Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ty? netolerantní? ty snad ostatní matky toleruješ, naopak ony tebe ne ![]()
Nó…netolerantní jsou ženské co tě tepali kvůli všemu. Ufff.
![]()
Z tohoto důvodu se nezdružuji s s maminkami, mám jen své kamarádky
Pozvi mě na návštěvu
založíme vlastní mateřské centrum normálních matek. Naše malá si hračky též neuklízí, dělá bordel, plenu má už jen na spaní, ale to se naučila za poseldní týden a to je jí 25m, umí se sama najíst, do 18m byla kojená, jakékoliv UM odmítala, tak je po skončení kojení bez mlíka, každý den dostává jeden jogurt, nebo tvaroh a jediné co vypije, je ovocný zákys.
malý hrneček denně. přezůvky nenosí vůbec, lítá jen v ponožkách. Boty má tedy kvalitní. Racio chlebíky nesnáší. Spát chodí každý den v 20 hod.
Je to rituál a hotovo. Dvouletej fracek, si nebude diktovat, kdy pude spát
Lehne pomazlíme se a spí.
Co dodat, nelez do kurníku, když nejsi slepice ![]()
To tam mate ale vsimavy maminky
Netolerantni budou spis ony a s tim tezko neco udelas. Pokud by to bylo az tak prinosny pro dite, proste bych to jednu za cas prekousla, ale chodila bych si tam spis hrat s ditetem, ne pit kafe, to je mensi riziko nejakyho vyzivnyho rozhovoru
Ja absolvovala MC parkrat a nesedlo mi to nikdy, nasla jsem jinou zabavu ![]()
nejsi netolerentní pokud jsi jim jejich rady neomlátila o hlavu…
tolerantní člověk je takový který bere v úvahu názor jiného ale řídí se vlastním pocitem ![]()
prostě musíš být víc splachovací
ale rozhodně nedělat všechno jako ovce ve stádě.. vždyť každý je individuální a potřebuje něco jiného..
Mít nějaký řád je zcela v pořádku.. a i s tím mlékem s Tebou absolutně souhlasím.. Jednou je něco strašně nezdravé a za 10-20 let zase zdravé…
Narazila jsi na stádo krav, nic neřeš dělej jak jsi zvyklá
kluk taky chodil v botičkách, spát chodil taky brzo, kafe piju taky, racio chlebíčky jsou hnusný, na nočník je brzo.Jsi tlustá, oni hubený, to je jasný, závidí Ti že se máš dobře
co se týče plenky pro „jistotu“ prosimtě
víc jak polovina jich kecá, a plínku budou mít do tří let(třeba) jako kdybych pár takových kecálistek neznala, hlavně že dítě chodí na nočník od roka
a přitom mají plíny bůhví jak dlouho, je to trapný ![]()
Hoď se do klidu a na ně bobek ![]()
Divím se, že jsi byla až tak tolerantní a jemně je někam neposlala
Já bych tohle neustála ![]()
Noto je zase diskuse ![]()
Proč se s něma bavíš, když Tě to obtěžuje? Mě začít někdo na hřišti kázat co mám a nemám, tak ho slušně odkážu do patřičných mezí.
@slavuska1 Jako připadala jsem si fakt jako v jiném světě. Jejich děti nemají dudlík (malá jen na spaní), jejich děti usínají s nimi a v noci spí, jen to moje samo (kdyby ne, řvát ji nenechám), ale zato s dudu
. Prý bude mít předkus. A to jsem si myslela, že jsem docela moderní máma
. Mám VŠ, ale to jsem se nějak začala bát hodit do placu. Připadám si jak těžký exot, stejně jak moje dítě, které mi místo spořádaného podávání prádla a kolíčků při věšení akorát serve celý sušák, nebo rozloží všechny kolíčky
.
Moje kamarádka tvrdí, že za dobu svého mateřství potká normální maminu (rozuměj ženskou podobně uvažující jako ona) zhruba jednou za půl roku. A to rozhodně nemá nějaké extrémní názory, naopak spoustu věcí vůbec neřeší.
Z toho, co popisuješ, mám pocit, že problém s tolerancí nemáš ty, ale spíš ty chytrolínky, na které jsi narazila.
Být tebou, zkusím to znova, třeba budeš mít příště víc štěstí a natrefíš na někoho soudnějšího. Pokud tedy nemáš možnost jít s malou někam jinam, ale když ony ty „supermatky“ jsou fakt všude. ![]()
Jo a capacky jsme meli samozrejme taky, od Nolenu
Binec delaji vsichni a nocnik? Po druhym roce, az prisel cas. Nejmladsi ma jeste plinu na noc a ve skolce na spani, ale dneska bude poprvy bez… uz je dlouho na suchu. Jsou mu tri a pul, takze klidek ![]()
Dámy, prosím o objektivní zhodnocení situace.
, ale samo jsem byla poučena co a jak). Na mléko má prý 50% populace alergii, takže malá odmítá jakékoli um i km proto, že to intuitivně ví a mám dávat zdravé rostlinné mléko (by mě zajímalo, jestli to s ním za pár let nebude to samé, jako se ztuženými tuky). Atd atd atd adtd.
. Je teda fakt, že jako jedna z tamních mála matek mám jedno dítě.
. Tak co, měla bych zapracovat sama na sobě
? Jsem opravdu netolerantní?
Minulý týden jsem s dcerkou navštívila mateřské centrum v naší obci, je to velká, ale pořád ještě snad vesnice. Malé je 15m, v poslední době se se mnou už doma nudí. Malá byla nadšená, jen v mně jaksi pořád přetrvává nechuť se tam ještě někdy ukázat.
Jen co jsme přišly, byla jsem mírně napomenuta, že malá má nevhodné přezůvky. Ano, jako chodící batole pořád chodí v kožených capáčkách. Ty jsem zakoupila po zralé úvaze a zjištění infa okolo. V obdobném duchu probíhala celá návštěva. Malou nevedu k uklízení hraček, neumí to. Měla bych. To, že si dávám kávu, bo malá v noci špatně spí, je dáno mnou - matkou v nepohodě, popř. tím, že ji dávám večer spát o půl osmé. Má jít, až usíná. No jo, mám ráda řád, prostě a večer chvíli v klidu..
Ještě ji nedáván na nočník. Ostatní stejně staré holčičky už mají plínu jen pro jistotu. Běžně nedávám dceři racio chlebíky. Chudince.
Všechny matky byly jak prst, jen já tlustá, bo nedbám na zdravou výživu (dbám
Kvůli malé se asi zas překonám, ale připadám si, jako bych byla na školení, nikoli v rc
Anonym se snad dá pochopit