Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,
stěhuji se do Písku a hledám nějaká mateřská centra, které bych mohla s mimčem navštěvovat. Na netu jsem našla jen MC Kvítek, existuje v Písku ještě nějaká jiná centra? Jaké s nimi máte zkušenosti?
@Emya píše:
Ahoj,stěhuji se do Písku a hledám nějaká mateřská centra, které bych mohla s mimčem navštěvovat. Na netu jsem našla jen MC Kvítek, existuje v Písku ještě nějaká jiná centra? Jaké s nimi máte zkušenosti?
Ahoj jsem z Písku jsou tu ještě herny, které můžeš s miminkem navštěvovat např. http://www.myskahriste.cz/ nevím jak je velké tvoje mimi, ale je tam koutek i pro nejmenší. Pak jsem slyšela o http://cs-cz.facebook.com/…096474317429 ale tam jsme nebyli, tak snad jsem ti to trochu přiblížila ![]()
Ahoj
v Písku je mateřské centrum jen jedno a to Kvítek , jinak jak napsala Lucka je tam nově Safari a Myška, ještě je zde Mamas a Papas café. Záleží co máš za požadavky ![]()
Holky, díky moc za info! O Myšce jsem nevěděla, hned na ty stránky mrknu ![]()
Mimčo se mi má narodit cca za 10 dnů a pak se hned stěhuji do Písku, tak hledám nějaké centrum, kt. bychom mohli začít navštěvovat hned po šestinedělí. Chtěla bych nějaké cvičení s dětmi, pro rozvíjení motoriky a i nějaké řikanky/zpívánky pro nejmenší (prý se na tyto kurzy může chodit i s takhle malými miminky, tak snad je to pravda
) Jste s tím MC Kvítek spokojené?
@Emya tak ať je to rychlé
ale nevím já bych nebyla tak hrrr, začala bych se zajímat až tak kolem 6 měsíců, zatím miminko potřebuje hlavně maminku a všechno (říkanky, motorika, cvičení…) mu můžeš dát ty
S takhle malým miminkem snad nikdp v MC nebyl, tedy pokud to nebylo druhátko a nespinkalo na zahradě v kočárku
pro takovéto prcky tam ani cvičení není, je tam poradna pro kojení, látkovky, nošení… ale přímo pro mimi ne. ani po pravdě nevím, jestli tu vůbec nějako cvičeníčko pro mimča je
snad jen plavání a to chodí stejně domů a plave se v bazénu až od půl roka. rozhodně nechci zrazovat tvou iniciativu, zkus se ještě přímo v Písku popídit, já opravdu nic konkrétního nevím. S Kvítkem mám dobré zkušenosti, chodíme tam od malého 10ti měsíců a spokojenost. Najdeš si tam partu maminek se stejně starými dětičkami, pořádají se výlet, velké plus je zahrada. Klidně si to přijď okouknout teď s bříškem ![]()
Díky, snad to bude rychlé a nebudu rodit 2 dny… Je to moje první mimi, tak se snažím načerpat info od mých zkušenějších kamarádek:-) - jedna z nich právě začala chodit v Čes. Bud. se svojí holčičkou na cvičení a říkánky už po šestinedělí, tak jsem myslela, že je to celkem běžné
Tý holčičce je teď 2 a čtvrt roku, krásné povídá, její slovní zásoba je na její věk fakt parádní, samozřejmě, že tomu nepomůźe jedna hodina týdně v MC, ale říkala jsem si, že by to mohlo být fajn jak pro mimi tak i pro mě - jak píšeš ty, že bych se tam mohla i seznámit s maminkami s podobně starými miminky
a moje mimčo by bylo mezi svými vrstevníky (tedy asi by to ocenilo až časem a ne ve 2 měsících
)
Jo určitě je to dobré setkat se s jinýma maminama, popovídat, podrbat, člověk není až tak odříznutý od všedního světa. Č. B. jsou daleko větší město než Písek a je tam více možností, každopádně můžeš ještě rozhodit sítě, já to opravdu netuším, jestli je tu takový kurz pro šestinedělní prťata. Ono to nebude jen kurzama, já mám dva kluky, oba začali mluvit v roce a řekla bych, že až moc dobře ( jistě jsem matka, tak si svojí ratolest musím pochválit
) ale tohle je fakt.
u prvního ve třech letech R a Ř nebyl problém. Je to hlavně o komunikaci, čtení knížek, povídání apod. Chodila jsem s nima pouze na plavání, napřed doma a pak do bazénu, to musím potvrdit, že pro zpěvnění těla a posílení svalů bylo parádní. Ale aby byl člověk doma zavřený, to je dost na palici, takže souhlasím, že pro hledání kamarádek jsou kurzy dobrý. Každopádně vždy toho můžeš nechat, když se ti to nebude nějakým způsobem líbit.
Taky si určitě najdeš nějakou kámošku v porodnici ![]()