Mazlíček, který nesmrdí

4903
5.2.24 21:02

Mazlíček, který nesmrdí

Ahoj, poradíte někdo mazlivé malé domácí zvíře do bytu, které není cítit? Dcera by si moc přála mazlíčka (králíčka, křečka apod.), ale já ty zvířecí pachy ala zoologická prostě nedávám :? Existuje nějaké zvíře, které (při správné údržbě) není vůbec cítit? Nebo je to utopie a to zvíře pižmo tam bude vždy a mám raději uvažovat o pořízení venkovní králíkárny? 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
5.2.24 21:06

@vedma007 no, zvíře bude cítit vždy. Každé. Ale třeba kastrovaný králík nauceny na zachudek, který denne vybereš, docela jde. To mi z těhle malých chundelatych věci přišlo nejméně pachové. Křeček i morče mne osobně smrdí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
5.2.24 21:06

Rybičky :mrgreen: ne, my jsme měli křečky, morčata, osmaky a andulky a nemyslím si, že by nějak pachli. Musíš se o to prostě starat, čistit klec často, měnit vodu, nemít je v místnosti, kde spíš. Ani kočky jsem nikdy nijak necítila, a to třeba kamarád má vyloženě kočičí domácnost, ale evidentně je drží v čistotě, jsou tam jen všude chlupy, ale pachy ne. Cítím psy, i ty nejcistotnejsi, tam to prostě zamaskovat nebo zlikvidovat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.2.24 21:10

Sestra žila v bytě a právě do bytu si pořídila Bišonka. Teď má 2,5 roku. Jednak nelíňá. Už jsou teda v domě. Je čistý, voňavý. Takový plyšák živý. On je taková kontesa :mrgreen:. Našlapuje si vznešeně. Jen se teda bojí po incidentu velkých psů. Ale do interiéru a k dětem je bezvadný. Krásný, milý kamarád. Když ho k nám dovezou. Tak si ho kradu vždycky pro sebe, že je takový ňuhňací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42247
5.2.24 21:10

Šneci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
5.2.24 21:12

Činčila nesmrdí. Ale zas se nijak extra nemazli :nevim: je to složák. Možná by ti šneci nebyli až tak blbý napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6017
5.2.24 21:14

Křeček ani osmák cítit nejde, pokud ho udržuješ v čistotě…
Morče a králík taky není žádná katastrofa.
Ale každý vnímá asi pachy jinak. Já třeba poznám, že je v bytě domácí kočka. Mně už smrdí na dálku jen to čisté stelivo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
5.2.24 21:15

Pes :D jako když to budeš čistit každý den, tak nebude cítit nic (pokud to zvíře nebudeš pouštět na volno a nebude ocuravat byt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
5.2.24 21:17

Činčila, akcelot, rybičky, želva vodní a suchozemská, mlok a možná bych ještě na něco přišla. :mrgreen:
Někde jsem četla článek ohledně šneků a nějaké choroby. Ale teď si nejsem jistá co to bylo. Zkusím dohledat. Nerada bych kecala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
5.2.24 21:19

@Ťarbík01 my měli suchozemské želvy a smrdely teda slušně :mrgreen: to bylo jak v zoo v pavilonu plazů. Ono bude smrdet všechno, i ty rybičky, pokud se tomu nebudou poradne věnovat a čistit to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
5.2.24 21:20

@vedma007 tak tady je ten článek.
Je to ale o afrických šnečích a zánětu mozkových blan.
 https://www.novinky.cz/…dci-40450569

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4903
5.2.24 21:22

@Kelsey psa domů určitě ne, toho máme na zahradě. Jeden stačí :)
@Havlova brrr z těch mám fobii 🙈

Já jsem na tyhle pachy prostě dost cíťa no :roll: ale dcera je zase zvířomil, tak se snažím vymyslet nějaký kompromis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
5.2.24 21:23

@Kriss Tina :mrgreen: Aha. :mrgreen: tak želvu beru zpět. :mrgreen:
Je pravda, že když se to nebude čistit jak má, tak bude smrdět všechno. :mrgreen:
Mě se to jednou povedlo u rybiček. :roll: Nasypali jsme víc zradla, no a pak se.ro.dosgako do filtru a už to žilo svůj život :mrgreen:
Ale ta želva se mi pro děti líbila :mrgreen: a vy jste ji měli na volno nebo v akváriu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42247
5.2.24 21:23
@vedma007 píše:
@Kelsey psa domů určitě ne, toho máme na zahradě. Jeden stačí :)
@Havlova brrr z těch mám fobii 🙈Já jsem na tyhle pachy prostě dost cíťa no :roll: ale dcera je zase zvířomil, tak se snažím vymyslet nějaký kompromis

Jaký br? ;) :cert: Zrovna tihle jsou dcery. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9060
5.2.24 21:24

Já jsem na pachy citlivá a každé zvíře smrdí, i když to člověk čistí a stará se o to. Necítí to jen ten kdo v tom žije. Nejhorší mi teda přijdou hlodavci a psi. Pokud máš možnost mít zvířátko venku, tak bych ho měla venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný