britax Evolva také nevidíte v testu 2012, protože v něm nebyla, byla v testu 2006. Sedačky se testují jen jednou na začátku své produkce, nebo pokud se technicky změní - to byl případ Nanie, proč je v testech 2006 a pak 2012- změnila se.
Jo a Ferrari Beline a Nania Beline jsou totožné sedačky, jen prodávané pod 2 názvy( a změna v designu potahu) jinak jsou konstrukčně stejné.
Teď tomu nějak nerozumím…
zrovna jsme si pořídili tuto (jezdívám většinou jen do školky a na nákupy… max. 1-2× do roka tak 30km)… http://www.bambino.cz/…kg-Noir-Gris
a má podsedák… ve srovnání, že má průměrnou bezpečnost a velice ucházející cenu, myslela jsem, že jsem udělala dobře…
prosím o názor i steeve…děkuji
@ppetrolejka čemu nerozumíte, je to skoro 6 let dlouhá diskuze o jedné sedačce, za tu dobu se sedačka změnila, kdysi byla rozdělávací na podsedák, tak propadla v testech a nebyla doporučována
nyní nově od roku 2012 se sedačka Nania Beline již nerozdělává na podsedák, zůstává po celou dobu kompletní, takže chrání i hlavu a boky, tak dostala již dobrou známku v testu, proto je celkem dobrá, ohledně bezpečnosti( ohledně pohodlí nic moc, nedá se polohovat, je úzká, ale pokud je to na krátké trasy tak se to dá vydržet)
Takže pokud jsem to správně pochopila tak tahle se dá rozebrat tak je z roku 2006 a nedopadly testy dobře? http://www.bambino.cz/…g-Shadow-Red
@kovama ne nepochopila správně, my se tady bavíme o sedačce Nania Beline SP což je kategorie 9-36 a ten odkaz je na sedačku Nania Befix SP kat.15-36 to je jiná sedačka a tento model Befix nebyl v testech, takže nevíme jak je dobrá
Chtěla bych se zeptat na Autosedačka Nania - Driver Hello Kitty 2014, kategorie 0-18, nikde jsem nenašla testy na tuhle kategorii, pouze na větší. děkuji za odpověď.
Nejradši bych v kategorii 9-18, ale nenašla jsem od nich žádnou.
@aabbcc značka Nania v současné době nedělá nebo do ČR nedováží sedačku v kat. 9-18, prodávají se zde pouze kat. 0-18, 9-36 a 15-36,
takže pokud chcete 9-18 poohlédněte se u jiné značky, je jich na trhu dost
A co řikáte na tu co jsem uváděla v prvním dotazu(Autosedačka Nania - Driver Hello Kitty 2014)?
Ahojda,chci se zeptat,zdali mate nekdo zkusenosti s autosedackou Nania (9-36kg).Nevim,jakou autosedacku pro prcka vybrat.Diky moc predem.Jana