Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hele a co koala.
Za se asi u nás nedá koupit. ![]()
Hlavně nevím čím bys ji krmila ![]()
Ale ta sei děsně líbí. ![]()
No a co koupit dceři klokana? Bude ho mít na zahradě a bude klid. ![]()
@Titty prosím tě, takový blbý dotaz. To nerejpu.
Jen mě pobavilo. Dát do lednice zazimovat.
To jako vezmi želvu, dám do krabice a dám do lednice?
Asi ne do normálního lednice kde mám jídlo. Že bych ji nacpala mezi jogurty. ![]()
@Ťarbík01 píše:
Hele a co koala.![]()
![]()
Za se asi u nás nedá koupit.
Hlavně nevím čím bys ji krmila
Ale ta sei děsně líbí.No a co koupit dceři klokana? Bude ho mít na zahradě a bude klid.
Dcera jeden čas chtěla lamu. ![]()
@Ťarbík01 píše:
Asi ne do normálního lednice kde mám jídlo. Že bych ji nacpala mezi jogurty.
Můžeš i do chladného sklepa.
@Lorre píše:
Nepamatuji si že bych cítil nějaký značný zápach, ale v té zoo jsou všude pachy tak to tak člověk nevnímá
Mě nejvíc smrdí pavilon hadů. A velké kočkovité šelmy.
@Ťarbík01 píše:
Hele a co koala.![]()
![]()
Za se asi u nás nedá koupit.
Hlavně nevím čím bys ji krmila
Ale ta sei děsně líbí.No a co koupit dceři klokana? Bude ho mít na zahradě a bude klid.
Nechceš rovnou koupit žirafu nebo slona? ![]()
@Havlova píše:
Dcera jeden čas chtěla lamu.
Jo tak lama by se mi taky líbila. ![]()
My měli jen: psy, kočky, koně, andulky, rybičky, křečky, morčata, myši, činčily, králíky, prasata, slepice, kachny, křepelky, vodní želvy a to je vše.
Chtěla jsem páva na zahradu. Ale to mi neprošlo. ![]()
A domu takovou tu létající veverku. Ale po nastudování požadavků jsem usoudila, že ji nedokáži dát úplně vše co by měla mít, tak jsem z toho vycouvala. ![]()
@Ťarbík01 píše:
Asi ne do normálního lednice kde mám jídlo. Že bych ji nacpala mezi jogurty.
Když není jiná možnost, můžeš i do normální lednice. Ale to spíš jen jako nouzovka. Jednak kvůli hygieně a taky to želvám úplně nesvědčí, do ledničky pořád někdo leze, rozsvěcí a kolísá jim teplota.
Většinou mají chovatelé malou ledničku přímo pro želvy. Nebo chladný sklep, nebo zateplený a temperovaný domeček na zahradě. Ale tam je riziko, že se při teplotních výkyvech želvy probudí moc brzy. Zrovna dneska jsem viděla na želvařské diskuzi fotky několika probuzených želviček.
Ty naše jsou nezimující druh, tak to řešit nemusím.
@Lorre píše:
Nechceš rovnou koupit žirafu nebo slona?
Slon by sei líbil také.
Žirafa se mi moc nelíbí. ![]()
Tak my máme veeeelky pozemek. Tady by se to vešlo. ![]()
Jen ten čas není, tak smůla. ![]()
@Havlova píše:
Dcera jeden čas chtěla lamu.
Já taky!
Byli jsme na procházce s lamami a úplně mi učarovaly.
@Tichošlápek píše:
@vedma007 zase když ale budeš mít králíka ve venkovní kralikarne a brát si ho jen občas na hraní, tak nebude takový ochoceny mazlik. Na tochce ho mít ve stálém kontaktu s potencionalnim mazlitelem a aby byl proste v úzkém kontaktu s vámi. Pak si navykne a chodí za člověkem jak pejsek.
viem o takom.
mne sa ale zda, ze ked si k nemu vytvoris vztah, je potom tazke zavriet ho do tej jeho „budky“. najradsej by som mu dopriala slobodu.
celkovo chov zvierata v zajati je pre mna tazko stravitelny, ked mam k tomu zvieratu vztah.
mam pocit, ze voci vhodnemu plemenu psa je chovatelstvo asi najviac fer.
@vedma007 píše:
Taky mám právě ten pocit. Když přijdu k někomu, kdo má křečky, králiky atd.doma, vždycky to cítím. Asi to nakonec stejně vyhrajou nějací venkovní králíci. V zimě by i byla možnost mít je v takové místnosti mimo obytnou část domu přístupnou zvenčí
Ty králíky ještě dávám, ale ti menší hlodavci jsou opravdu mazec. I fretku jsem musela škrtnout a to je zbožňuju, ale prostě dost smrdí a já ty pachy fakt nedávám. Jdi do těch venkovních králíků, to bych volila taky.
@Serpentini píše:
Ty králíky ještě dávám, ale ti menší hlodavci jsou opravdu mazec. I fretku jsem musela škrtnout a to je zbožňuju, ale prostě dost smrdí a já ty pachy fakt nedávám. Jdi do těch venkovních králíků, to bych volila taky.
A dcera s nimi může trénovat králičí hop.
Mám ozkoušenou spoustu hlodavců, smrdí mi to všechno.
Za mě jsou super terarijní zvířata, není to vyloženě na „ňuchňání“, ale třeba takový pagekon řasnatý je roztomilý a poměrně nenáročný a levný na pořízení. A je víc kontaktní než ta želva, co tu padla. A je s nimi méně problémů, když člověk chce jet na dovču.
Komplet bez údržby a zápachu (pokud nejdou zrovna na velkou, což hned uklidíš) jsou pak hadi, měli jsme krajty i hroznýše (než si je manžel přestěhoval do školy na kroužek), ale ne každý na to má žaludek ![]()