Autosedačka Nania

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1665
3.5.14 11:57

@steeve Zdravim, poprosila bych o nazor @steeve …je rozdil v kvalite autosedacky Nania beline SP a Recaro Young sport 9–36kg? Nekde jsem cetla, ze obe dostaly z bezpecnosti 3*,ale cenove jsou kazda uplne jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.5.14 08:46

@EtaOva ano, obě mají z bezpečnosti 3*, takže přibližně stejně ochrání dítě při nehodě.
Cenový rozdíl je velký, ale je také i vidět na první pohled, když si člověk dá sedačky vedle sebe, ohledně velikosti a pohodlí, Recaro sport je větší, prostornější, pro malé dítě má i zmenšovací vložku, dá se polohovat, je lépe postrovaná, oproti tomu Nanie je chudá příbuzná, je menší, užší, nebá se polohovat, méně polstrovaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
7.5.14 20:24
@steeve píše:
@EtaOva ano, obě mají z bezpečnosti 3*, takže přibližně stejně ochrání dítě při nehodě.
Cenový rozdíl je velký, ale je také i vidět na první pohled, když si člověk dá sedačky vedle sebe, ohledně velikosti a pohodlí, Recaro sport je větší, prostornější, pro malé dítě má i zmenšovací vložku, dá se polohovat, je lépe postrovaná, oproti tomu Nanie je chudá příbuzná, je menší, užší, nebá se polohovat, méně polstrovaná…

Dekuji za odpoved, ale kvalitnejsi nez Romer nebo BeSafe ta Recaro neni, ne? Nam byla vychvalena do nebes, ze pry je lepsi nez ty „komercni“ znacky, kde se plati za znacku, ale mne se tomu nechce moc verit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.5.14 08:09

@EtaOva Recaro Sport je sedačka kat. 9-36, takové modely Römer ani Besafe nedělá, takže se to nedá srovnat, kdo by měl bezpečnější,
ale všeobecně Römer patří k nejbezpečnějším značkám,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
10.5.14 20:52

@steeve ano, pravda…ja jsem se totiz nakonec rozhodla, ze koupim 9-18kg a tu ma Römer i Recaro…cenove jsou zhruba stejne, takze pujdu radsi do jistoty :), dekuji moc za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.14 17:50

@steeve Prosím o radu. Mám 8 měsíčního chlapečka, sám sedí, ale né uplně jistě. Váží 11kg. Jakou sedačku byste mi doporučil? Váhovou kategorii (zvažuji 9-36kg) a značku, prosím. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
13.5.14 18:31

@Martinka004 8 měsíční, co sedí né úplně jistě do sedačky 9-36 nepatří… minimálně měsíc, lépe ještě déle by měl jezdit proti směru, takže pokud se vejde nechat ve vajíčku a jinak by byla lepší 0-18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.5.14 21:05

Protismer do 13 kil ma Britax tuhle.
http://www.eshopbaby.cz/…-crown-blue/

• mame v ni 11 mesicni prerostlou dceru a budeme jeste chvili mit

Naniu mame, je super, ale pro nasi temer ctyrletou dceru!!!Dite pod 18 meisicu si v ni neumim predstavit tedy vubec 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
13.5.14 21:12

@Martinka004 Případně pokud byste chtěli levnou, tak tahle nevypadá špatně http://www.autokelly.cz a do hledání zadat DO 00923AZ sice tedy v testech nebyla, ale provedením vypadá fakt slušně.

Příspěvek upraven 13.05.14 v 21:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.5.14 21:16

..uz vysvetleno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.5.14 07:50

@Martinka004 8 měsíční dítě bych nedal do posměrné sedačky, ještě bych počkal min. do 9 měsíců, a poté bych stejně nešel do 9-36, ale do 9-18, bude pro dítě pohodlnější i bezpečnější, a ze značek: Römer, Maxi-cosi, Besafe, Cybex, Kiddy, Concord, ty patří mezi ty nejlepší co do bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.14 14:10

@steeve Moc děkuji, mrknu na to a vyberu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.14 11:26

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, jakou sedačku pro roční dítě? Píše se tu většinou o kvalitních sedačkách, ale vybrat tu správnou je těžké. Navíc potřebujeme, aby v ní dítě vydrželo jet 5 hodin v autě, takže nějakou pohodlnou ve váhové kategorii 9-18 kilo.
Máte někdo zkušenost? Nebo dobrou radu? Třeba @steeve?
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.9.14 11:39

@alžběta13 zalezi na aute. Mate isofix, oko TT, schranky v podlaze? Kolik muzete investovat?
5 hodin v kuse ti nevydrzi dite pravdepodobne v zadne sedacce pokud nebude spat ;) pocitej urcite s prestavkami na porchazku apod pokud pojedete pres den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
27.9.14 11:46

@alžběta13 Před lety jsme na veletrhu zakoupili dle recenzí BeSafe Izi combi (což je sedačka, kterou lze přimontovat proti směru jízdy nebo i po směru jízdy - dle libosti). Tenkrát vyhrála nad protisměrným typem do Römer King. Römer byl už od pohledu pohodlnější, ovšem (zase od pohledu) nikoli tak bezpečný.
V létě jsme letěli do zahraničí, kde jsme si pronajali auto, takže jsem přes bazary sehnela nejlevnější sedačky, které ještě držely pohromadě (máme dvě děti). Jedna byla no name, druhá Nania. Obě tragédie, alespoň oproti tomu, na co jsem zvyklá z BeSafe - tu přimontuji a sedačka se ani nehne, je všude kolem dítěte (krom ze předu).. To samé, dkyž jsme sedačky nechali v autě na chalupě a vlakem přijeli na chvíli domů - muž půjčil dvě sedačky od kolegů.. Jedna byla Chicco, druhá opět nevím, obě průser..
Po těchto zkušenostech si jsem jistá, že bezpečné sedačky jsou skutečně jen ty, které v testech jednoznačně a bez kompromisů vítězí.. Ta spousta průměrných „dobrých“ sedaček je z mého pohledu hazard se zdravím dětí. Ale to lze pochopit pouze, pokud máš reálné srovnání - pokud vedle sebe do auta navážeš BeSafe a nějakou..
Pohodlí se pak dá zajistit dodatečně různými vložkami a podložkami a hlavně zajištěním zábavy. U nás dlouho fungoval volant na baterky, teď mají kluk angličáky a dcera trubku - prvních pár minut muž šílí z jejího troubení, ale ona rychle usíná, a pak už je tuhoš..
Pětihodinové a delší trasy dáváme pouze s přestávkami na vylítání, jinak by to bylo nerealizovatelné. Nebo se snažíme jezdit přes noc, třeba do Maďarska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí